Yeni aldigim KUBA 150-9 motorumun bu cuma gunu noter devirini alacagim. Bu islemleri bilmedigim icin soruyorum. Noter
fiyati sordugunda dusuk gostermek bize bir arti yada eksi getirisi olur mu?
Yeni aldigim KUBA 150-9 motorumun bu cuma gunu noter devirini alacagim. Bu islemleri bilmedigim icin soruyorum. Noter
fiyati sordugunda dusuk gostermek bize bir arti yada eksi getirisi olur mu?
dusuk gostwremezsin ruhsattaki modele gore belirlenir zaten masraf 90 tl gibi birsey
Eyvallah dostum
101 TL verdim geçen hafta ben
Bende 101tl verdim 15 gün önce
101 tl Cuma günü verdim
101 lira kardeş masraf sana ait olur
Yeni motorumu dün Fethiye'den ikinci el olarak aldım plaka değiştirmedim. Noter satışı 101 tl Sigorta 100 tl tuttu. 3.motorum oluyor bu fakat asıl büyük etkenin plakanın bağlı olduğu il olduğunu söylüyor herkes. Bir önceki motorumu Antalya'dan almıştım 180 tl gibi bir fiyat ödemiştim ki Motoru devrettiğim arkadaş da 160 tl ödedi.
Yaş 35, İstanbul, PCX 125, 2012 model, ilk motorum, sigorta 246 TL tuttu.
Arkadaşlar öncelikle satışta plaka değişmiyorsa 101tl değişiyorsa 193,50 tl, yazdırdığınız satış fiyatında gelince, eğer aracı kredi ile alıyorsanız banka notere söylediğiniz rakamı baz alır veya alıcı ve satıcı arasında sonradan mahkemelik bir durum oldumu yine mahkeme bu satış bedelini baz alır, son olarakta eğer 1 yıl içinde 3'ten fazla araç satarsanız (almada sınır yok istediğiniz kadar alabilirsiniz) devlet yakaladımı vergi alır onun dışında hiçbir işinize yaramaz istediğiniz rakamı yazdırabilirsiniz, isterseniz 1 lira isterseniz 1milyon lira yazdırın hiçbirşeyi değiştirmez ama her zaman için en güzeli aranızdaki satış bedelini yazdırmaktır, kolay gelsin
Motorun fiyatını noterde yüksek yada düşük göstermek noter fiyatını etkilemiyor sabit 101 TL olması lazım. Şu kısmı da atlamamak gerekir. O da Allah vermesin bir kaza halinde motorunuz perte çıkarsa karşı tarafın sigortası orada yazılan o fiyat üzerinden motorunuzun parasını verir diye biliyorum. Yani motorunuzun piyasa fiyatı noterde görünür o da 2000 TL diyelim, siz gittiniz onu 1000 TL yaptınız. Motorunuz perte çıktığında kasko bedeli olarak 1000 TL görünür ve karşı tarafın sigortası size 1000 TL verir diye biliyorum.
Yok hocam sen yanlış biliyosun her aracın bir kasko bedeli vardır kaza anında o kasko bedeli baz alınır ve bu bedelde her yıl %8 oranında düşer, noterlerde ve sigorta şirketlerinde aylık güncelleme yapılır o yüzden satış bedelinin benim söylediklerimin dışında hiçbirşeye etkisi yoktur, noter ücreti konusu doğrudur hiçbiryerde hiçbir şekilde değişmez standarttır, sadece plaka değişikliğinde 193,50 tl olur o kadar Not: Günlük 10-20 arası araç satışı yapan biri olarak söylüyorum
Ben 3 hafta önce notere 101 TL ödedim.
Benim üzerime olan ilk araçtı ve HDI'dan 166 TL'ye zorunlu trafik sigortası yaptırdım.
istanbul plakasının sigortası çok pahalıymış beyler
Ben de ilk defa motor alacağım. Alım satım işlerinde de tecrübem yok hiç. Maalesef anlayan biriyle gitme imkanım da yok.
Nelere dikkat etmeliyim ?
Havalar soğumaya başlayacak yakında çoğu kişi motosiklet sahibi olmak isteyecektir bu dönemde.Başlık Sıkça Sorulan Sorular şeklinde derlenebilir.
Saygılar.
07mehmet07 Hocam yakalamisken seni bir sorum olacak. Cuma gunu aldigim motorumun noter devrini alacak biri olarak, su andaki plakasi 34 FB XXXX ve ben bu plakayi degistirmek istiyorum. Misal yine 34 plaka olacak. Nasil bir yol izlemem lazim? (bu arada hasta bir galatasarayliyim )
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)