Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Lütfen Bütün Forum Yardımcı Olsun.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Ekim 2014
    Motosikleti
    Bmw 1200 GS

    Arkadaşlar,sevgili kardeşlerim.
    Öncelikle foruma yeni üye olduğumu belirtmek isterim.Ancak yaklaşık olarak 15 yıldır aktif olarak motosiklet kullanan ve bu büyük zevkten zamanında üniversiteyi okumak için kuryelik yaparak para kazanmış birisiyim.
    Yıllar sonra emekli olup tüm elimizdeki avucumuzdaki parayı ( ki 2 evimi - arabamı - motorumu bile sattım ) iş yeri açmak için kullandım.İzmir'de bir semtte pide-kebap-lahmacun üzerine bir restoran açtım. Tabi ki zamanında benim de büyük keyif aldığım kuryelik işi için 5 adet motorcu ile anlaştık. Motorlarını ve tüm aksesuarlarını eksiksiz bir şekilde aldık. Size şöyle söyleyebilirim bir motorcu için toplamda 10.000 TL masraf yaptım. Motor 5.000 Kask-motorcu takımı (alt-üst)-yağmurluk-eldiven-dizlik ve dirseklik-motor için elcik-arka kasa-çizme ve motorcu botu gibi hiç bir firmanın karşılamak istemediği tüm aksesuarları aldık.Termal yelek ve içlik bile aldım.Sırf kurye arkadaşlarımız üşümesin diye.
    Toplamda 50.000 TL gibi bir bütçeyi sadece motorcu kardeşlerime ayırdım.

    Ancak işler istediğimiz gibi gitmedi.Daha doğrusu gitmiyor.Paket servisimiz şu anda kendini bile kurtarmıyor.Ben hiç bir şekilde bir motorcu çalışanımı işten çıkaramam.3 Tanesi evli 1 Tanesi 5 kişilik ev geçindiriyor diğeri ise benim bir zamanlar yaptığım gibi üniversiteyi okumaya çalışıyor. Allahıma şükürler olsun salon personeli ve ustalarda aynı şekilde dürüst ve çalışkan insanlar. Ben sırf bu insanlar yanlış anlar diye dükkanın her yerine kamera taktırdım ama kasaya taktırmadım.Gerek bile duymadım.Koyun cüzdanınızı ortaya 1 lira kaybolmaz.O kadar dürüst insanlarla saf insanlarla beraber çalışıyor burada.

    Şimdi sizden tek istediğim bu paket cirosunu nasıl yükseltebiliriz. Dediğim gibi gerekirse paketten para kazanmayayım o kendi yağında kavrulsun yeterki çocuklar işsiz kalmasın.
    Gelir giderleri hepsini tek tek inceledim.Giderleri kısarak iş yapmakta bana yakışmaz.Örnek olarak ben personelime günde 3 öğün yemek veriyorum bunu kafamı keserimde 2 öğüne düşürmem.

    Mantıklı olarak gelecek cevaplar arasında menü dağıtım vb şeyleri yazmayın lütfen kardeşlerim.Çünkü bizim burada hep çok katlı siteler var.Biz buralara menü bırakıyoruz 5 dk sonra kapıcı hepsini toplayıp çöpe atıyor.

    Kendi cebim için Allah'a inancınız olsun 5 lira kar istemiyorum.Sadece bu temiz ve dürüst-çalışkan arkaşları kesinlikle kaybetmek istemiyorum.
    Ayrıca yaratıcı bir fikir bulan arkadaşa güzel bir hediyem olacaktır.Para vermek vb olayı ne yazık ki yapamam.İş yarışmaya döner sonra. Ama kendisi için ya da motoru için istediği bir aksesuarı seve seve alır evine kadar yollarım.

    Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Allah razı olsun.Kazasız belasız keyifli sürüşler
    mehmetenis, mahyo, krd ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Konuyu buraya açtığınıza göre bayağı çaresiz durumdasınız anlaşılan,burası motora gönül vermiş kişilerin toplandığı bir platforum
    Eğer aramızda işletmeci varsa size yardımcı olmaya çalışacaktır
    mehmetenis bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    Einstein'in memleketi
    Motosikleti
    FZS 1000
    Degerli Arkadasim,
    bu özverili davranisiniz böyle insanlar kaldi mi dedirtecek türden ve takdire sayan.

