Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

125cc japon motorlar ve üretim süreçleri ??? yzf ve cbr içerir.

REKLAM ALANI

arkadaşlar 125cc motorlarin yamaha ya da honda olsa dahi çin mali olduğunu söylüyor bi motosikletci.. 125cc motorların motor ömürleri iyi bakım ve iyi bir kullanım ile daha düşük mü olur. motor bloğunda kullanılan malzeme, krank, piston, şanzuman gibi malzemelerde kalite düşürülebilir mi?
    mesela ben yzf almayı düşünüyorum yeni kasa yzf çıktı. eski kasa yzf de jantlarda made in ıtaly yazarken yeni kasa nin jantlarda made in china yazıyor. şimdi merakim şu: belli ki jantlarda kalite ıtalyandan çin e düşmüş. bu motor bloğunda ve bu blok içerisinde kullanılan parçalarda da kalite düşüşü anlamına gelir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Şuan bu mesajı yazdığın klavye'den bu yazının bize ulaşmasını sağlayan modem dahi çin malı, hatta utanmasam insanlar bile çin malı diyebilirim Her çin malı kötü olacak diye bir şey yok 10 liralık çinliden değil 1 liralık çinliden korkun

Yamaha - Honda bunları sizden - bizden çok düşünmüştür inanın

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Yzf r 125 fransa da üretiliyor. Mbk fabrikasında. Motoru ise italyada üretiliyor.
    Cbr taylandda üretiliyor diye biliyorum emin değilim.
    R25 endonezyada üretiliyor.
    Cbr250 taylandda
    Wr125 Fransada
    Crf 250 taylandda
    Wr250 japonyada
    Mt07 japonyada.
    Bu markaların Avrupaya gelen orta üst sınıf motorlarından çinde üretilen ben bilmiyorum.
    Zaten Son dönemde cin yerine Vietnam, tayland endonezya yatırımcılar için daha cazip olmaya başladı.
    Hondanın scooterlarından bir kısmı cin olmalı, yamaha scooterlar fransa.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------

Çin hükümeti firmaların kendi başına iş yapmlarına pek sıcak bakmıyor. Dolayısıyla pazarı cin olan ürünleri çinde yerel ortaklarla pazarı cin olmyan ürünleri Cine yakın hatta daha iyi fırsatlar barındıran ve yüzde 100 kendi sermayelerıyle fabrika kurabıleceklerı yerlerde üretiyorlar. Honda büyük pazara sahip hero dan dahi ayrıldı. Ortaklık sevmez japonlar bizde sabancıyı bosadıkları gibi.
    Bir istisnası endonezya fabrikası kaldı yamahanın. Bakalım ne olacak.

Alıntı mephamd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yzf r 125 fransa da üretiliyor. Mbk fabrikasında. Motoru ise italyada üretiliyor.
    Cbr taylandda üretiliyor diye biliyorum emin değilim.
    R25 endonezyada üretiliyor.
    Cbr250 taylandda
    Wr125 Fransada
    Crf 250 taylandda
    Wr250 japonyada
    Mt07 japonyada.
    Bu markaların Avrupaya gelen orta üst sınıf motorlarından çinde üretilen ben bilmiyorum.
    Zaten Son dönemde cin yerine Vietnam, tayland endonezya yatırımcılar için daha cazip olmaya başladı.
    Hondanın scooterlarından bir kısmı cin olmalı, yamaha scooterlar fransa.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------

Çin hükümeti firmaların kendi başına iş yapmlarına pek sıcak bakmıyor. Dolayısıyla pazarı cin olan ürünleri çinde yerel ortaklarla pazarı cin olmyan ürünleri Cine yakın hatta daha iyi fırsatlar barındıran ve yüzde 100 kendi sermayelerıyle fabrika kurabıleceklerı yerlerde üretiyorlar. Honda büyük pazara sahip hero dan dahi ayrıldı. Ortaklık sevmez japonlar bizde sabancıyı bosadıkları gibi.
    Bir istisnası endonezya fabrikası kaldı yamahanın. Bakalım ne olacak.
    bilgiler için çok teşekkür ederim harika bilgiler. şunu sormak istiyorum yzf nin yeni kasada jantlarda china yazıyor. eski kasa jantta ıtaly yazıyor. bu durum eski kasa motorların daha sağlam olduğu anlamına gelebilir mi?? ona göre eski ya da yeni kasa almayı düşünüyorum da

xbuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2014 yzf alacaktım iyiki 2013 almışım
    emre xt125 bunu beğendi.

