Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

1 yıldır çin motoru kullanıyorum (görüşlerim....)

Motovento
    REKLAM ALANI
    semih20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende zealsun 200 gs diye bir motor aldım...1 gün sonra çok kötü bozuldu bana 650 milyona mal oldu . (arabaya vurdum)

1 ay sonra ön frene fazla asıldı abim..yan yattık 200 milyone mal odlu

15 gün sonra abim 80 le giderken çukura girdi. takla attı 550 miyon..

1 ay kadar sonra arkadaş kamyonun altına girdi 350 milyon..

2 ay sonra polis ceza yazdı ehliyetsizlikten 806 milyon..

bide arabada düşürmüşler 170 milyon..

aşırı zorladım motoru yatak sardı 220 milyon

abim e-5 te köpeğe çartı 1 ölü iki yaralı 1000 ytl hasar... yaptıramadık

giderken başka bi motorla çarpıştı abim 50 milyon hasar..

dün gecede gazinoda bardağının 100 milyon olduğunu bilmedikler, ve hayatlarında ikl defa gazinoya gittiklrinden ve istemedikleri halde masalarına karı geldiğinden 750 milyon ..faturyı ödeğemediğinden şimdi o motor tutsak...

anlicanız ..bu çin mallarından 8 kilometre uzakta durun yoksa...bu saydıklarım sizide üzer ...............(bir kelimesi yalan değil)
    neber

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    yuruyunlan hepnız enguselı mobılet hele concort mobılet 46- 19

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Var
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet tayvan malı imiş olsun onlarında gözü çekik biz bu kadar boşunamı bindik çin malı diye ...çin malı değilse satarım ben bunu alırım as125 t yi
    Taiwan Çin'in eyaletidir zaten. Neden Çin malı olmasın ?

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı semih20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende zealsun 200 gs diye bir motor aldım...1 gün sonra çok kötü bozuldu bana 650 milyona mal oldu . (arabaya vurdum)

dün gecede gazinoda bardağının 100 milyon olduğunu bilmedikler, ve hayatlarında ikl defa gazinoya gittiklrinden ve istemedikleri halde masalarına karı geldiğinden 750 milyon ..faturyı ödeğemediğinden şimdi o motor tutsak...

anlicanız ..bu çin mallarından 8 kilometre uzakta durun yoksa...bu saydıklarım sizide üzer ...............(bir kelimesi yalan değil)
    Eeee, burada motorun suçu ne ki

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    suçlu olması için çin topraklarında üretilmiş olması yetiyor. sanki japon motorlar ile aynı şeyler olsa bir şey olmayacak sanılıyor
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    İnan japon motoruna binmiş olsaydın 10.000 ytl ile altından kalkamazdın sonucta sizin hatanız olmus ben 7000 km yol yaptım masraf cıkartmadı... Periyodık bakımlar zaten onlarıda kendim yapıyorum ve motorumuda cok seviyorum..
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Var
    Alıntı semih20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arkadaşım İzmir tarafına gelirsen haber ver biz uzaklaşalım buralardan.
    Bu ne yaa puhahaha.

Bir de sakın Kamyon falan kullanayım deme. Valla Allah muhafaza ..........

semih20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eeee, burada motorun suçu ne ki
    lanetli bu cin malları almayın .ben şimdi kendime ufak bi motti 5 fites 125 cc bi motor aldım ..bakalım startı ne zaman verecez..buda çin

Alıntı richy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    masaya gelen karıyla beraber sana 4746 YTL masraf çıkarmış. 500 daha koyup ikinci temiz bi japon alsaydın
    motorun fiyatını eklemeyi unutma..+4050 kredile ne yapar 8796

8796 ytl ye nasıl bir motor alırdım...
    neber

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    japonların ilk malları dunyaya açıldıgında dunya milletleride bizim şindiki cin mallarına yapdığımız muameleyi çekmişler ama adamlar olayı aşmış artık.
    çinde uretime gelirsek yamahada çinde uretim yapıyor ( kaliteden odün vermeden) hindistandada honda ise bi alem adam birezilyaya kadar gitti ustelik burda gulgibi uretim yapıyorduda . bisan mondial kanuni bunların hepisi cin li
    kac modelin motor blokunu burada dokuyorlar kac modellin parçalarını yerli tedarikcilerden saglıyorlar . amatisor elden, lamba elden, kadro elden ,motor elden , sibop bile elden , nesini kullanıyorlar yerli olarak soleyin bana somun mu cıvatamı onlarda elden el dedıyım çinden yok kewaylar macarmış falan gecelim onlarda çinli.
    ben bisan kullanıyorum memnunum motordan çinli minli
    motordan dıyorum marka olarak pek bişiyini ( faydasını ) gormedim golge yapmasın yeter

