Hareket etmiyorken yan yattıysa sorun olmaz. Zaten gidon topuzuna, grenaja, kuyruk grenajına, silindir kapaklarına veya koruma topuzuna(veya demirine) bakarsanız anlarsınız. Durduğu yerde yan yattıysa, bu parçalarda sanki küçük bir çakıl taşıyla vurulmuş gibi iz bırakır. Nokta nokta küçük ezikler oluşur sadece. Tabi yere sert bir şekilde düşürüldüyse ilgili parçalar kırılmış olabilir.
Ancak hareket halindeyken yan yattıysa uzunlamasına çizikler oluşur. Göktaşı izi gibi(yıldız kayması gibi) iz bırakır.
Gönyesi bozulmadığı sürece sıkıntı yok
Sırtı açıkta kalmadığı sürece yan yatmasında sorun yoktur. Yatarken sırtı açık kalmışsa mazallah üşütür çocuğu olmaz motorun
Şaka bir yana ikinci el alıyorsan her türlü riski de göze alacaksın.
ne şekilde yattığı çok önemli. sürüş esnasında yan yatıp gidip bi yere vurduysa, bi arabanın altına girdiyse mesela yürüyeninde bir yerleri oynatacak şiddette darbe aldıysa baktırmakta fayda var. ama mesela benimki kapının önündeyken haylaz veletler devirmiş, apartmandan bi abi seslendi gidip kaldırdım. olduğu yerde yattıysa bir şey olmaz yani.
Yan yatmasiyla bişey olmaz çalışıyorsa saglamdir
Depo kısmında göçük yoksa çok ta mühim değil açıkçası
Motor yan yattığında ben başında değildim, garaj kapısını açmaya gittim. Kapıyı açtığımda motor yerdeydi ufak hamle yapıp ayaklığı kapayıp düşmüş yarım metre de yokuş aşağı sürüklenmiş yan yatmış sayılır mı Koruma demirini ve debriyaj kolunu değiştirdim. Gidon topuzundaki ufak çiziğe dokunmadım. Arka tutamak demirinde ufacık soyulma olmuş siyah oje ile boyadım.
Yan yattıysa fiyatı en az 5.000 tl düşer. Eğer motor 4.000 tl değerinde ise satın alırken adama para vermediğin gibi üzerine 1.000 tl para alman gerekir..
Gidip hemen çizilen parçalar yenileri ile değişilir. Ortamlar da yatmadı dersin, kim bilecek?
O iş her motor da öyle olmuyor işte. Bazı motorların gösterge kodları var. Motorun kendi digital ekrandan bakabiliyorsun. Adam motoru alıp ustaya götürdüğün de işi bilen bi ustaysa ve motorun yan yatma kod gösterge özelliği varsa kaç defa yan yattığını yada yatmadığını sana ekrana bakıp söyleyebiliyor.
Soğuk bir kış günü çalıştırmış, ısıtıyordum motoru;
evin dış kapısına yöneldim kapamak üzere, tam tutacakken tokmağı arkamı döndüm baktım ki
makine ağırdan düşme eğilimine girmiş,
hooop tutayım derken bende dengemi sağlayamadığım için sağımıza devrildik.
Sonra kalktık tabi, baktım kimse görmemiş sabahın o saatinde.
Bi kahkaha patlattım.
Kısacası motorlar yan yatabilir.
Ciddi bir kaza olmasın, yeter heralde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)