Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zincir yağı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kawasaki ER6N 2013
    Würth kullanıyorum. Würth yerine şunu bunu kullan diyenlere açığım. Wd40 la zincir yağlayanlara da sorum hangi akla hizmet pas açıcı ve kayganlaşsın diye hafif yağ içeren bir sıvıyı deli gibi çalışan bir zincire koruma amaçlı sıkıyorsunuz. 20 km wd40ın yağ özelliğinin koruması. Bilmediğim wd40ın özel bir versiyonu falan mı var ..
    glock bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Würth kullanıcıydım bende taa ki servise uğrayana kadar(bakım için bilhare zincir için değil), usta "Würth mü kullanıyorsun zincire dedi" (ses te yapıyordu zincir) evet dedim..gel dedi ve pasları korozyonları gösterdi.haklıydı pas ve korozyon vardı.yapışkan olsun temiz olsun diye onu seçmiştim.sonrasında castrol önerdi.aldım kullanıyorum çok memnunum.ses yok,kuru görüntü ve gürültü yok,baklalarda sıkışma yok...gazyağı ile temizleyip,fren balata spreyiyle bi güzel uçuruyorum.bir süre kurumasını bekleyip castrolle yağlıyorum.oldukça da memnunum.
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

Motosikleti
    Kawasaki ER6N 2013
    Abi evet bak iyi dedin. Bende würth yapışkan diye kullanıyorum ama dediklerin çok ilgi çekici. Demek ki yapışkan olması o kadar iyi değil :(

Birde würth gibi bir marka var. O da silikonlu bi yağ. Zinciri beyaz yapıyor. Onu duyan gören var mı ?
    glock bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Gaz yağı ile temizle çıkma motor yağı ile yağla zincir spreylerine benzemez yağ gibi yağdır Zincir şıkır şıkır olur ama spreyler gibi zincire iyi tutunamaz kuruyunca gene yaglamaya devam zincir speeyleri ucuz degil çıkma motor yağı bedava zaten 1 lt yağ seni baya götürür
    ferhatkars bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki ER6N 2013
    Ya würth 25 lira. Ondan da kar etmeyiverelim

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gaz yağı ile temizle çıkma motor yağı ile yağla zincir spreylerine benzemez yağ gibi yağdır Zincir şıkır şıkır olur ama spreyler gibi zincire iyi tutunamaz kuruyunca gene yaglamaya devam zincir speeyleri ucuz degil çıkma motor yağı bedava zaten 1 lt yağ seni baya götürür
    Moto yaği ile sprey arasında kaldım, 2 tane ustam var,ikisinde farkli diyor,detaylari arastiracam

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Ben motul aldım ama yağlamama rağmen zincir kuru gibi kırım kıtır ediyor bazen yolda. Ben mi beceremiyorum sprey mi yaramaz anlamadım..

Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    haojue 135S
    Ben motorumdan çıkan yağı saglıyorum bidonda zincir için.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    İpone zincir yağı kullanıyorum çok memnunum.
    Üstüne tanzikli su tut yine çıkmıyor.
    Sıçrama da yapmıyor.
    Zincirli motorlarım da hep ipone kullandım , hiç şikayetim olmadı.

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İpone kullanırım çok memnunum üzerinde unutuyorum resmen

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Ben de ipone kullanıyorum.
    Peki siz bir paketi ne kadar zaman da bitirirıyorsunuz.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Benim motor 2 bin tl ama zincirim 100 lira ayda bir biter hiç gocunmam yenisini alırım..gerçek bu
    cenkito ve ferhatkars bunu beğendiler.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    motorum cross ve zinciri klasik celik zincir oldugundan eski motor yagı ile de yaglıyorum.
    bir de litresi 7 liraya aldıgım 90 numara arac sanzıman yagı ile yaglıyorum
    eski motor yagı biraz sıcrama yapıyor ama sanzıman yagı cok daha kalın oldugundan
    sıcratma da neredyse yok diyebilirim

