Motorumu Ve Ekipmanlarımı Belirledim Sonunda
Reklamlar
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
ekipmanlar guzel yalnizzzz, ninja 300 ilk baslangic motoru olmamali, tecruben yoksa ölürsün kardes, acik ve net... Umarim tecruben vardir .. 500 tl de egitime ayir ihtiyacin olacak...
Ninja 300 ile neden ölsün. Ne münasebet. Ben bunu anlayamıyorum maalesef ve hep karşıma çıkıyor. 250 cc olur 300 olmaz. 125 olur 200 olmaz gibi yorumlar. 30 küsür beygire kadar olan motorların hepsi olur kanımca. 300 ninjada öyle değilmi ? Kawasaki'nin en küçüğü, başlangıç serisi olarak sattığı motor değil midir ? Herkesin kabul ettiği başlangıç motoru olan ninja 250'nin yerine gelen bir model diye biliyorum. Yanlış mıyım ?
Selamlar,
Ömer
Reklamlar
-
Abicim içimi rahatlattın bu mesajınla bende öyle okudum motoran dergisindede başlangıç için ideal diyor
-
Sadece motoron'da değil gördüğüm tüm yerli yabancı dergilerde ki kanı, başlangıç motoru olduğu yönünde. İmkan olursa sizde bir deneyip bakarsınız. Korumalar harika bu arada. Bende dainese body armor larına bayılıyorum. Belki korumaları sökülen bir mont ile kombine edilirse montun altına giyilebilir, keza benim spidi montumun omuz ve dirsek korumaları sökülüyor. Bir denemeyi planlıyorum.
Selamlar,
Ömer
-
Ben de ilk motor olarak Ninja 300 düşünüyordum ama vergi dilimi vs yüzünden fiyatı yüksek geldiği için vazgeçtim. Ninja ile ölürsün vs gibi söylemler biraz ağır olabilir ama eğitim almadan o motorun üzerine çıkmanın tehlikeli olacağı kesin. Kullandığım motor CBR 250 26 beygir, Ninja ise 39 beygir. Aradaki güç farkı biz acemiler için sıkıntı yaratabilir. Ha hiçbir sıkıntı yaşamayabilirsin de ama bunun için alacağın eğitimin çok iyi olması lazım. Normal motosiklet kullanabiliyor olman yetersiz kalacaktır.(Ben bire bir özel eğitim aldım üç hafta.)
Bot konusunda da geçtiğimiz günlerde bir arkadaş paylaşmıştı kazasını, markete giderken botunu giymediği için basit bir kazada ayağını kırmıştı. Ayrıca geçtiğimiz hafta kız arkadaşım da motoru devirdiğinde ona zorla bot giydirdiğim için bana teşekkür etmişti.(trafiğe kapalı alanda çalışırken düştü.) Unutma ki ayak bileği kompleks bir yapı, her eklem gibi, yaşayacağın en ufak sakatlık sana pahalıya patlayacaktır.
Tekerin düz bassın,
Tim
-
Abi sen bu ekipmanlari aliyosan zaten egitimi cok saglam bi yerde yapicaksin diye dusunuyorum, ayrica istanbulda oturmuyosun zaten daha rahat ediceksin trafik konusunda... sonucta 4 silindirle baslamiyosun ve yorumlara bakarsakta bu isi ciddiye aliyosun, arkadaslar birazcik abartmis bilincli bi sekilde kullanirsan, hazir oldugunda trafige cikarsan sorun olucagini dusunmuyorum, hevesin kirilmasin, sabredip motora alis, egitim al kolay gelsin
-
-
Rahmi Barutçu'yu bir arasan aslında çok iyi olabilir. İlk eğitimini alırsın sonra da onunla birlikte Mototaş'a gider Daineseleri indirimli olarak düzer gelirsin. Böylece bir günde hem başlangıç eğitimini, hem kıyafet işini hem de nasıl bir motor sürebilecek kapasitede olduğuna dair mevzuyu çözmüş olursun.
-
Scooter ile basla diyoruz acemilere ,.9.5 beygirlik YBR ile basla diyoruz hep herkese ama dergiler 40 beygirlik ninja baslangic olur diyormus ben baska birsey demiyeyim hayirlisi olsun be gulum...
-
O zaman abiler ilk kıyafeti tamamlayacağım bugün 17 yaşına girdim sürücü kurslarını aradım biri a2 ye 900 tlye yaklaşır dedi biride kurs maliyeti 650+dosya masrafları dedi ama kayıt olursam bir miktar indirim yapabilirlermiş ikiside aynı eğitimi mi veriyor geçenlerde bir arkadaş bu forumda egitmen önceden ne yapacağını söylemediği için ehliyetini alamamıştı inşallah bir sorun çıkmaz bugün veya bu hafta içi gidip kayıt olacağım birine
-
Scooter ile basla diyoruz acemilere ,.9.5 beygirlik YBR ile basla diyoruz hep herkese ama dergiler 40 beygirlik ninja baslangic olur diyormus ben baska birsey demiyeyim hayirlisi olsun be gulum...
