Cbr250 r hakkında bir kaç soru
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,motor ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Boyum 1.58 - kilom 52 - bacak boyum 81cm,başlangıç motoru olarak cbr250r almak istiyorum bu hafta ehliyetimi çıkardıktan sonra.forumda ki diğer başlangıç motoru konularını okudum ama içim rahat etmediği için sormak istiyorum.
Kursta kullandığım Cb 125e'de ayaklarım parmak ucundan biraz daha fazla basıyor.bu motoru kontrol etmekte zorlanmıyorum.daha önce scooter dahil motor kullanmamış olmama rağmen motoru ilk binişimde kullanabildim,ilk başlarda dururken zorlanıyordum 1-2 defadan sonra ona da alıştım.
Kursta ki hocam çok ilgili her derste 2-3 saat çalışıyoruz.motor hakkında fazlasıyla bilgilendiriyor beni.
Trafiğe şuana kadar 3 kez çıktım bir sorun yaşamadım.
Ailem motor konusuna pek sıcak bakmadığı için 125cc'lik bir motor alıp yükseltme ihtimalim yok bu yüzden 250cc'lik bir motora bakıyorum.uzun süreli kullanacağım zaten.
Asıl soruma gelirsek bir bayan olarak cbr 250r almam sizce uygunmudur? Motoru taşımakta sıkıntı çeker miyim? Boyum yetmezse eğer sele traşlatmayı düşünüyorum motorun sürüşüne ya da başka bişeyine zararı olur mu veya işe yarar mı? Etrafımda motor kullanan kimse olmadığı için motoru deneme şansım olmadı.ehliyetimi aldıktan sonra gidip motoru deneyeceğim öncesinde gitme fırsatı bulamadığım için en azından motor kullanıcılarının fikirlerini almak istedim.
Yardımcı olursanız sevinirim,iyi forumlar
Reklamlar
-
Bence uygun degildir, tamam cok cekici hos ama sizo yorabilir, gidon bir cb125 gibi degil biraz daha ileridedir ve surus pozisyonu biraz rahatsizdir, cb125 mukemmel baslangic motorudur mutevazi beygiri hatalarinizi kapatir, 250 lik makine kuvvetli motordur cb125 e pek benzemez, cb den daha agirdir... 250R ile baslamamanizi tavsiye ederim... yavas yavas gecekondu yapmadan bina insaasina baslamadan keyfini cikararak...
-
süspansiyonu daraltsanız bile zorlanabilirsiniz biraz ağırdırda kg bazında cbr125 ideal olabilir sizin için
Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
Severmiydi LEYLA zillisini
-
Islak agirligi 182 kilodur cbr250nin, bence once ehliyet kurusundan degilde ismi olan bir kurumdan egitim alin ve hocanizla ona gore hareket edip oyle karar verin, bajaj 200 ve ktmduke e de bakabilirsiniz
-
Aha..!! Bayan geldi... Arkadaşlar bu konuya en az 10 sayfa bekliyoruz.. hadi bakem.
-
bajaj pulsar ns200 tam sizin motorunuz
-
Bizim motorda sele yok gibi bise bide traslatirsan ortada hicbisey kalmaz ve seni cok rahatsiz eder suspansyonlar sert zaten bence seni zorlamicak daha alcak bir motor bakmalisin ktm duke 200 diyorum ben
-
Sizi öncelikle tebrik ederim.
Ben 125 lik, sonra 250 lik motora geciş yapmıştım.
Sebebi ise vites yapısına uyum sağlayabilmek için tecrübe kazanmaya çaışmamdı.
Motor size sizde motora çok yakışırsınız ama bu iş yakışma işi değil. Burda bir çok arkadaş biraz sonra çıkıp tabiki olur diyeceklerdir.
Tercih sizin.
-
Damla hanım , aramıza hoş geldiniz , Cbr250 arkadaşların da söylediği gibi başlangıç için uygun değildir fikrimce...
Ağır , sport ve hızlı , tecrübe gerektiren bir motor.. Duke 125 , Mt125 bence size daha uygun olur , hayatta kalmanızı , tecrübe kazanmanızı sağlar.. Sonradan model değiştiremem demişsiniz ama bence yeterli tecrübe edindikten sonra bir şekilde değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum.. Ekstra eğitim almayı da ihmal etmeyin , iyi forumlar..
-
bencede 125' bende cok araştırma yaptım bu motor konusunnda ve cbr 125 alacam bende acemiliği atlattıktan uzun bir süre sonra cbr 500r -600 serisinden almayı düşünüyorum
-
Motoru alçaltabilirsiniz. Gidonu tutan vidalar gevşetilerek kolaylıkla yapılıyor. Hangi ustaya götürseniz yapar. Arka tarafıda alçaltmak mümkün. Boydan dolayı böyle kullanan arkadaşlarım var tavsiye ederim yere ayak ucu dokunuyorsa dahi yinede biraz alçalttırın. Tabanlar tam basarsa ağırlığıyla başa çıkabilirsiniz. Bende 250 cc ile başlamıştım. Yalnız gidonu dar oturuş pozisyonu biraz daha farklı olduğu için ehliyet kursundaki motor kadar kulay kullanamayabilirsiniz. Eğitim almanızı öneririm
-
Öncelikle hepinize vakit ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve hoşbuldum.çoğunuzun yorumları aynı yönde olduğu için tek bir başlık altında cevap vermek istedim.ss motorlara küçüklüğümden gelen bir ilgim olduğu için naked düşünmüyorum.parmak ucunda cbr250r hatta 1000rr kullanan bayan motorcular gördüğüm için 250likle başlamam da bir sorun olmayacağını düşündüm ve hondanın sitesinde de yeni başlayanlara uygun olabileceği yazıyor.forumlardan ordan burdan okuduklarıma göre cbr125 ve cbr250 arasında pek fark olmadığını gördüm,yani 3 aydır forumlardan okuduğum yorumlar bu yönde ve 125r'la başlayıp keşke 250r ile başlasaydım adı altında yorumlar okudum.125cc'lik bir motorla başlayıp keşke demek istemiyorum.motoru aldıktan sonra eğitim almayı da düşünüyorum dağdan iner gibi motoru alıp trafiğe fırlamayacağım.arabayla trafik tecrübem olsa da motorla arabayı karıştırmamak lazım
Vintage adlı üyeden alıntı
Motoru alçaltabilirsiniz. Gidonu tutan vidalar gevşetilerek kolaylıkla yapılıyor. Hangi ustaya götürseniz yapar. Arka tarafıda alçaltmak mümkün. Boydan dolayı böyle kullanan arkadaşlarım var tavsiye ederim
yere ayak ucu dokunuyorsa dahi yinede biraz alçalttırın. Tabanlar tam basarsa ağırlığıyla başa çıkabilirsiniz. Bende 250 cc ile başlamıştım. Yalnız gidonu dar oturuş pozisyonu biraz daha farklı olduğu için ehliyet kursundaki motor kadar kulay kullanamayabilirsiniz. Eğitim almanızı öneririm
Alçaltmanın zarar verebiliceğiyle ilgili yorumlar okudum bu yüzden tedirgin oldum alçaltmayı değil de sele traşlamayı öne sürdüm bu konu da bilgim olmadığı için.ayaklarım yere bastıktan sonra bende motoru taşıyamıcağımı düşünmüyorum açıkçası.eğitimimi ve ekipmanlarımı da gerektiği şekilde yerine getiricem
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)