CBR 125 R mı CBR 250 R mı ?
Reklamlar
-
Bu yetmiyor olayı bence kişiden kişiye göre değişir. Hemen herkes yetmiyor demiş ama ne yetmiyor acaba orası açık değil. En çok söylenen şehirler arası yol, son hız ve ve yokuş olayı.
125r öyle alelade bir motor değil .Yani en son korkacağın şey yokuş olsun. Ben daha yokuşta motor gücü yüzünden kalmış motor görmedim.
Son hıza gelince, yeni başlayan biri için son hız hiç ama hiç önemli olmamalı. Neymiş 120-130 anca görüyormuş. Yaw bu süratlerde bazen insan 4 teker de korkuyor, yeni başlayan için 2 teker de bu süratler çok fazla.
Kimse alınmasın ama yetmiyor diyenlerin çoğu sanki 125 liği yalayıp yutmuş gibi yorum yapıyor. evt düz yolda son hız belki bir süre sonra yetmeyebilir. Ama tek sebep bu olmamalı. Sanki motoru inanılmaz açlarla virajlarda yatırabiliyormuş, motorun yol tutuş-viraj-frenaj kabaliyet sınırlarının sonuna gelmiş de yetmiyormuş gibi yorumlar var. HA böyle kullanıp da yetmiyor diyene saygım sonsuz. Bu adamın zaten bir sonraki cc ye geçmesi lazım. Ama 1-2 tarfik tecrübesi olup da, ben iyi kulanıyorumm aga tapa gaz gidiyorum diyen adama, 600 lükte versen bir süre sonra o da yetmez.
Asıl soruna gelecek olursa zaten 10bin tl lik bütçe için ekipman ları da düşünürsek CBR250 çok. 250 lik alabilmek için ekipmandan kısma. 125 lik al, ekipmanın sağlam olsun. 125 likte iyice piştikten sonra belki CBR değil başka bir 250 lik almak isteyeceksin.
Reklamlar
-
bende çinmalı 125 lik kullanıyorum istanbulun altını üstüne getirdim 8000 km yol gittim sadece şile yanyolda sıkıntı çekiyorum kavşaklarda kamyonlar vızır vızır geçiyor ağır kalıyorum cbr125 bana kalırsa sana yetecek emin olabilirsin şehir içi sıkıntı olmaz otobandan gidersende 110 km çıkarsan rahat edersin bu arada arkadaşlar az yaktığını söylüyor bu büyük bir avantaj bütçende kısıtlıysa para biriktirmene yardımcı olur çünkü benzin çok pahalı bende şuan yükseltmek istiyorum yakıtı az yaktığını duyduğum bajaj pulsarı almak istiyorum bakalım nasip ilk motorunsa cbr125 sana yeter boşa kendini maddi yönden sıkıntıya borca sokma maddi durumun elverdiği zaman 250 alırsın hemde tecrüben olur benden demesi
-
15bin km cbr 125 kullandım ilk aldığımda yanlışlıkla on de kaldırdım tekeri de kızaklattım ama iyi ki 125 aldım beni dizginledi. O motorla Karamürsel virajlarına 125ile girmeyi öğrendim sınırları öğrendim. Sonra Duke 200 aldım tekniği geliştirdim. Şimdi Ninja 300um var ve yetiyor. Şehir içi dışı tokatlayamayacağım araç giremeyeceğim viraj ( lastik limitlerinde ) yok şu an. 41bin km tecrübem var
-
yavuz benli adlı üyeden alıntı
Hem 250 al demissin hem aradaki farkı eğitime ver demissin nasil olacak o iş
125i alıp besbin sonra satacek aldığı fiyata satabilecekmi en az beş yüz yada binlira altina satip 250almak isteyecek iste o farkı egitime verecek
-
Çorum İl Temsilcisi
sibiyar ikiyüzelli ar iyidir
-
ilk motor 125 lik olmalı bence çinli olursa daha iyi olur bu işin düşmesi kalkması var
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Al bi Suzuki B-King keyfine bak.
-
ohooo her kullanıcı beşyüz km'de 500-1000 fiyat düşürse 125'leri bisiklet fiyatına alırdık...
-
Ben 100 125 150 den sonra 250 cc ye geçtim tavsiye ederim 125 yetmiyor bi süre sonra.
-
Benim tavsiyem CBR250R. Söylediğin iki motorda küçük hacimli başlangıç motoru klasmanına giriyor. 250cc'yi çok abartmayın arkadaşlar sonuçta bunlar en fazla 160-170 arası yapan motorlar. İbreleri 300'e vurmuyor, tork canavarı da değiller ki gazı açınca ön kaldırsın. Bence bu motorla gayet rahat öğrenebilirsin. Uzun yolda da sıkmaz seni.
-
-
simdi bu senin motora ne kadar yatkin olduguna becerine de kaliyor, mantiken 125 lik bir sure sonra yetmeyecek ama buraya dikkat..ilk kullanmaya basladiginda 125 lik seni korkutacak.. yavas yavas alisacaksin, viraja girmeyi cikmayi onunla daha rahat ogreneceksin sonra bir bakmisin artik 250 ye gecme vakti.. yoksa parayi bastir al... unutma ilk kullanmaya basladigin gunlerde sag elinin gaz ayari okadar kaba o kadar yontulmamis odun olacakki birden farkinda olmadan hodohot diye acacaksin bazen actigin bu gazi kapatip fren yapamayacaksin... olurmu? olacak...acemisin... simdi iki kati yuksek beygirli bir aletin ustunde mi olmak isrersin yoksa iyiki 125 lik almisim mi dersin... ben cok dedim baslarda..
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
simdi bu senin motora ne kadar yatkin olduguna becerine de kaliyor, mantiken 125 lik bir sure sonra yetmeyecek ama buraya dikkat..ilk kullanmaya basladiginda 125 lik seni korkutacak.. yavas yavas alisacaksin, viraja girmeyi cikmayi onunla daha rahat ogreneceksin sonra bir bakmisin artik 250 ye gecme vakti.. yoksa parayi bastir al... unutma ilk kullanmaya basladigin gunlerde sag elinin gaz ayari okadar kaba o kadar yontulmamis odun olacakki birden farkinda olmadan hodohot diye acacaksin bazen actigin bu gazi kapatip fren yapamayacaksin... olurmu? olacak...acemisin... simdi iki kati yuksek beygirli bir aletin ustunde mi olmak isrersin yoksa iyiki 125 lik almisim mi dersin... ben cok dedim baslarda..
Bende @darkcity2000 arkadaş gibi düşünüyorum bundan dolayı cbr 125 yada 125 cc bir motorla başlamayı düşünüyorum ve ilk olarak ekipman alıcam sonuçta önce emniyet sonra hareket...Vaktini ayırarak bana bu konuda yardımcı olan ve fikir sahibi olmamı sağlayan bütün arkadaşlara TEŞEKKÜR EDERİM...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)