    Cok fazla restoran lokanta islerinden anlamam ama oldukca cazip fiyatli menüler cikarabilirsiniz.
    Paket servisinin neden düsük oldugu üzerine arastirma yapip eksik olan konular üzerinde yogunlasin
    mesela müsteri ne istiyor müsteri yas ortalamasi vs. gibi..

    ikinci olarak kart uygulamasi yapabilirsiniz mesela müsteri her bir menü ismarladiginda kartin üzerine
    kücük bir damga basarsiniz misal olarak söylüyorum her besinci menüyü ismarladiginda altinci menü ücretsiz olur. (tabi kart müsteride kalacak yani her ismarladiginda elemaniniz kapida karta kücük bir isletme damgasi veya simgeniz varsa basacak bu sekilde kart müsteride kalacak) ve dedigim gibi her 6. menü müsteriye ücretsiz sunulacak.

    Ve bu aksiyonu elemanlariniz kapida müsterilerine cok kisa ve kibar bir dille izah etmeli ve
    her gittiklerinde de müsteri kartini vermeyi unutursa elemanlariniz ihmal etmemeli ve kartiniza damga basalim diye hatirlatmalilar.

    Tabi bu menü sayisi size kalmis ben misal olarak her 6. dedim siz bunu kendinize uygun sekilde degerlendirebilirsiniz buradaki amac cazip olmak bu arada sakin kaliteden taviz vermeyin ve bu önerimi farkli sekillerde gelistirebilirsiniz..

    Kolay gelsin.
    __redandblac ve mehmetenis bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Allah yardımcınız olsun, işveren olarak çırpınmaktasınız (kendiniz için olmadığı belli) , yemek sektörüne gelince "insanlar bu eylemi (yemek yeme) hergün defalarca yapmak zorundadır".

    Pide lahmacun kebab demişsiniz, bulunduğum yerde, ilave olarak kebab salonlarında olmazsa olmaz'ı "mercimek çorbası"dır ,diğer lokantalardan bir farkınız mutlaka olmalı, tasarruf tedbiri olarak aklıma elektrik sarfını giderecek tasarruflu ampüller gelmekte, su tasarrufu adına musluk başlarına takılan aparatlar, temizlik ürünleri için ise, süper marketlerin kiloluk ürünleri.

    Bariz fark hissetiğim yerleri bende tercih ediyorum (herdaim değilsede) , bu durumda kıstasım et'in "lezzeti" oluyor genelde, pek tabii taze yeşillik portföyü , içecek olarak bi ayran/şalgam/extrem durumlarda kola.

    Motosiklet ile eve söylendiğinde, rica edip, alüminyum folyoya sarmalarını istiyorum mesafe az uzak olduğundan her'ne kadar lezzetli'de olsa soğuk nevale olunca hoş olmuyor ve bu durumun önüne alüminyum folyo geçiliyor, tabii alüminyum folyo giderlere nasıl yansır tartışılır..

    Son zamanlarda ise şark kültürü empoze eden dizi/filimler/belgeseller vasıtası ile, " acı biber kültürü " zihinlerde, pek tabii bunu bir Hatay'lı olarak yazsamda, İzmir'de durum nedir bilemiyorum, acı sos seçenekleri, acı toz biber , süs biberi gibi şeylerde müşteriye sunulabilir

    Hulasa, Et kalitesi, sipariş ulaşım süresi, lezzet çeşidi , gibi faktörler önemli olsa gerek, ancak bulunduğunuz yerde, hangi tip müşteriler var/yok bilemiyorum , söz gelimi memur kesimi bekarları diyelim, lezzet ilk sırada olmasada, süratli yemeğe ulaşmak elzem olsa gerek, öğrenci için ise doyuruculuk ve fiatlandırma (söz gelimi makarna yemeği).

    Benimkisi gevezelik,( sıçırdım, sanki yeni lokanta açmış kimseye, püfürük tavsiyeler veriyormuşum gibi hissettim,ancak kimsenin işinden olmaması için, ya tutarsa neviinden oldu ) elbette forumda işadamı, yemek sektörü tecrübesi olanlar detaylı şekilde yardımcı olurlar "sanıyorum".
    mehmetenis bunu beğendi.

