selamlar arkadaslar asya t-1 imle herseyi göze alarak deponun bos oldugunuda biliodum 5 ytl lik benzin alarak benzinin bittigi yere kadar gidicem dedim benzinciye yakın bi yerde bitti şansa km tam 50 yi gösteriyodu motor stop etti.bilginize
selamlar arkadaslar asya t-1 imle herseyi göze alarak deponun bos oldugunuda biliodum 5 ytl lik benzin alarak benzinin bittigi yere kadar gidicem dedim benzinciye yakın bi yerde bitti şansa km tam 50 yi gösteriyodu motor stop etti.bilginize
sen hiç gitmeyecek gibisin degilmi, o gidenlerde senin gibiydiler...
Nereden çıkarıyorsunuz bu sonucu? Böyle bir şey yok. Yani nerden duydunuz, nerde ölçtünüz? Sanki kelimesi nedir, ya yakıyodur ya yakmıyodur. 600cc üzeri kaç tane motosiklet kullandınız? Bende 250kg ağırlığında (motorlar arasında çok yüksek bir rakam) 750cc shadow var hiç efendi kullanmıyorum şehir içinde 5 litre yakıyor. 1400cc arabalar şehir içinde ortalama 9 litre yakar. Bir sürü büyük motosiklet gördüm/inceledim/kullandım motosiklette otomobil gibi tüketim diye bir şey yok.
Tabi motosikleti 13000 devirde kullanıp otomobili efendi kullanıp karşılaştırma yapıyorsanız bu bir hatadır. Efendi kullanılan motosikleti efendi kullanılan otomobille, sürekli basılan motosikletide sürekli basılan otomobille karşılaştıracaksınız. Motosiklet her zaman çok daha az yakıt tüketecektir.
600cc motosikletler arasında büyük, 1400cc ise otomobiller arasında küçük bir rakamdır. Yani genelde 600cc motosiklet sahipleri sürekli basarken 1400cc otomobil sahipleri ekonomik kullanmaya çalışmaktadır. 600cc ve üstü motosikletler araba kadar yakıyor tabirleri bundan kaynaklanmaktadır. Gerçek değildir.
Memin1857 bey, niyetim sizi kızdırmak falan degildi, bu azarlar gibi tonu neden hak ettiğimi de anlamış değilim. Eşimin Toyota Yaris'i 1400cc, ve şehir içi+dışı karışık 5.5 litre/100km yakıyor, içindeki yol bilgisayarının söylediği bu.
Neyse, devir ve sürüş farkından kaynaklandığını söylediniz, buna teşekkür ederim.
Ben şahsen 250cc Hyosung'un yakışından çok memnunum, ne zaman benzin alsam artık araba kullanmadıgıma şükrediyorum.
-turgut
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
Sayın tkalfaoglu, tonum için özür dilerim. Tarzım bu, kendimi kontrol edemiyorum ama iyi niyetli olduğumu bilmenizi isterim.
Yaris'in 1400cc versiyonları dizel motora sahip olduğu için haklı bir karşılaştırma olmayacağını düşünüyorum. 1300cc benzinli versiyonları ise şehiriçinde 7 litrenin üzerinde yakıyorlar. Eğer motosikletimizin tüketimini dizel otomobille karşılaştıracaksak, tüketim farkının cevabı çünkü motosikletimiz benzinli olacaktır.
Sizinde farkettiğiniz gibi sürüş farkı çok önemlidir. Yani Turbo Dizel Yarisinizi her kullandığınızda gaza döşemeye kadar basarak sürekli redlineda vites değiştirirseniz tüketimi 10 litreye çıkar.
Tekrar kusura bakmayın, yazdıklarımı sonradan düzelterek yumuşatmaya çalışıyorum ama aslında yazarkende yumuşak düşünüyorum, duygularım sadece yazıdan ibaret olunca anlaşılmıyor.
yamaha xt 600 ün 1998 modelinin ne kadar yaktığını bilen var mı acep
SJ 150-23'ler (cbr 125'in çinli kardeşi) km başına dur-kalklı trafikte 85 ykr yakıyor...
benim jinlun 125 17liraya depo doluyo karışık kullanım 240-250 km civarı gidiyo
bizim cbr 37 km de 1 lt yakıyo oda devirli kullanmaz isen
devirli seğirde ise 33 km de 1 lt
Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
Bu memleket tarihte [B]Türk[/B]'tü, bugün de [B]Türk[/B]'tür ve ebediyen [B]Türk [/B]olarak yaşayacaktır.[B]M.K.ATATÜRK[/B]
Sabah olsa da motora binsek.
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi :http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
yeni liraya alısamadık gitti yahu (hepimiz )
kız 85000lira yakıyor diyor. 100kmde 8.5milyon eder yani 8.5ytl
genel olarak hep düşük cc. motorların yakıtları soylenmiş..yaa bu sitede racing kullanan yokmu..... 600rr ın ne yaktığını hesaplayan varmı acaba..gerçi makinalar az yakıyor ama benzin pahalı bencee..
Suzuki Bandit 1200 uzun yolda 80-90 ile giderken 100 km de 6 litre ,şehir içi kullanımda 8 litre civarında yakıyor. Ama devirli kullanımda rahatlıkla 10 litreyi de geçebilir!
Ramzey Qm 250 chopper'ım ise 100 km de uzun yolda 4 litre, şehir içinde 5-5,5 litre civarında yakıyor
arkadaşlar bende 150 lik keeway super l. var km de 110 lira yakıyo aslında kasası 150 lik için ağır belkide daha az yakabilir ta bi hafif olursa ya aslın da bir çoğumuz şehir içinde motor kullanuyoruz ve yakıtı bu şekilde daha fazla tükettiğimizin farkındayız öyle değilmi...
arkadaşlar asya 125 t ler ne kadar yakıyo peki
4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...!:cat:
Bu haftasonu uzun yola çıkıcam Jinlun 250 Marauderimle.Dönüşte yazıcam ama lira olarak değil litre olarakkkkkk
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
benim düldülde bir depo benzin ile şehir içinde 150 km(4.5lt) gidiyor. 10 ytl ile 120 km yapıyor
şu değerlere kuruş falan değilde örbeğin şehir içinde 100 kmde falan litre şehir dışında 100 km de falan lt desek daha bilimsel olur.
kango multix yamaha 125
Benim 100'luk Celik sehiricinde 100km'de 3.5lt benzin yakiyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)