Günaydın Beyler, malumunuz geçenlerde arkadaşımızın motorunu hırsızların elinde kurtarırken kendi motosikletimi devirdim. Ne yazık ki epey hasar oluştu.
Zaten uzun zamandır aklımda olan Fazer'i sil baştan toplayarak yenilmem projemde böylelikle başlamış oldu.
Maalesef bu tür motosikletler ülkemizde hor kullanılıyor ve acemilerin, ölümüne ya da sakat kalmasına ve nihayetinde piyasada kazalı motosikletlerin dolaşmasına neden oluyor.
Sahipleri bakımlarda ve ya onarımlarda ya ucuzuna kaçıyor ya da daha kötüsü yaptırmıyor ve yine maalesef bazı ustalar bilinçli tamirat ve bakım yapmıyor.
Benim Fazer'inde buna benzer sorunlar olduğundan bir yandan sürekli düzeltiyordum. Örneğin ön far bildiğin çöp olmuş! Doğru düzgün, sağlam ayak kalmış! Oradan akıllı vida başka yerde cırt cırt. Bide ampulün takıldığı yuvada kırılmış, adamlar yapıştırmış ancak yapışkan sıcaktan erimiş lensin içine akmış!!! Bunun gibi saçma sapan işler işte. Öyle ya da böyle alacaksın yenisini, neyi zorluyorsun! Uydur kaydır işler işte!!!
Motosiklet alırken de parçalarına ayırıp da inceleyecek halimizde yok!
Neyse gelelim konuya. Ön kafayı sökmek ile başladım.
Ön karenaj, ön var,iki yan iç kapaklar, ön cam yenilenecek. Motor ana parçalarına ayrılıp şasi tekrar statik boya ile boyanacak.Yine kafa demiri, gidon ve mesnetler boyanacak parçalar arasında.
Jantlar altın/bronz rengine boyanacak.Motor bloğu yine siyaha boyanacak bu arada tabi subap ayarı, triger gergisi, kapak contaları ve debriyaj teli,baskı balata ve yay değişimi olacak.
Gerekli mafsallar, rulman ve yataklar greslenecek vs. İtalya'dan yolda olan S2'nin arka salıncağını statik toz boya boyanıp montajı yapılacak.
Ayrıca yine S2'nin ön amortisörleri ve fren kaliperlerini takmayı planlıyorum.Araştırma içerisindeyim belki R6'nın da olabilir ve manet değişimi gibi ufak tefek görsel değişiklikler olacak.
Şu anda motosikletin rengi beyaz ancak rengi değiştirebilirim.
Örneğin lacivert depo, kafa ve kuyruk karenajları ve bronz şasi ve jantlar gibi. Yada aşağıda paylaştığım amerikan arabamın rengine ne dersiniz? Kombinasyon olarak sizden fikirlerinizi rica ederim...
2002 senesinde 4 yılda topladığım 71 Dodge Charger da edindiğim tecrübe ve bilgi, Fazer'i baştan aşağı söküp toplamama katkısı olacaktır. Aşağıda onuda paylaştım...
Ve biraz resim:
Böyleydi,
Kırılan -Çatlayan Yerler
Daha önce topladığım Charger'in rengi. Bu renk olabilir. Ne dersiniz?
Gelen parçalar:
Gelişmeleri buradan paylaşacağım.