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Var
    çin mallarını bu kadar kötülemeyin. bu adamlar amerika ve rusyadan sonra devlet olarak uzaya çıkan 3 ncü adamlar. ben çin'in yarısını gezdim. Adamların normal apartmanları 50 katlı gökdelenler. Eğer bu kadar çürük mal üretseler bu adamlar bunları yapamazlar. Zaten sizin burada giydiğiniz nike'den kullandığınız Honda'ya Mercedes'ten Hummer'a kadar tümr kaliteli ürünlerin de fabrikaları çin'de ;)

Bu motorların grenaj kısımlarının ve somunlarının kalitesiz olmas sebebi; talep edenlerin bunları en ucuza mal ettirmek istemeleri. Bizim insanımız çinde ne kadar kıyıda köşede ucuz mal varsa türkiyeye getiriyor.

Sevgiler

Motosikleti
    tiger 250
    Alıntı xnode adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çin mallarını bu kadar kötülemeyin. bu adamlar amerika ve rusyadan sonra devlet olarak uzaya çıkan 3 ncü adamlar. ben çin'in yarısını gezdim. Adamların normal apartmanları 50 katlı gökdelenler. Eğer bu kadar çürük mal üretseler bu adamlar bunları yapamazlar. Zaten sizin burada giydiğiniz nike'den kullandığınız Honda'ya Mercedes'ten Hummer'a kadar tümr kaliteli ürünlerin de fabrikaları çin'de ;)

Bu motorların grenaj kısımlarının ve somunlarının kalitesiz olmas sebebi; talep edenlerin bunları en ucuza mal ettirmek istemeleri. Bizim insanımız çinde ne kadar kıyıda köşede ucuz mal varsa türkiyeye getiriyor.

Sevgiler
    ozaman suçlu TÜRK insanı yani kanuni ramzey vs vs TÜRK malı deyip itelemeleri...
    [CENTER][B][I][COLOR="Navy"]only god will judge me...[/COLOR][/I][/B] ::pala:: [COLOR="DarkRed"][B][I]06 BB 6703 [/I][/B] [/COLOR] [COLOR="Black"][B][I]BlacK_HawK[/I][/B][/COLOR][/CENTER]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Var
    Alıntı furkankyl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ozaman suçlu TÜRK insanı yani kanuni ramzey vs vs TÜRK malı deyip itelemeleri...
    Ortada bir suçlu yok. Talebe göre arz var.
    Dünyanın en kaliteli markaları da da en kalitesiz malları da çin'de üretiliyor.
    Sen hesap makinesi yapamıyorsun ama adam elektriği suyu gazı işçi maliyeti vergisi algısı taa dünyanın öbür yanından taşıma ücreti, buradaki gümrüğü, satıcı kârı ile burada 1-2 milyona hesap makinesi satıyor. Düşünürsen dehşet bir olay bu. Mücadele etmen mümkün değil. Zaten Amerika Rusya bile mücadele edemiyor bunların karşısında.

richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim mesajımı uçurmuş birisi. neden silindi acaba merak ettim.
    ==============================
    ==============================

pre_lude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 A
    13binde jl250 yag degişimi haric servise gitmedi... he bi gecen gaz telinin elcikle olan baglantısı kırıldı oda olur elcik orjın diildi ondan sanıorm simdi orjınleri taktım bida ölebi sorun olcagını sanmıyorum

megadeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bir motorum bile yohhh
    bendede bundan 1 sene ewwel ramzey 100 cc cup wardı hiç bir sorun yaşamadım yakıtı çok azdı o kadar zorlamama rağmen tık demedi yalnız lastikleri kelekti onuda en kısa zamanda değiştirmiştim bunun haricinde hiç bir sorun yaşamadım işe bile onunla gidip geliyodum her gün 4500 km de sattım şu an yine aynı marka 520 lik cruizer sahibiyim şu an 1000 i devirdim daha bi sorunu yok inşallahta yaşamam satmayıda düşünmüyorum daha çok gezecez

