Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

20 km iş yerine mesafesi olanlar trafikten kurtuluş yolunu inceledim...

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Ev: Başakşehir İş:Mecidiyeköy Mesafe:27km tek yön
    Sonuç: Ybr125
    Toplu taşıma zaman hesabında bir de şöyle bir hata oluyor , yolda geçen zamanı hesaplıyoruz , oysa otobüs bekleme süresi , durağa yürüme , otobüste yaşananlar hesaba dahil edilince bir de bahse konu şehir İstanbul ve toplu taşıma İett ise aklın başka yolu yok.İşin komiği Ybr125 maliyeti nerede ise toplu taşıma ile aynı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ev: Başakşehir İş:Mecidiyeköy Mesafe:27km tek yön
    Sonuç: Ybr125
    Toplu taşıma zaman hesabında bir de şöyle bir hata oluyor , yolda geçen zamanı hesaplıyoruz , oysa otobüs bekleme süresi , durağa yürüme , otobüste yaşananlar hesaba dahil edilince bir de bahse konu şehir İstanbul ve toplu taşıma İett ise aklın başka yolu yok.İşin komiği Ybr125 maliyeti nerede ise toplu taşıma ile aynı.
    otobüste yaşananlar diyence arkadan sürtmeler geliyor aklıma :D
    sırf bu yüzden motora binilir...
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Yazın bisiklet şart oldu ya. Zaten spor yapın diye bas bas bagırıyorlar doktorlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Bisiklet spor için düz yolda ok. İşe gidiş geliş yokuş varsa sıkıntı.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    İş sadece para ile ölçülmemeli. Toplu taşıma araçlarında bol miktarda virüs vardır. Allah muhafaza hasta eder. Tutunduğun herhangi bir parça. Adam hapşırır aksırır.Vs vs. Herşey para değildir. Ekonomik olması sağlığımızdan kıymetli değil.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alma satma hesabı yaparken iki şeyi gözden kaçırıyorsunuz:

1- Reel değer. Yani ben 10.000 TL'ye motosiklet alıp 3 sene sonra da 10.000 TL'ye satabilirim. Bu o motosikletin değer kaybı olmadığı anlamına gelmez. Zira 3 sene öncenin 10.000 TL si bugünün 14.000 TL'sine denk gelebilir (%10 enflasyon varsayımı ile).

2- Motoru hiç satmasan da bir iktisadi ömrü vardır. Misal, bir motosiklet için 20 sene kullanım ömrü biçersen, yıllık %5 amortisman hesaplaman gerekir. Bu da örneğin motosiklet/araba karşılaştırması yaparken, motoru alıp da kaça sattığından bağımsız bir durumdur. Araba da motor da %5 amortismana uğrasa, mutlak değer olarak arabanınki daha pahalı çıkar motosiklete göre.

Ayrıca bir husus da, bu saydıklarım fayda değil maliyet hesabı içindir. Bazı arkadaşlar "kazandığınız zaman", "motorun hayat tarzı olması" gibi unsurlar saymışlar. Bunlar motosikletten sağladığımız ve nesnel olmayan (herkes için aynı derecede önemli olmayan) faydalardır. Maliyet hesabı nesnel olarak yapılabilir. Yapılan maliyet hesabı ile motosikletten sağladığınız faydayı kişisel olarak karşılaştırıp motor mu araba mı mantıklı sorusuna cevap arayabilirsiniz.

Misal benim için maliyet açısından çok önemli bir fark yok ve araba motosikletten daha pratik (10 dk yol için 10 dk giyinip soyunduğumdan) ama motosikleti sürmekten aldığım keyif motosiklet kullanmam sonucunu doğuruyor. Sizin için farklı sebepler olabilir, bir başkası için ise yeterince güvenli bulmadığından, maliyet avantajı olsa bile mantıksız olabilir.
    Seneye işletme yönetimi dersini verebilirim konu daha fazla irdelenirse
    mithrelios bunu beğendi.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Bende Ataköy Yenibosna arası bisiklet kullanıyorum.Toplam 10 km.Geçenlerde e-5 te şirinevler köprü altında yuvarlandım sol koluma dikiş atıldı.Sağ diz kapağım yaralandı.

sadocanni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    arn125,vivacity 100 2t,vento100,today50, cbr 125
    ümraniyede oturuyorum bakırköyde çalışıyorum gidiş geliş 65 km üç aşağı beş yukarı , günümün nerden baksan dörtbuçuk saati yollarda geçiyor, cbr 125 alıcam birkaç aya onla gidip gelıcem , zamandan kazanırım en azından

Motosikleti
    :D yok o kadarda değil , koku , mikroplar , gereksiz tartışmalar,birde Başakşehir otobüsleri Kazım Karabekir Durağından geçiyor orada otobüse binen insanlar için ben üzülüyorum , yönetenler üzülmüyor (ekseri arka kapıdan tıkış tıkış binebiliyorlar) ,bunları görmemiş oluyorum.

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    otobüste yaşananlar diyence arkadan sürtmeler geliyor aklıma :D
    sırf bu yüzden motora binilir...

