Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Zincir yağı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Bende repsol kullanıyorum şu an,ancak zincir şıkırdıyor gibi,zincir ayarına en son 1000 bakımında bakıldı,zincirin gerginliğini kendim kontrol edince anlayamıyorum-gerginliğinin iyi olup olmadığını,bi daha da usta görmedi ancak zincirin temizlenmesini ve yaglanmasını ben kendim hallediyorum.Zincir yagı spreyi olarak repsol kullanıyorum ancak Usta en iyisinin yagdanlık oldugunu söylemişti bana,spreyden ziyade.. En iyi zincir sprey markasının ıpone,daha sonra da motul olduğunu söylüyorlar,genelde. Ipone ya da motul zincir spreyi kullanmadım,nacizhane ıponenun iyi olduğunu yazan üyedaşlarda olmuşlar.Repsol bitince, ıpone alacağım .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F
    Bende ince yağla temizlik yapıp sonra kalın kızak yağı ile yağlayıp biraz arka sehpa da çalıştırıp fazla yağını atıyorum en sonunda da bp den aldığım kauçuklu gres yağı ile yağlıyorum kauçuklu gres damlama falan yapmıyor ve zincir ısınca yağ ilk günkü gibi Zincirde yağlı bir şekilde duruyor. Maliyeti çok düşük bp de ki yeşil renk kauçuklu gres 1 kilosu 12.50 TL ben çok memnunum.

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı RuzgarSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende ince yağla temizlik yapıp sonra kalın kızak yağı ile yağlayıp biraz arka sehpa da çalıştırıp fazla yağını atıyorum en sonunda da bp den aldığım kauçuklu gres yağı ile yağlıyorum kauçuklu gres damlama falan yapmıyor ve zincir ısınca yağ ilk günkü gibi Zincirde yağlı bir şekilde duruyor. Maliyeti çok düşük bp de ki yeşil renk kauçuklu gres 1 kilosu 12.50 TL ben çok memnunum.
    Merhaba,

bende açıkcası zincir yagla temizlenir mi diye çok düşündüm,sormuştum..Sorduğum herkeste temizlenmez diyor,yag ne kadar temizlersen temizle,zincirde kalır diyorlar,Siz ince yagla temizlediğinizi yazmıssınız.Toz toprak baklaların arasından yag ile çıkıyor mu? daha sonra o ince yag zincirde kalmıyor mu ? Zarar etmiyor galiba

Birde ne kadar zamandır bu işlemi uyguluyosunuz ,zincirdeki yıpranmaya hiç dikkat ettiniz mi , çok merak ettim
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F
    İnce yağ zincir çok kirli değilse temizlik için yeterli oluyor bu şekilde 20 bin km cbr 250r zincir bakımı yaptım Er6 da ise 13 km bu şekilde bakım yaptım ramazan Bayramı öncesi bakım için bi ustaya gittim zinciri fazla germiş İzmir de zincir değişmek zorunda kaldım. Yeni zincir de de 2500 km de aynı bakım devam ediyorum. Zincir çok kirli olursa ben mazot kullanıyorum. Kullanılmış yağ sürmüyorum zincire.
    oluroyle bunu beğendi.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gaz yagı ile temizleyip sonrasında yaglamak iyi
    wd40,benzin ,balata spreyi vs. o ringlere zarar verebilir-verir.
    hiçbirsey bulamazsanız mazot en az zarar veren madde bunların içinde.
    teşekkür ederim
    cenkito bunu beğendi.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Ben ipone kullanıyorum sıçrama yapmıyor sudan etkilenmiyor

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)