Ybr 125 e zenon taktım farkedilmek için gündüzleri uzunu açıyorum karşı tarafın gözünü gündüz alırmı hava az kararınca normale dönderiyorum
Ybr 125 e zenon taktım farkedilmek için gündüzleri uzunu açıyorum karşı tarafın gözünü gündüz alırmı hava az kararınca normale dönderiyorum
Vallahi bende dusunuyorum bazen, zaten dugun alayi gibi korna cala cala gidoyorum popomuzu kurtarmak icin bazen boyle davranilabilir...
Xenon far kısada bile fazlasıyla göz alıyor, fazla parlak. Uzunları yakıp küfürü ikiye katlama
Kısaları kullanmak yeterli. Tabi bundan önemlisi korna....
ben gece de uzunları yakıyorum. yemişim gözlerini, kazadan sonra "görmedim" diyeceklerine az gözleri kamaşsın, ölmezler.
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
Gündüz göz alırmı almazmı
Gerektiğinde selektör yapmak daha iyi çünkü yanıp sönen ışık, parlak da olsa hep yanan ışıktan her zaman daha dikkat çekici.
gündüz gezenler oluyor zenon yakip ama göz almiyor hem fark ettiriyorda parlaklığıyla
kısa yak yola bak ..
gündüz trafikte seni farketmeyen birisi karşısında uzun far kısa far yaksan ne fayda? kendin daha kolay farkedilecek biçimde trafikte yerini almadığın sürece bırak uzunu kusayı, panayır ışıklandırması taksan boş.
şu vardır ama; yanlış biliyorsam düzeltin, avrupa birliğinde tek izli araçların gündüzleri, gündüz farı ve kısa farı açık şekilde seyir etmeleri zorunlu. ayrıca avrupada satılan motosikletlerin kısa farı sürekli yanar ve kapatmak için anahtarı yoktur - kontağı açınca kısa otomatikmen yanar.
uzun farına güvenme çok derim, kısa far ile seyir et ve trafiği süzmeye çalış - ilk başta benim yaptığım gibi kendinle konuşarak bunu yapabilirsin;
- hazzt..
- kamyonet çok pis çekmiş solda..
- sokağın ağızı gözükmüyor..
- hibnenin biri bodozlama çıkar.. yavaşla koçum..
- yavaşlarken birde aynaya bak sol omuzdan bak, kaçmak için boşluk var mı
- sol boş, hiç riske girme koç
- çek bi şerit sola sen yinede
veya
- offf..
- virajın tatlılığına bak arkadaş..
- füyoooo.. nefis..
- hazzt..
- yavaş olm, virajın devamı pek gözükmüyor sanki..
- yavaşla olm, kimbilir ne var devamında..
gibi sohbet ederim kendimle mesela..
Gece veya gündüz farketmez, halojen fara takılan merceksiz xenon her zaman göz alır. Ayrıca artan ısı nedeniyle farın islenme ve kararma riski de yüksek. http://www.geceucusu.com/topic/6391-osramdan-motosikletler-icin-night-racer-ve-x-racer-performans-ampulleri/ ilginizi çekebilir.
Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/
Sevgili kardeşim, karşındaki öküz olduktan sonra istersen uçaksavar projektörü tak.
Adam yüzüne baka baka dalıyor önüne... Örnek: bu sabah önümüe çıkan Audi'li bir öküz.
Ben kısa xenon farda da gece sürüşlerinde birşey göremiyorum. karşıdan parlamaya başlayınca görüşümden çıkana kadar yola bakmıyorum. Arkadan geliyorsa bir an evvel geçip defolsun diyefrene asılıyorum veya tüm aynaların ayarlarını bozuyorum. Hele merceksiz uygulayanlar var, iyi dileklerimi hem korna hem selektör ile iletiyorum zat-ı şahanelerine.
image is nothing without power, power is nothing without control.
Doğru olanı yapıyorsun. Gündüz uzun akşam normal farlar la devam.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)