Scooter'la yokuş aşağı viraj dönmek
Reklamlar
-
İşe giderken her gün geçtiğim bir yokuş var. Yokuş yaklaşık 35 derece ve sola doğru viraj var. Frende inersem tekerlekleri kitleyip düşmekten korkuyorum. Zaten arka fren, böyle bir eğimde aracı yavaşlatmıyor. Frenlerden elimi çektiğimdeyse motor zincirlerinden boşanmış gibi hızlanıyor. Ayrıca zemin de çok pütürlü, düz bir asfalt değil. Sonuçta scooter'da vites seçemiyoruz. Birkaç kez tehlike atlattıktan sonra artık her gün yokuşun başında duruyorum. Yol boşaldığında hareket edip durarak, kontrollü bir şekilde aşağıya iniyorum. Böyle dik ve virajlı yokuşları scooter'la inmenin bir tekniği var mıdır?
Reklamlar
-
Arka fren + Ön fren sadece iki parmak ile hafif sıkarak iniyorum aynı derece de yokuşu hergün ve artçı ile
-
pcx 10 km civarı hızda boşa atar. yokuş aşağı gazla hareket ettirilmemişse (akarsa) boştadır, çok hızlanır.
-
Viraj öncesinde düz çizgide iyice yavaşlamaya deneyebilirsiniz. Ön freni de motor çok yatmadıysa hafifçe kullanmaktan zarar gelmez. Baktınız hızlanıuorsunuz ve fren yapmaktan da korkuyorsunuz;
Viraj içinde motosikleti anlık olarak dikin, frenlemeyi yapıp tekrar motosikleti yatırın. Sol virajda yolun en sağında olmak da motosikletiniz yatış açısını azaltacapından ön freni daha çok kullanabilirsiniz
;
-
Viraja girmeden önce, motoru yatirmadan evvel fren yaparsın. Viraja hafif gaz verirken ve bir taraftan da arka freni hafifçe sıkarak girersin. Gazla hiç oynamadan, arka freni kullanarak hızını ayarlarsin. Scooterda teknik budur.
Hem gaza hem frene basmak saçma gelebilir ama deneyin, farki göreceksiniz. Amacımız amortisörler sıkışmış vaziyette iken virajı dönmek olacak. Amortisorleri sıkışmış halde ve motoru uygun hızda tutarak virajı tamamlayacağız.
-
Bu tip bayırlarda motorun hızlanmasına müsade etmeyecek şekilde sürekli frenle inmen lazım.
Hızlanmaya başlarsa ne durabilirsin ne dönebilirsin. Yapabilsende çok riskli olur.
-
En disardan gir ki donmek icin en genis yayi cizbilesin.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler