Emniyet şeridindeki şehir eşkiyası araçlar
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Dostum sen emnyet şeridini kendi çıkarın için kullanıyormusun.
E ne demeye diğer kullanandan şikayetçisin.
Kamu görevlisi olmasımı zorunuza gitti.
Onun haklı bir acileyeti olma ihtimali var .
Ama sizin öyle bir ihtimaliniz bile yok. Kaldıki acil durumunuz var , o halde dahi kullanamzsın emniyet şeridini.
Yani bir doğruyu savunuyorsan o konuda doğru olacaksın. Önce kendini düzelteceksin.
Haklarını bilen bir vatandaş olduğun kadar haksızlıklarınıda bilmiyorsan böyle komik bir konu çıkıyor sonra ortaya.
Şimdi herkes motosikletli burada , pozitif bir ön yargı ile yaklaşılıyor bu konulara . Ama kim ne derse desin haksızsın.
O polis uzaydan gelmedi. Oda daha düne kadar aynı senin gibi düşünen bir vatandaştı.
Senin polis olmuş halin sadece.
Farkettiyseniz ben kendi haklılığım veya haksızlığım ile ilgili tek kelime etmedim.
Tabii ki motorların da emniyet şeridini kullanması suç. Daha önceki mesajlarımda söyledim.
Bir polis çıkıp da ceza yazacak olsa tek kelime etmem.
Ancak burada konu bu değil. Ben zaten emniyet şeridi benim hakkım, benim yolumu kesiyor, onun yüzünden 10 saniye kaybediyorum demiyorum. O bana yol vermese maksimum 10 saniye sonra zaten diğer taraftan geçer giderim.
Konu burada polisin (polis olduğunu varsayıyoruz, aracında herhang bir ışık, işaret vs yok) emniyet şeridini kitlemesinden, göreve gitmediği halde (bunu ona da söyledim, itiraz etmedi) emniyet şeridini keyfi olarak kullanmasından bahsediyorum.
Diğer taraftan motorlara yol vermesi ona birşey kaybettirmez, zira zaten yerinde duruyor, gitme imkanı yok. Ha vermek istemiyorsa da vermeyebilir tabii ki ama bu bağırma, küfretme hakkını vermez ona.
Motorların emniyet şeridini kullanmasına tekrar gelirsek: Evet, bu yasak doğrudur. Ancak şeridi kitleme ihtimalimiz olmadığı, acil bir durumda hemen çekilme imkanımız olduğu için trafik polisleri hoşgörü gösteriyorlar. Sıkışık trafikte araba sürücülerinin yola değil cep telefonlarına baktığını da düşünürsek bu bizim için hayat bir hoşgörü.
Son olarak, 20 senedir araba da kullanıyorum. Trafiğin durumu ne olursa olsun bir kez emniyet şeridine girmedim, girmem de.
Tekrar altını çizeyim, zira sanırım anlaması biraz zor veya ben yanlış ifade ediyorum.
Benim tepkim kamu görevlilerinin emniyet şeridini babasının malı gibi kullanması, emniyet şeridinde trafik yaratmasına. Görevli ise tabii ki kullanacak ama görevli olduğu haller dışında kullanmaya hakkı yok, kimsenin yok.
Reklamlar
-
Bircok ulkede emniyet seridi motosikletlere serbesttir...Motor serit isgal etmez en kotu bozulsa elinle itersin bina karsilik yogun trafikte kalmaz kaza riskini dusurursun.. bence kural degistirilmeli
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)