Merhaba Arkadaşlar
Motosiklet camiasında köprücük kemiği kırık olanlara ne deniyodu
Merhaba Arkadaşlar
Motosiklet camiasında köprücük kemiği kırık olanlara ne deniyodu
Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
Severmiydi LEYLA zillisini
yok ya teğmenmi yüzbaşımı ne diyolarmış ya
Bende kırmıştim köprucuk kemiği birbuçuk ay sonra kaynar.ne diyorlardı bende merak ettim
teğmen diyolarmış da ben motosiklette kırmadım araba ile trafik kazasında gene teğmen oluyoruz heralde
yok aga kırmayalım biyerimizi ameliyat geçirdim omuzda şuan 10cmlik demirle dolaşıyorum allah kimseye göstermesin er olmak iyidir
Arabada kırdıysan asteğmen sin... Motosiklette kıranlar teğmen oluyor...
Şaka bi yana çok geçmiş olsun ben 16.Haziranda kırmıştım. 7 Haftada ancak motora binecek hale geldim..seninki operasyonlu olmuş.. biraz daha geç iyileşebilir.. Her iki kolunlada ağır kaldırma...sürekli sırt üstü yat...yatarken omuriliğin olduğu bölgeye banyo halusunu rulo yaparak koy..yürürken kabadayı gibi kasıl. varsa korseni sürekli kullan..dik oturmaya ve omuzunu insaanlardan ve şakacılardan korumaya dikkat et..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Ek olarak yatarken sırt üstü ve kırık kolunuzu başınızın üstüne doğru uzatın
şuan 65. gündeyim ala demir takılı çünkü köprücük kemiğinde tek kırık deil 3 farklı yerinde kırık olduğu için 10 cmlik demiri omuzdan geçirip köprücük kemiğinin içinden destek yaptılar 40. günde a2 direksiyon sınavına girebildim ve geçtim ozamanlar çok ağrılarım oluyordu kemiğimden takır tukur ses geliyordu şimdi öyle bir sıkıntım yok röntgene baktığımda kaynamam büyük ölçüde ilerliyor çok büyük ağrılarım kalmadı devamlı sırt üstü yattım arkadaslarım ilk basta omuzda demir olacağını düşünmeyim vay kardeşim diyip çat küt vuruyolardı bu zaten sonra yanıma yaklasmamalarına sebep oldu korseyi bi ara taktım oda kanbur oturmama sebep olduğu için çıkardım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
mümkün olduğunca kendimi kasmamaya ve omuzları düşürerek uyumaya çalışıyorum ve elimi dirseğimden yukarda tutup kalp hızasına getirdiğimde rahatlıyor kemikler
Küçükken (4 yaşımda) bana çarpan bir araba nedeniyle benim de köprücük kemiğim kırılmıştı. Tüm hareketiniz kısıtlayan inanılmaz rahatsız bir alçı hatırlıyorum ama 20-25 gün içinde iyileşmiştim. E, o yaşlarda kemikler çabuk kaynıyor.
Geçmiş olsun, acil şifalar.
tıbbi cevap deniyo buna
hadi ya ama benim tek kırık deil 3 kırık
kırk beş gün sabret bişeyin kalmaz diyorlar
bende teğmen mişim de haberim yokmuş
45 gün iyi 70. güne geliorum kolda demir var bide demir çıksın fizik tedavi
Tehlikeli bir kırık. Şöyleki atardamar geçiyor hemen yanından. Kırığın kenarı köşesi sürterse zedelerse damarı patlatma riski var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)