  5. #5
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Değerli Arkadaşım,senin derdin şu an itibariyle hemen hemen tanıdığım tüm esnaflarda var,bizde eşimle birlikte sürücü kursu işletiyoruz yani bende senin gibi iş verenim,lakin yemek sektörü oldukça zor tutunulması bir o kadar zahmetli ama tutununcada parası güzel bir meslek,
    Şimdi gelelim sorunun kaynağına bir kere dost acı söyler bunu belirteyim,
    siz açıkca söyleyeyim maliyetleri çok yüksek tutmuşsunuz ne olursa olsun siz bir işverensiniz ve motorcular kadar diğer personelinizi ve en başta aileniz ve en son kendinizi düşünmek zorundasınız.
    Motor başına(motor alımı,kıyafet,donanım gibi) 10.000TL harcama bana yüksek geldi,tamam sizde motor kullanıyor olabilirsiniz ama sonuçta siz bu işi babanızın hayrına yapmıyorsunuz eminim ki o çalışan arkadaşlar sizin verdiğiniz önemi vermiyorlardır(istasnalar hariç)
    Sonuçta paket işine en ideali şu an piyasa motoru honda spacesy bu motor bildiğim kadarı ile plaka ruhsat ile birlikte 6.000 TL mâl oluyor,geri kalan 4.000 TL bu rakamdan kask,yağmurluk gibi hayati ihtiyaçları çıkartıca hadi kalsın 3.000 TL x 5 motor = 15.000 TL havaya atılmış para.
    Burada önemli olan şudur,sizin yaptığınız yatırım size NE KADAR ZAMANDA geri dönecek.
    Siz havaya attığınız 15.000 TL ile bunun düşüncesini bile aklınıza gelmez.

    Sonuç itibariyle siz bu harcamayı yapmışsınız yapacak bir şey yok,geriye dükkan ve personel giderlerini düşürmek kalıyor,
    Şimdi burada maliyet analizi yapalım,
    Eğer iş yapamıyorsanız 5 kurye artı 1 ocak başı ustası artı birde ortacı olsa 7 kişi fazla ister bana kızın ister kızmayın bu işin gerçeği bu neden siz bu insanların sigortalarını yatırıyorsunuz,çünkü yazdıklarınızdan hak yemekten korkan bir insan olduğunuzu anladım,
    1 işciye asgari ücretten sigorta yatırsanız 450 Tl (Normalde 400 TL ama SGK Borcunuz varsa indirimden yaralanamıyorsunuz)
    Artı 1.000 TL maaş+ 3 öğün yemek( Öğün başı ortalama 5 TL olsa) o işci size her ay 26 gün çalıştıklarını varsayıyorum 1600 TL mâl oluyor.Ortalama 7 kişi 11.500 TL aylık personel gideriniz var,
    Tabi bu hesaplama hepsi asgari ücret aldığını varsayarak yapıldı eminim ki maaşlar daha yüksektir,
    Sizdeki gibi firmaların ssk,vergi,belediye harçları,yemeklik malzeme,elektrik,doğalgaz,su,yakıt ve araç bakım masraflarını koyarsak ortalama her ay 15.000 TL net gideriniz var gibi gözüküyor.

    Siz ayda 15.000 TL gider için ortalama 18.000-19.000 TL para kazanmanız gerekiyor.
    Anlattıklatınıza göre başa baş dönüyorsunuz belkide çoğu zaman cebinizden para ilave ederek ayı çıkarmaya çalışıyorsunuz.( tabi şirkete borç verecek durumunuz var ise yoksa sağdan soldan borç kapatılması mümkün olmayan kısır döngüye davet çıkarır)

