Merhaba arkadaşlar,
Yarın sabah motoru servise goturcem ve yağ değişimi de yapilacak. Daha önce shell 10/40 kullanıyordum ama çok da memnun değilim. Var mı tavsiyeniz? Aklımda Castrol ya da motul var ama başka tavsiyeniz varsa da bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Yarın sabah motoru servise goturcem ve yağ değişimi de yapilacak. Daha önce shell 10/40 kullanıyordum ama çok da memnun değilim. Var mı tavsiyeniz? Aklımda Castrol ya da motul var ama başka tavsiyeniz varsa da bekliyorum.
Klasik olcak ama dostum onlarca sayfalarca konu mesaj var , Bi aratsaydın ben 3 gündür eski konuları okuya okuya edindiğim kanı,
bugün gittim shell adv. 15 40 alcaktım yokmş 15 50 aldım içinden çıkan da yağ hariç herşeye benziyordu. DAha motor 1 haftalık 2.el içindeki yağ kim ne zamn ne koydu bilmediğim için değiştirdim iyide etmişim.
Ipone R4000rs Tavsiyem olur bundan şaşma
Castrol 10w40 koy kaliteli bir yağdır
ben lifanın kendi yağını koyuyordum 10/40 gayet memnundum. fakat hyo ' nun yağı varmı bir bilgim yok. şahsen güvenilir olurdu.
benim önceki konulardan araştırıp öğrendiğim yağlar iklim koşullarına göre değişir. marka olarak castrol tercih ediyorum ama kalınlık, yapısı, vs. kişisel olarak değişir. Filtreni de değiştirmeyi ihmal etme
bak kardeşim hemen hemen her yağı motorumda kullandım en sonda 35 tl ye mobil yarı sentetik 10/40 yağı kullandım yazın sıcağında motor hararet yapıp suyu dışına attı
bana göre en iyi randıman aldığım yağ petrol ofisi 10/40 diğerlerine görede bir nebze ucuz
Castrol sari kutulu özel motorsiklet yagi 10w40 power 10 senedir kullaniyorum alternatif olarakta würt tavsiye ederim
Shell 10-50 yada 15-50 AX7
35 liradır 1 litresi, full sentetık, benım kullandığım castrol ve motul 7100 den daha ıyıydı
Castrol power1 10w40 kullanıyorum
Castrol isteyen varsa yardimci olurum uygun fiyata veren yer var bildigim kapali kutusunda orjinal 4 lt lik
Hyosung 250 grubunda sorsaydın keşke orada hyosung'a özel daha net cevaplar alırdın.
Hyosung'un motor blokları bazı yağları pek sevmiyor çok fazla titreşim yaptırıyorlar. Özellikle Shell ve Ipone
Castrol de yoklukta kullanılabilir.
Motul ile çok güzel ve minimum seviyede titreşim ile çalışıyor.
Bütçene göre değişmekle birlikte 5100 yarı sentetik veya 7100 tam sentetik kullanabilirsin. (KM ilerlemiş ve bu süre zarfında düzenli tam sentetik kullanmayan araçlara tam sentetik önerilmez, pistonda çizikler arttığı ve yağ çok ince olduğu için yağ eksiltme yaşarsınız)
5100 ve 7100 farkını 150-200bin km sonra görürsün öncesinde anlaşılacak bir durum değil.
ver gazı... ver çoşkuyu
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim anca yazabildim. Castrol yağ koydum motora ve 600 km kadar yol yaptım son derece memnun kaldım. Teşekkür ederim hepinize.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)