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    fiatlarda toyotalarda da made in turkey yazıyor fakat biz mi imal ediyoruz bunları. Çinli üreticiler ayrı çinde parça birleştiren yabancı sermayeler ayrı. Aklınıza gelen her iyi markanın üretimleri işçi maaşlarının ucuz olduğu yerlerde yapılıyor.

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Alıntı emre xt125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar 125cc motorlarin yamaha ya da honda olsa dahi çin mali olduğunu söylüyor bi motosikletci.. 125cc motorların motor ömürleri iyi bakım ve iyi bir kullanım ile daha düşük mü olur. motor bloğunda kullanılan malzeme, krank, piston, şanzuman gibi malzemelerde kalite düşürülebilir mi?
    mesela ben yzf almayı düşünüyorum yeni kasa yzf çıktı. eski kasa yzf de jantlarda made in ıtaly yazarken yeni kasa nin jantlarda made in china yazıyor. şimdi merakim şu: belli ki jantlarda kalite ıtalyandan çin e düşmüş. bu motor bloğunda ve bu blok içerisinde kullanılan parçalarda da kalite düşüşü anlamına gelir mi?
    Çin kendi ülkesinden pazarlanan mallara mecburi madde in china ibaresi koyduruyor.

burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    giydiğiniz boxer bile çin malı zora sokuyormu sizi

Alıntı burak5353 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    giydiğiniz boxer bile çin malı zora sokuyormu sizi
    3liralık boxer ile 10000 tl lik motoru bir tutamıyoruz

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------

Alıntı xbuky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2014 yzf alacaktım iyiki 2013 almışım
    eski kasada tek sevmediğim şey ön amortisörü kardesim yoksa eski kasalar bana daha cazip geliyor.. sen bir sorun yasadın mı memnun musun ?

xbuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben inanılmaz memnunum motorumdan kim ne derse diyebilir...
    Mutluluk iki bacak arasındadır.

senin motor kaç km de kaça aldın fiyatlar uçmuş.normal fiyatlı bulsam ben de arıyorum yzf

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------

birde eski kasa yzflerde hangi renk daha albenili duruyor sence ??

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Janta takılmayın. Önemli değildir. Yenisini alırdım ben yerınızde olsaydım.
    emre xt125 bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kaliteyi üzerinde yazan marka belirler, üretildiği ülke değil.
    emre xt125 bunu beğendi.

berkerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj ns 200/bmw r nine T
    bu markalara ait -örneğin ybr125- düşük cc motorların çin'de üretiliyor olmasının nedeni ucuz iş gücüne bağlı olarak ilgili modelin yüksek cclere göre daha fazla satıyor oluşudur. kaliteden ziyade -kalitesi stabildir- üretimi almanya'da yapsalardı örneğin, iş gücü çin'e göre pahalı olduğu için ybr 4.800 yerine 7000 olurdu misal. bu tamamen ilgili markanın satış politakasıyla; yılda kaç ürün satmayı hedeflediği, a ülkesinde b kadar üretilirse ne kadara mal edileceği ve ne kadar satmayı hedefleriyle alakalı özetle.
    emre xt125 bunu beğendi.

arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlariniz için. yeni modele karşı önyargımi aşmama yardımcı oldunuz.

Proud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence önemli olan ülke değil fabrikadır. Herhangi bir parça nerede üretilirse üretilsin illaki bir parçasını çinden temin eder. Çin olmasa diğer ülkelerin fabrikalarının hali yaman ( bu bütün makinalar için geçerli )

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Eski yada yeni kasa fark etmez yzf seni tatmin edecektir çok güzel bir motosiklet kalitesi mutlu edecek seni garanti ederim

Alıntı burakmetu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski yada yeni kasa fark etmez yzf seni tatmin edecektir çok güzel bir motosiklet kalitesi mutlu edecek seni garanti ederim
    çok teşekkürler dostum :-) yzf kullanıcılarında yorumlarını takip ediyorum zaten ;-)

Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Çin anlayışının ne olduğuna bağlı.Etrafında ki her şey çin malı, casper vb. gibi markaların bile menşei ülkeleri çindir.Bugün gazetede gördüm o yüzden casper'ı örnek veriyorum emin olduğum için :D

Alıntı Bozüyüksporl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin anlayışının ne olduğuna bağlı.Etrafında ki her şey çin malı, casper vb. gibi markaların bile menşei ülkeleri çindir.Bugün gazetede gördüm o yüzden casper'ı örnek veriyorum emin olduğum için :D
    bu çinler neymiş arkadaş virüs gibiler her yerdeler :-)
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)