siz motoru nasıl kullanırsınız sakin mi ?? agresif mi ?????
siz motoru nasıl kullanırsınız sakin mi ?? agresif mi ?????
Gunden gune fark ediyo, ruh halim karar veriyo ama genellikle yuksek devirli kullaniyorum
1-2-3 viteslerde yardırırım...
4 de normal hızlanıp, 5 e atınca motorun rahat gittiği en düşük devirde devam ederim
bazen de rüzgarı arkama aldığımda allah ne verdiyse 130-140 basarım
eğer aksiyon yapmayı gerektirmicek bi durum yoksa
sinirlenmediysem veya farklı bi durum yoksa normal kullanırım. baktım kimse yok veririm yanı çekerim önü :D şeytan diyo sat bi supermoto al :D
zararlı mı? benim motora zararlı evet :D
6 bin deviri ve 80 km/s i geçmeyen oldukça sakin kullanan arabaların arkasında trafikte bekleyen kırmızı cbr 250 benim
6-7 bin devir arasında 100 km civarında kullanıyorum vites geçişlerinden devri çok yükseltmem elimden geldiğince motoru zorlamamaya çalışırım agresif kullanım çok nadirdir bende
Motor cok bagirinca icim aciyor 7,8 devire gelip vites atarim ben de.uzun yolda 6,7 devirde gidiyorum genelde
aslında çokta basmam... ışıklarda kalkarken, arabaları geride bırakmak için seri hızlanırım...
motorun canını çıkartmam yani...
normal seyir hızım 80 km civarı... oda 4500-5000 devir arası... motor 8500 devir çeviriyor...
zaten 5000 devirden sonra aşırı derecede titreşim var... istesemde son gaz gidemiyorum
haftada 1-2 kez son gaz yaparım ama 20 saniye bile dayanamıyorum titreşime hemen geri düşürüyorum hızı...
" motosikleti agresif kullanma !!! " sakın ha sakın
Başlık head shot olmuş zaten hihihi , şaka bi tarafa , şartlara göre çok değişken'li bir denklem, sıkıştırılma durumlarına önlem olarak, yahut Allah muhafaza aciliyet sebebi haricinde , sakin olmaya çalışıyorum!.
agresifmi benzin ne kadar biliyormusun ?
Şehiriçi çok sakin kullanırım. 40-60km hız arası, tehlikeli bir durum olmadıkça ani hızlanma ve durmalardan kaçınırım, makas atmam. tümseklerden geçerken gayet yavaşlarım
Anayollarda 80km civarı seyrederim, sollamalarda max 90-95km hıza çıkarım.
Amma kaliteli yolda viraja yatmayı çok severim
Ben ne kadar istesem de altımdaki motor piyasadaki abilerine nazaran pek agresif olamıyor Gene de aradaki o tek motorluk boşluktayım her zaman. 5 Saniye önce sol dikiz aynanızdayken 5 saniye sonra sağ dikiz aynanıza silleme geçiyorum.
Eh arada 0 dan 100 e 3,5 saniyede cikiyorum..
kafam atınca , canım sıkılınca veya acelem varsa kurallar dahilinde(kaza yapsam bile kural ihlalini karşı taraf yapmış olur) seri kullanıyorum (trafigin akışından hızlı, bol makaslı, şeridimde bile motoru hafif açıyla yatırmalı).
%60 ise normal kullanırım.
Motoru ilk aldığım zamanlarda hep böyle kullanırdım. Sonra alıştım yaşlı dedeler gibi kullanıyorum. İçim geçti resmen . Üniversiteye giriyorum motorla yinede çok sakin kullanıyorum. Normalde gaza gelmem lazım ama sanırım içim geçmiş...
Bmw veya Audi gördüm mu takılırım peşine dibinden yoksa sakinimdr
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)