Rant... Reklam Günaydınnnn..
Hayatta zarar etmeyeceğiniz tek şey, hayallerinizin peşinden koşmak..
-
BOZKAPLAN adlı üyeden alıntı
Rant... Reklam
Günaydınnnn..
Hiç kimsenin fark edemediği rant reklam ilişkisini ve danışıklı dövüşü fark ettiğiniz için tebrik ederim ikinizi de. Umarım bu dikkatinizi okumaya da ayırırsınız zira yazılanları okumadan idrak etmeden bilgiçlik yapıyorsunuz. Burası bir forum ve insanlar elbette konuşup, tartışıp, anlaşacak. Ayrıca sn. Darkcity2000 nasıl bir backround'la Scooter ile başla diyosunuz acemilere. Bu konudaki titriniz ne ? Hiç kimsenin mantık dışı şeylerden bahsetmediği bir konudaki kibrinizin sebebi ne ?
Selamlar,
Ömer
-
ocbedir93 adlı üyeden alıntı
Ninja 300 ile neden ölsün. Ne münasebet. Ben bunu anlayamıyorum maalesef ve hep karşıma çıkıyor. 250 cc olur 300 olmaz. 125 olur 200 olmaz gibi yorumlar. 30 küsür beygire kadar olan motorların hepsi olur kanımca. 300 ninjada öyle değilmi ? Kawasaki'nin en küçüğü, başlangıç serisi olarak sattığı motor değil midir ? Herkesin kabul ettiği başlangıç motoru olan ninja 250'nin yerine gelen bir model diye biliyorum. Yanlış mıyım ?
Selamlar,
Ömer
30'a kadar olur demişsin ama ninja 300 38.5 beygir... Önerdiğin motorun özelliğini bilsen aslında iyi olurdu.
Bize İngiltere modeli lazım, başlangıç 125 cc, maks 15 beygir. Yoksa bu konular bitmez.
-
Bundan önce Honda cbr 250r kullanıyordum.
Birgün bir doktor abim motor satın alacağını ve kendisine motor kullanmayı öğretip öğreteyemeceğini sordu.
Tabiki dedim. Cbr 250r ile öğretirim dedim.
Neyse anlaştığımız gün geldi. Boş alan bulduk.
Başlarda çok stres yaptı habire stop etti.
Kafamı 1-2 saniyeliğine başka yere çevirdim. Sonra ne göreyim. Doktor tekerde !! Cbr 250r ile. Velhasıl scooter almaya karar verdi bu iş sonucu.
Yani söylemek istediğim öyle gazlamam vs olmuyor.
Vitesli tecruben yok.
Debriyajı kaçırırsan tepe taklak olursun ninja 300 ile.
Bir tanıdığım ninja 300 ile başladı.
Oda sağlıkçı. Fakat çook eskiden scooter tecrubesi varmış.
Alma etme dedik olmadı. Mt07 den vazgeçirdik ninja 300 aldı.
1 hafta sonra kaza.
2 hafta sonra 1 kaza daha.
1 tanesini yanlışlıkla fazla gaz açmış altından fırlamış.
Diğerini net bilmiyorum.
Ben 150cc scooter ile başladım. 250cc cbr ile devam ettim , şuanda dl 650 kullanıyorum.
Bu şekilde büyüttüğüm için çok memnunum. Yeniden başlasam yine böyle yaparım.
Ben scooterden sonra cbr da sorun yaşamazken , doktorun tekerdeki hali hala gözümün önünde.
Benden bukadar sen bilirsin.
-
Hiç kimsenin fark edemediği rant reklam ilişkisini ve danışıklı dövüşü fark ettiğiniz için tebrik ederim ikinizi de. Umarım bu dikkatinizi okumaya da ayırırsınız zira yazılanları okumadan idrak etmeden bilgiçlik yapıyorsunuz. Burası bir forum ve insanlar elbette konuşup, tartışıp, anlaşacak. Ayrıca sn. Darkcity2000 nasıl bir backround'la Scooter ile başla diyosunuz acemilere. Bu konudaki titriniz ne ? Hiç kimsenin mantık dışı şeylerden bahsetmediği bir konudaki kibrinizin sebebi ne ?
Selamlar,
Ömer
Kibirmi ? yapma sevgili dostum ninja ile sifirdan basla denmez... cakmak tutamayan ele tabanca vermek gibi olur...