    Gelelim çözüm önerilerine,
    1-Muhakkak personeli azaltmanız gerekiyor,aksi takdirde batarsınız.
    2-Personel azalınca araç masraflarınız da düşecek belkide fazla araçları satıp şirkete sermaye girişi de sağlamış olacaksınız.
    3-Personel azalınca SSK ve Vergi lerde doğru orantılı düşecek.
    4-Çevrenizdeki diğer yemek firmalarının menülerine yakın hatta daha düşük verebiliyorsanız bir tık daha aşağıda vermeye çalışın.(Ama kaliteyi düşürmeden)
    5-Daha çok insana ulşamaya çalışın mesela kuryelerinizden elden yürüyüş yollarında broşür dağıtmalarını söyleyin,apartmanlara bırakılan broşürler her zaman çöptür bunu unutmayın bunun yerine su firmalarının yaptığı gibi mıknatıslı stickerları tercih edin.
    6-SMS sistemi oluşturun,şok kampanya gibi kısa mesajlarla müşterilere daha kolay erişilebilir,unutmayın sms okunma istatistiği email veya web sitelerinden oldukça fazladır,mesela öğle yemek zamanlarında veya akşam mesai çıkışlarında müşteri kitlenize otomatik sms atılabilir.
    7-Eğer imkanınız var ise Sabah poğaça,simit,çay gibi veya yöresel bazda ne tür yiyecekler varsa pastane tarzında hizmet verilebilir?
    8-Müşteri siparişi hızlı olmak zorunda hem lokanta içi hemde paket için bu en elzem konunun başında gelir.
    9- menülerinize diğer arkadaşların yazdıkları gibi promosyon uygulaması yapılabilir
    10-Çorba veriyormusunuz bilmiyorum ama hem lokanta hemde pakette muhakkak çorba olması gerekir.
    11-İşlerinizin durgunluğu dönemsel olabilir sizinle aynı işi yapan esnafın durumunuda tespit etmeniz yerinde olacaktır.

    Şu anda bunlar aklıma gelenler,söylediklerim yazdıklarım lütfen yanlış anlamayın unutmayın ki acırsanız acınacak duruma düşersiniz.

    Ve ne olursa olsun başta aileniz olmak ğzere bakmakla yükümlü olduğunuz insanlar olduğunu unutmayın.Sizin işyeriniz kapanırsa (Allah korusun) hiç kimse çalışamaz,O yüzden işinize duygusallıktan uzak profesyonel yaklaşmak zorundasınız.

    Saygılar Sevgiler

  6. #6

    Üyelik
    03 Ekim 2014
    Motosikleti
    Bmw 1200 GS
    Öncelikle bu kadar ayrıntılı,samimi ve net bir yazı yazdığınız için teşekkür ederim.Ancak bazı konular tam anlamıyla anlaşılmamıştır.
    Öncelikle işyerimizi açarken aldığımız araç ve gereçlerin neden 10.000 ( Adet ) tuttuğunu yazayım:
    Honda Spacy 110 Scooter + Plaka-Ruhsat ve Sigortaları 6200 Tuttu.
    Ls2 Shadow Çene Açılır Kask 200 TL
    Shark Motorsiklet Takımı Alt Üst 400 TL
    Elcikler Vb Ufak Malzemeler 200 TL
    Weedoor Yağmurluk Takımı 150 TL
    Dunlop Çizme 75 TL
    Termal Yelek VE Alt Üst Termal Kıyafet 250 TL
    Motorcu Tişörtü 3 Adet 90 TL
    Motorun arka kasası 350 TL Termal Kasa
    Motorcu eldiven-maske-buff 200 TL
    Dizlik Dirseklik Set 100 TL
    Reflektörlü Yelek 100 TL
    bunlar yaklaşık olarak 8.500 Tl Gibi bir miktar yaptı.

    Geriye kalan masraflarda motorcular için alınan ıvır zıvırlara gitti.Helali Hoş olsun.

    Dükkanımdaki personel sayısı şu anda 20 kişi ( Bizim ailemiz hariç )
    5 Motorcu 2 garson 4 komi 3 pideci 2 kebapçı 2 bulaşıkcı 1 gece bekçisi 1 kasiyer kız
    Toplam maaşları da bunu söylemek hiç bana göre değil ama
    Motorcular adet 1.500 TL * 5 = 7,5
    2 Garson = 2,8
    4 komi = 4,5
    3 pideci 6
    2 kebapçı 4
    2 bulaşıkçı 2
    gece bekçisi 1
    kasiyer bacımız evladımızda 1200 lira alıyor

    toplamda sadece 29-30 bin personel maaşı var.Sigortalar hariç.Dükkanın elektrik-su-kira-telefon-internet masrafları 7,5 tl tutuyor.
    Aylık dışarıdan alınan malzeme ise 50.000 TL

    motorcuların benzin vb gibi masrafları da aylık 3000 tl tutuyor.