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    İstanbul gibi bir yerde istediğin yere aklın kalmadan park edebilmenin keyfini hiç birşeye değişmem 4 yaşındaki aracım bu yüzden 20binde (çoğu uzun yol) 5 yaşındaki ybr 25.000 de

Motosikleti
    pulsar 200 NS
    gidiş 9 geliş 9 gazete vs sapıyorum toplam günlük 20 km yolum var Kymco DİNK 200İ scooterim var

başka bir alternatif im kapımın önünden geçen minibüs gidiş geliş 3,00 tl haftada 15 tl yapar

minibüs den inip işyerine 10 dakka yürüme yolum var aslın da yürümek iyi oluyor ama her zaman degil

motorum da 20 tl ile 120 km yol yapıyor baen daha az 115,km gibi hesabı siz yapın

bence motor sürmek için fazladan para bile veririm bu haz paha biçilmez bence

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Geçen gün uzun zaman sonra toplu taşıma kullanmak zorunda kaldım.

3 km'lik mesafe 2 lira olmuş.
    Git gel= 6 km = 4 lira
    Minibüsle ortalama sadece gidiş süresi min 10 dakika. Minibüsün keyfine göre yarım saati de bulabiliyor
    Motosikletin yaktığı ortalma 12 kuruş. 12*6= 72 kuruş.
    Cebe kalan 3 lira 28 kuruş.
    Varış süresi max 5 dakika

Başka bi hesap ;

Üniversite'ye gidişte kullandığım vasıta sayısı=3
    Git-gel ortalama 4 saat.
    Harcama= 20 lira
    Toplu taşımanın sıkıntıları da bonusu

Motosikletle git gel; 1 saat 30 dakika
    Harcadığım yakıt 13-13,5 lira
    Keyifle yol yapmak da yanında bonusu

Allah sağlık,sıhhat verdiği müddetçe inşallah hem gezmek için,hem ulaşım için motosiklet kullanmaya devam edeceğim.

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen gün uzun zaman sonra toplu taşıma kullanmak zorunda kaldım.

3 km'lik mesafe 2 lira olmuş.
    Git gel= 6 km = 4 lira
    Minibüsle ortalama sadece gidiş süresi min 10 dakika. Minibüsün keyfine göre yarım saati de bulabiliyor
    Motosikletin yaktığı ortalma 12 kuruş. 12*6= 72 kuruş.
    Cebe kalan 3 lira 28 kuruş.
    Varış süresi max 5 dakika

Başka bi hesap ;

Üniversite'ye gidişte kullandığım vasıta sayısı=3
    Git-gel ortalama 4 saat.
    Harcama= 20 lira
    Toplu taşımanın sıkıntıları da bonusu

Motosikletle git gel; 1 saat 30 dakika
    Harcadığım yakıt 13-13,5 lira
    Keyifle yol yapmak da yanında bonusu

Allah sağlık,sıhhat verdiği müddetçe inşallah hem gezmek için,hem ulaşım için motosiklet kullanmaya devam edeceğim.

Şimdi kocaeliye (özellikle değirmendere) gelmemiş,buraları bilmeyen insanlar şaşırıyordur yahu nasıl olur diye ama malesef durum böyle.. 3 km lik yola gitmek için 15 dakika minibüs bekleyip 30 dakikada yolda gittiğim oldu.. yani 3 km yolu 40 dk da =) Kocaeli ili ulaşımda Türkiyenin kanseridir..Diyeceğim o ki millet başka şehirlerde bir sebep bulup motosiklete biniyor ise bizim üzerinden hiç inmememiz lazım =)
    Karadeniz - Giresun.

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    sabak ilçeye gidip geliyorum git gel 20 km. dolmuş parası 4 tl. benım motosiklet 150mcx km:17,5 krş yakıyor. yani git gel 3,5 tl. zaman ve motosikletten aldıgın keyf cabası. ama artık kış geldı yenıden dolmuşa talım olacak yaz ne çabuk bitti abi.

Motosikleti
    Bugün hava yağmurlu idi acaba otobüsle mi gitsem diye düşündüm saat olmuş 8 , Başakşehir'i bilenler bilir otobüslerde şöyle bir saçmalık var saat 7'den sonraki otobüsler İstoç'a uğrar bu yolu yarım saat daha uzatır.O nedenle Kadir Topbaş belediyesinin bana sunduğu alternatif Bakırköy otobüsü (98) ile metrobüs durağına gidip oradan metrobüs ile mecidiyeköy'e gitmekti.
    2.15 tl + 2,65 tl (iade aldığımızı düşünüyoruz) 4.8 tl
    Bunun yerine Yamaha'nın bana sunduğu alternatifi seçtim yağmurluk yok onun yerine çantaya kuru iç çamaşırı , pantolon , ayakkabı , gömlek koydum.
    Islanacağı kabulü ile yola çıkınca yol çok eğlenceli , arabanın birisi beni yıkadı resmen su sıçratarak kahkaha ile güldüm , su birikintilerinden geçtim (daha önce bildiğim çukurlar değişmiyor belediyemiz sağolsun)
    Sonuç 27 km --- 0.12 olarak hesaplarsak 3.24 tl
    Ek faydalar : Keyif , yolda geçen süreden kazanç.
    İş yerine geldim depoya geçip üzerimi değiştim kuru kuru oturuyorum.

Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    :D yok o kadarda değil , koku , mikroplar , gereksiz tartışmalar,birde Başakşehir otobüsleri Kazım Karabekir Durağından geçiyor orada otobüse binen insanlar için ben üzülüyorum , yönetenler üzülmüyor (ekseri arka kapıdan tıkış tıkış binebiliyorlar) ,bunları görmemiş oluyorum.

REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)