-
Yorum farkları olacaktır elbet doğaldır. Bana göre ninja 300 başlangıç motorudur sana göre değildir, olabilir. Yalnız anlaşmamız gereken nokta şu; bahsettiğim kibir, konu hakkındaki düşüncen değil tarzın. Beni gerçekten irite eden bir durum bu söylediğin şeyin nedeni sorduğumda düşünce küçümseme yolunu seçmen. Ama öyle yaptığını düşünmüyorsan da aldırma. Çünkü pek çok insan söylediği şeyin sebebini açıklamaktan, sanki acizmiş gibi kaçıp saldırıya geçiyor. Forumlarda her zaman rastladığım, alıştığım bir durum. Yanlış bir laf ettiysem affola.
Selamlar,
Ömer
-
Bu arada 250R ile baslanir da tehlikeli hani bir nebze 24 beygirlik bir makine ile risk alarak olabilir ama ninja 39 beygir, cc ile yaklasmayin beygire bakin .. ninja 300 250R dan %60 a yakin daha guclu gorunuyor.. Hayatinda motora binmemis adama israrla tabsiye etmeyin kuvvetli motor ilk baslarda gazi ayarlayamaz 172 kg yi tasiyamaz... bugun maymunu da oturtsan hayabusha ya tuttursan gidonu ogretsen.. 300 e cikar...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
Yorum farkları olacaktır elbet doğaldır. Bana göre ninja 300 başlangıç motorudur sana göre değildir, olabilir. Yalnız anlaşmamız gereken nokta şu; bahsettiğim kibir, konu hakkındaki düşüncen değil tarzın. Beni gerçekten irite eden bir durum bu söylediğin şeyin nedeni sorduğumda düşünce küçümseme yolunu seçmen. Ama öyle yaptığını düşünmüyorsan da aldırma. Çünkü pek çok insan söylediği şeyin sebebini açıklamaktan, sanki acizmiş gibi kaçıp saldırıya geçiyor. Forumlarda her zaman rastladığım, alıştığım bir durum. Yanlış bir laf ettiysem affola.
Selamlar,
Ömer
Sorun yok dostum tartisiyoruz karsilikli birseyler ogreniyoruz adi uzerinde forum... tekerin duz bassin
-
Bu arada 250R ile baslanir da tehlikeli hani bir nebze 24 beygirlik bir makine ile risk alarak olabilir ama ninja 39 beygir, cc ile yaklasmayin beygire bakin .. ninja 300 250R dan %60 a yakin daha guclu gorunuyor.. Hayatinda motora binmemis adama israrla tabsiye etmeyin kuvvetli motor ilk baslarda gazi ayarlayamaz 172 kg yi tasiyamaz... bugun maymunu da oturtsan hayabusha ya tuttursan gidonu ogretsen.. 300 e cikar...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
Sorun yok dostum tartisiyoruz karsilikli birseyler ogreniyoruz adi uzerinde forum... tekerin duz bassin
Cbr250 24 hp derken ???? 250r 27.5 hp hocam
-
Bugraaa adlı üyeden alıntı
Cbr250 24 hp derken ???? 250r 27.5 hp hocam
23.75 Hp ile 26.4 Hp sanirim yila gore degiskenlik gosteriyor 2011 yeni kasalar yurtdisi sitelerde 23.75hp
-
1. kaska bin tl üzerinde para ayırıyorsan sharp testlerine mutlaka bak en az 4 yıldız almış olmasına dikkat et. o kadar para veriyosun kaliteli ve hafif bişe olsun (postu göndermeden kontrol ettim seçtiğin kask 5 yıldız)
2. boyun korumaya ihtiyacın yok onu geç. sonuçta toprak veya piste girmeyeceksin enduro için o
3. seçtiğin ceket çok güzel. kullanacağın mevsime göre seçtiğine emin ol
4. armor vücut koruma yine toprakta endurocu kardeşlerimiz içindir. ceketin içine giyemezsin giysen bile 3. giyişinden sonra sıkacak
5. diz koruma yerine KESİNLİKLE pantolon öneriyorum.
6. eldivenlerin yine enduro için kısa eldiven racing eldiveni tercih edebilirsin at kulağında kelebek durmaması için.
7. armor boyun koruma dizlikleri çıkarttıktan sonra elinde ciddi bir mebla kalıyor bunlarla da bir pantolon ve bir ayakkabı tavsiye ederim.
ÖZELLİKLE madem o kadar para ayırıyorsun renk uyumlarına ve kullanışlı olmasına öözen göstermelisin. Deri ceketi yazın bu sıcaklarında bile giyemezsin. eylülün ortasındayız. pişik olursun. o aldığın eldivenleri de bir ay sonra giyemezsin ellerin donar.
yani Kışın kullanacaksan yazlık ve kışlık ekipmanlarının farklı farklı olması gerekir. ona göre hareket etmen gerekir. ne kadar kullanışlı olursa bir süre sonra giyip çıkarmaya üşenmez sürekli üstünde taşır kendini korursun. saygılar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Seçtiğin boyun koruması race kullanım için uygun değil. race için olanını secmen lazım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)