    Bu hesapların dışında daha giden inanın çok para var.

    Ancak zaten bizim salon müşterilerimizle biz bu işi şu anda götürüyoruz.Sıkıntı pakette.Paket kendini kurtarmıyor üstelik her ay bana 2-3 bin zarara sokuyor.Dediğiniz gibi adam çıkarmak en kolay iş.Ancak ben bunu asla yapamam.5 arkadaşta pırlanta gibi çocuklar ve işleri çok iyi yapıyorlar ( hatta fazlasını )

    Benim bu foruma yazma amacım acayip bir fikir bulup işleri değil elemanlarımı kurtarmak.
    Sevgi ve saygılarımla
    mehmetenis ve ethemm76 bunu beğendiler.

  7. #7
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Motorculara söyleyin motorların bakımlarını kendileri yapsınlar servise para kaptırmayın oda bi tasarruf yöntemi..

  8. #8

    Üyelik
    03 Ekim 2014
    Motosikleti
    Bmw 1200 GS
    sedat_57 kardeşim;

    Aynı söylediğin gibi kurye arkadaşlarımızdan birinin bu konuda uzmanlığı var.Fikrin için çok teşekkür ederim,Saygılar.

  9. #9
    burakragaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2013
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    GT250R 13'-ÇALINDI - Maxx 200-16' -Rx3i Evo'16 -
    Bütün yazılanları okudum , istediğiniz cevaba şu an sahip değilim malesef.. Allah sabır ve kolaylık versin demekten başka çarem yok ..

  10. #10
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Gel al yapanlara 1 al 1 bedava kampanya yapin, musteri geldigi zaman onu akillica yonlendirin, en karli urunu almasi icin tavsiyelerde bulunun, gel al in amaci musteriyi iceri cekip yonlendjrme sansinin olmasidir, insanlar promosyonlari cok sever..Ayrica sehirfirsati.com, grupon.com gibi promosyon firmalari ile calisin... Tabelaniz dikkat cekici bol isikli olsun, ve tuvaletleriniz cok cok temiz olsun...
    Maslak bunu beğendi.

  11. #11
    eraksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Henüz yok.
    1. Kasaniza kesinlikle kameranizi takin, kendine guvenen insan bundan alinmaz, aliniyorsada kendine guveni yoktur?????
    2. Yemek sepetine üye oldunuz mu yemek sepeyi gibi sitelerden moto kuryeleriniz icin is cikacaktir. Uyeliginiz varsa, bolgenizi makul seviyede genisletin.

    Allah kolaylik versin.
    mehmetenis bunu beğendi.

  12. #12
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    risk al, dükkanı pizzaya çevir abi.
    kurtardın kurtardın,
    pidede ısrar edersen iyice içeri girersin.
    ufak tefek tükkan olsa kapat gitsin diyeceğim de
    yatırım büyük olduğu için zorlamayı hakediyor.
    edison ampulü bilmemkaçıncı denemede bulmuş.

  13. #13
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Çevrenizdeki GAZETE bayiisi ile veya GAZETE DAĞITAN KURYE ler ile görüşün ve her gazete içine bir mönü etklemelenini sağlayın,
    her gazete alan kişinin evine girmiş olur bu mönüler bu sayede,,,

    ve birde kapıcıları ikna etmeniz gerekiyor,
    Sizin işiniz REKLAM SAYESİNDE HAREKET EDİYOR,
    VE SİZİN REKLAMINIZI VEYA MÜŞTERİ ARTTIRIŞINIZI BU İŞLER SAĞLIYOR,,,

  14. #14
    TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2011
    Şehir
    Samanyolu Galaksisi
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    5 kişilik paket servis elemanı sayısını fazla gibi geldi.
    -Acaba hafta içi ve hafta sonu paket cironuz ne kadar?
    -Menü paylaşmanız mümkün mü?
    -Ürünlerin kar oranı nedir?

