arkaadşlar,cross motorlarla ilgilenenler için deneyimlerimi anlatayım..
150 UT yi geçen yıl aldım.fiyatına göre performansından epey memnunum...problemleri şunlardı yanlız..
motoru alınca(antalyada oturuyorum) ilk işim bahçe altı denilen kırsal alanda gezmek oldu.40.km de ekzantrik zinciri koptu ve dağın başında kaldım!motoru orda bırakıp,kiraladığım bir pikapla servisine götürdüm..
arkadaşlar,diğerlerini bilmem,ama mondialin servisleri çok acemi ve özensiz.neyse,garanti kapsamında parçayı getirdiler(9 günde)yedek parça bulamıyacaklar diye çok korktum,devamlı telefonla takip etmem gerekti.mondiallerde ekzantrik zinciri kronik bi problem anlaşılan.
daha binmemin başında motorun arıza çıkarması beni biraz soğuttu.geri vermeyi bile düşündüm,benimle beraber motor almak isteyen arkadaşlar vazgeçti...ucuz etin yahnisi yavan olur dedim,gene de bindim..
şu an 5200 kmde.hiç yolda bırakmadı.uzun mesafelerde 2 kişi seyahatler yaptık.ön ve arka farı değiştirdim.arka frende iki kere zayıflama oldu(hava yapmış)basitçe giderildi.yumuşak zemine parkettiğimden ayaklığı kırdım,değişti.korna aparatı değişti(gayet ucuz)motoru dikkatle ve titiz kullandım,maksimum 100 km ye çıktım,zorlamadım..
arkadaşlar çin malı almaktan korkmayın.ama püf noktası şu..özenli kullanacaksınız.limitlere dikkat edeceksiniz ve güveneceğiniz bi servis bulacaksınız.motoru 2.100 ytlye almıştım ve parasının hakkını kat kat verdi diyebilirim.