Arkadaşlar OMM bir dernek. Bu nedenle herhangi bir üyelik aidatı v.s. gibi şeyler nedeni ile ücret talep etmezler. Yol eğitimleri (günübirlik olanlar) ücretsizdir. Dileyen derneğe yada hocların yakıtlarına katkıda bulunmak için 3-5 atarlar. Kapalı alan eğitimleri ise Honda, GİS ve ART'a göre çok komik rakamlar. Bu rakamlarda aslında tutulan alanın kira ücretini ödemek için kullanılır genellikle.
Şimdi bir eğitim aşığı olarak benimde kabul etmem gereken bir gerçek var ki, bu alan içerisinde girenlerin bazıları burnundan kıl aldırmazken bazıları da çok babacan ve samimidir. Sonuç olarak hepimiz insanız değil her çeşit adam olacak içimizde. Hepsin kodaman abiler 70-80 binlik BMW' leri var diyorsunuz ya, aslında ybr ve CBF 150 ile eğitimlere dahil olan, hatta çin malı motosikletlerle yol eğitimi almış olanları tanıyorum.
Bu nedenle ön yargınız yıkın lütfen. OMM Türkiye' ye çok şey kazandırmış, özellikle güvenli sürüş adına ülkemizde ilk adımı atmış ve bu işin altına elini koyanlar kendi özel yaşamlarından çok fazla feragat etmiş ve etmeye devam eden insanlardır.
Düşünsenize herhangi bir ücret almadan kaç kişi ile uğraşırsınız. Hadi diyelim yakıtınızı karşıladı, kaç hafta kaç gün kaç ay uğraşabilirsiniz? Ben o kadar vakit ayırmamam. Üstelik OMM eğitmenlerinin de madden durumları küçümsenemeyecek kadar iyidir. Malum eğitmen olmak için büyük ve kuvvetli motorunuzun olması lazım. Yol sürüşünde 600 cc motorla 1200 cc' leri takip edemezsiniz.
Lütfen ne methiyelere nede karalamalara prim vermeden, deneyin. Gidin görün tanışın sohbet edin. Dışarında ulan BMW' ye bine bizimle muhatab olmaz bu artizler dediğimiz adamlar abi kardeş oluveriyor bir anda. Barkın' ın söylediği gibide duvar gibi falan değillerdir. Sadece güvenlik noktasında çok katıdırlar, Barkın' ında işine o gelmiyor. Serde apaçilik var
onuda seviyorum ama benim için bir numara güvenli sürüştür kardeşim. Kaldırıma çıkmak teker yapmak stopii yapmak bana göre değil. Bana göreyi bırakın bize göre olmamalı. Gereksiz.
He bu arada nasıl tanışırım bu adamla derseniz eğitim için ayıracak bütçemde yok en azından size şu tüyoyu vereyim.
İstanbul Road Craft larını OMM sitesinden takip edin. İstanbul yol eğitimlerini Erol hoca verir. Eğitmen grubunda Sabri abimiz vardır birde çoğu zaman Şadun hoca olur. Ve şiledeki gözlemecilerden 09:00 gibi başlar. Kahvaltı sonrası küçük bir brifing ve sırası ile sürücüler çıkar ve yol eğitimi başlar. Siz kahvaltı sırasın merhaba diyip, sizi tanımak istiyorum adınız çok duyuyorum v.s. gibi selam verirseniz. Senin motorun ney sen kimsin demezler merak etmeyin. Gidin ve tanışın. Fikriniz değişecek ve önyargılarınızın yok olacağına ben inanıyorum.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"