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    Alıntı OnurTr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Würth kullanıcıydım bende taa ki servise uğrayana kadar(bakım için bilhare zincir için değil), usta "Würth mü kullanıyorsun zincire dedi" (ses te yapıyordu zincir) evet dedim..gel dedi ve pasları korozyonları gösterdi.haklıydı pas ve korozyon vardı.yapışkan olsun temiz olsun diye onu seçmiştim.sonrasında castrol önerdi.aldım kullanıyorum çok memnunum.ses yok,kuru görüntü ve gürültü yok,baklalarda sıkışma yok...gazyağı ile temizleyip,fren balata spreyiyle bi güzel uçuruyorum.bir süre kurumasını bekleyip castrolle yağlıyorum.oldukça da memnunum.
    yaptığın herşey çok güzelde balata spreyi ile uçurmak temizlemek yanlış...eğer oringli bi zincir kullanıyorsan zincirin ömrünü yiyorsun.balata spreyide benzin gibi uçucu solventler var içinde o yüzden oringlerin özelliğini bozuyor.bende motul c3 ofroad kullanıyorum güzel yağlıyor memnunum ama bitince ipone sonra castrol alıp hangisini beğenirsem onla devam edecem.normaldede uzun yolda otomatik zincir yağlamaya 90-140 no yağ koyuyorum onla yağlıyorum.kalın yağ olduğundan kolay kolat sıçratmıyor.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaptığın herşey çok güzelde balata spreyi ile uçurmak temizlemek yanlış...eğer oringli bi zincir kullanıyorsan zincirin ömrünü yiyorsun.balata spreyide benzin gibi uçucu solventler var içinde o yüzden oringlerin özelliğini bozuyor.bende motul c3 ofroad kullanıyorum güzel yağlıyor memnunum ama bitince ipone sonra castrol alıp hangisini beğenirsem onla devam edecem.normaldede uzun yolda otomatik zincir yağlamaya 90-140 no yağ koyuyorum onla yağlıyorum.kalın yağ olduğundan kolay kolat sıçratmıyor.
    o ringli zinciri neyle temizlemek iyidir?
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o ringli zinciri neyle temizlemek iyidir?
    gaz yagı ile temizleyip sonrasında yaglamak iyi
    wd40,benzin ,balata spreyi vs. o ringlere zarar verebilir-verir.
    hiçbirsey bulamazsanız mazot en az zarar veren madde bunların içinde.

Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    haojue 135S
    Konuyu görmüşken bi temizleyip yağlayım dedim
    fz6_fazer bunu beğendi.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

eraksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok.
    Bugün motoru güzelce yıkadım. Kirini tozunu toprağını akıttım. Sonrasında wd40 ile tüm çalışan aksamı güzelce yağladım. Debriyajından fren pedalına komütatörlere kadar, gaz telinden ayaklıklara kadar ne kadar hareket eden parça varsa yağladım.

Sonrasında motul c1 yağ çıkartıcı spreyi ile zinciri güzelce temizledim, yarım saat kadar bekleyip yine motul ün c4 zincir yağı ile tüm zinciri yağladım. En son olarakda boyalı aksamı ve şaseyi hızlı cila ile parlatarak işlemi bitirdim. Yanlız c4 zincire sıkarken birazda lastiğe geldi onu temizlemek için yine yağ sökücü spreyden lastiğe bolca sıktım. Yolda kaymama sebep olmaz inşallah.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gaz yagı ile temizleyip sonrasında yaglamak iyi
    wd40,benzin ,balata spreyi vs. o ringlere zarar verebilir-verir.
    hiçbirsey bulamazsanız mazot en az zarar veren madde bunların içinde.
    aynen...ben gaz yağı bulamadığım için mazot kullanıyorum...onuda 2 traktör var onlardan hacılıyorum
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    ybr 250
    140 şanzıman yağı bal gibi fiyatida uygun

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)