  15. #15

    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    ben kendimden örnek verim eve sipariş etçeksem eğer yemeksepeti.com dan veriyorum. oraya üye olursanız berki siparişler artabilir.

  16. #16
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2014
    umarım sizin içiniz rahat edecek ve kimse mağdur olmayacak şekilde sorun çözülür.

    Ben bıraktığım okulumu tamamlamaya çalışıyorum bu arada da bir çiğ köftecide paket servise gidiyorum. çarşı ve otogar olmak üzere 2 şube var 6 kişi çalışıyoruz ve nerdeyse bütün şehre dağıtım yapıyoruz ( uzak olan yerlerin fiyat listesi var mesafesine göre 10 tl 15 tl 20tl altındaki siparişleri götüremediğimizi söylüyoruz ) bizim hedef kitlemiz öncelikle öğrenciler. öğrenci apartlarından çok fazla iş çıkıyor. öğrenciapartlarına magnet dağıtıyoruz. facebook, forsquer de tanıtım facebooktan sipariş alıyoruz ve yemek sepeti üyeliğimiz var.
    ben bir günde 50 ile 60 km yol gidiyorum diğer 2 paketçi arkadaşım günlük ortalama 100 + 100 km yol yapıyor.
    ortalama akşam paket dağıtım sayımız 120 ile 150 paket arasında değişiyor....


    bunlar size bir fikir verir mi bilmiyorum ama aklıma yaratıcı birşeyler gelirse buraya yazmaya çalışırım..
    mehmetenis bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara-Alanya
    Kısa ve öz yazıyım. Ben meze, sıcak lavaş ve güzel demlenmiş çaya en az yemek kadar önem veriyorum. Çevremdeki arkadaşlar da öyle. Hatta her gittiğimizde sindirimimizi bozan ama bu dediklerim harika olan yerde yemeden duramazdık üniversitedeyken Karakteriniz için ayrıca tebrik ediyorum sizi.
    mehmetenis bunu beğendi.

  18. #18
    07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Antalya / Alanya
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Öncelikle iyi niyetiniz için size ne kadar teşekkür etsek az, bazı arkadaşlar bir paket servis elemanı için çok masraf etmişsiniz desede o motorun üstünde ekmek parası kazanmak için didinen insanların canları var herşeyden önemlisi akşam onları evde bekleyen birer aileleri var bunu unutmasınlar madem öyle düşünüyorlar kendileri de motora binerken ucuza kaçsınlar... Gelelim asıl meseleye, pazarlama konusunu işyerinde olduğum için pek düşenemedim ama maliyet konusunda bir çırpıda aklıma geleni söyliyeyim, çok uzak mesafeler için 1-2 benzinli motor kısa mesafeler için 2-3 tane elektrikli motor rahatlıkla işinizi görür Antalya'da öyle yapıyorlar büyük markalar haricinde çoğu satıcı elektrikli motor kullanıyor, elinizdeki motorlardan 3'ünü satıp hem gelir elde edebilir hemde bakım benzin vergi vs masraflarından kurtulabilirsiniz böylece maliyette baya bir düşmüş olur, pazarlama konusunu da düşünücem
    mehmetenis bunu beğendi.

  19. #19
    Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2014
    Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı Kuru Fasülye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa ve öz yazıyım. Ben meze, sıcak lavaş ve güzel demlenmiş çaya en az yemek kadar önem veriyorum. Çevremdeki arkadaşlar da öyle. Hatta her gittiğimizde sindirimimizi bozan ama bu dediklerim harika olan yerde yemeden duramazdık üniversitedeyken Karakteriniz için ayrıca tebrik ediyorum sizi.
    Kuru fasülye satsın bence

  20. #20

    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir-Alanya
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    kendimden bahsedeyim normalde dominos gibi yerlerden pizza yerim ama gecenler bi pizzaci kesfettik arkadaslarla ismi pek bilinmez . herhangi kucuk orta yada buyuk boy pizza alana ikincisi 5 tl idi bunun gibibseyler dusunebilirsiniz mesela ben %90 ordan yiyorum artik tadida iyi


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)