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    motorum geçen haziran başında rektefe gördü komple bakımdan geçti . garantiden yapılmasına karşın bazı parçaların garantiye girmediği için cebimden 300 ytl ödedim. bugun motorum yaklaşık 7000 küsür km de sadece okula gidip gelmek için kullanıyorum. 2 hafta önce ufak bir kaza geçirdim . sadece alt marşpiyel çatladı yenisi ile değiştirilcek parçayı sipariş ettim 25 ytl tuttu. aküyü geçen sene değiştirdim bugunlerde gine bitmek üzere (aldığım gunden beri hiç aküye bakım yapılmadı ve motorum bu sene toplam 2 ay yattı ) akü değiştirmem gerek. arka lastiğimi değiştirdim 25 ytl tuttu(duro marka) bu aralar gayet memnunum unutmadan 2 hafta önce bujim su koydu ( 1 senedir aynı buji kullanıyodum BOSH marka) onun yüzünden yolda kaldım( kısadan hisse bujinizi arada bir söküp bakın). motoru alalı 2 sene 1 ay geçti garantisi bitti pek masraf çıkaracağa benzemiyor. yanlız bana öğrettiği iki şey

1- her zaman motoru limitlerinde kullanmak

2- bakımlarını hiç aksatmadan ve tam yapmak

3- götürdüğün ustayı iyi tanımak ve işinin ehli olduğunu anlamak

bu üç kritere uyulduktan sonra cok fazla sorun cıkmadı. çıkarmayacağına inanıyorum ama süprizlere de hazırlıklıyım :D

bir tane mesajımda bazı sorunlarım olduğunu yazmıştım onlar şöyle giderildi
    ayak marşı basit bir işlem ile sorunu giderildi. marş motoru arızalı çıkmadı (aptal ustaya uysaydım marş motoru değişecekti), benzin şamandırasını kendim tamir ettim elektrik devresinde sorun varmış.
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

hgunarbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 650
    benim motor mondial 110 ft 20 000 km de bakım harici bakım harici servise gitmedim ufak tefek arızalar hariç semih20 adlı kullanıcı gelmiş burada yaptığı işleri yazmış burada kendi hatalarını değil motorun hatalarını yazacaksın topiğin açılış nedeni bu

işin komiği geçen hafta ÇİN den geldim 10 gün kaldım ama yemin ederim burdaki çin malı motorlardan bir tane görmedim çinde...bence sanayide -3-5 arkadaş bu motorları akşamdan yapıp sabah satıyorlar burda ..çin malı diolarki gümrük nakliye falan üstüne koyuyolar..bi zamanlar vadı yu-ma-tu millet japon malı falan zannediodu işin gerçeği yusuf mahmut tuncy gibi bişidi..neysse bende asya 150 t var 5500 km de aslan gibi sadece gaz teli koptu.....

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    halit cıkadığı arızaları yazsana buraya bizde öğrenelim hemde senin motorunun kullanıcıları da önbilgi olur .
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    slm

1yıl 3 ay oldu keeway sl 150 sahibiyim (gerçi tam çinli sayılmaz çünkü keeway bir macar markası ve Avrupanın bazı ülkelerinde va ABD de bile aynı model ve özelliklerde farklı markalarda satılıyor orjinal çinlilerden daha kaliteli sıkıntı yaşadığım birkaç şey var aslında

1. Fabrikasyon hatadan dolayı 3 kez debriyaj yayları değişti,
    hiç para vermedim garantiden halloldu
    2. Bakımında usta su kaçırdı alarm 2 kez değişti
    hiç para vermedim garantiden değişti
    3. aynaların görüş açısı kötü tasarım hatası
    4. üzerindeki lastikler jetski yapmak için tasarlanmış sanırım

uzun yolada çıktım yazın 1200 km yol yaptım İsanbul-akçakoca-Kdz. ereğli-Zonguldak-bartın - Amasra banamısın demedi
    385 km yolu hiç durmadan 4,5 saatte kat ettim Ağustos sıcağında şişmedi. 410 km yol yapıyor 1 depo benzinle, 150 cc motordan daha ne beklenirli

bu sınıfta (chooper-cruser dedikleri)iki marka var kaliteli biri sl150 diğeri regal rapor
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler