Merhaba arkadaşlar 2 yıldır honda CBF 150 kullanıyorum 15.000 KM tecrübe edindim 600cc ye geçmek için sabırsızlanıyorum sizce geçebilirmiyim 600cc de sorun yaşarmıyım
Merhaba arkadaşlar 2 yıldır honda CBF 150 kullanıyorum 15.000 KM tecrübe edindim 600cc ye geçmek için sabırsızlanıyorum sizce geçebilirmiyim 600cc de sorun yaşarmıyım
Bence geçebilirsin.600cc yi çokça gözünde büyütme. Al artık bir 600cc keyfine bak
Abicim kime sorsam geçme diyo 250cc geç diyo anlamıyorum valla nasıl bir aletmiş bu 600cc en iyisi bir gün kiralayıp kullanmak o zaman netleşir heralde 2 sene önce başlarken sormuştum 600cc ile başlarsam olurmu herkez ölürsün dedi eyw dedik düşük motorla başladık ve herkez gibi 3 5 ay kullanıp yeniden sormadım tam 2 sene 15.000 KM oldu bence sürebilirim diye düşünüyorum 150cc dende 250cc ye geçip onu 5 6 ay kullanmak boşa vakit kaybı gibi gelio honda 250r kiralayıp kullandım çıktım otobana direk 160 gördüm 150cc den birazdaha hızlı ama 250cc ye geçmeye değmez diye düşünüyorum 300 500 600cc ler olması gerek diye düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------
Honda 600f geçmek istiyorum
Direk 600 geçebilirsiniz arası zaten başlangıç 250 cc de baslangic motoru olarak dusunuluyo
Gercekten 600cc yi cok buyutuyorlar.
gecmeye gecilirde motor surm keyfin azalabilirmis bunu 600 luk kullanan yasi da ilede kisilerden duydum ne gerek var kardes aldik ama stress diyorlar...
Egitim almadiysaniz once egitim alin.
Yapıştır gitsin.
Ama motorsiklete sıfırdan başlayacağnı sakın unutma. O sana, sen ona alışana kadar temkinli ve paranoyak kullanmalısın.
CBF'yi sürdüğün ilk günkü gibi sürmeye başlamalısın.
Eğitim alabilme şasın varsa çok iyi olur tabii.
Oturuş pozisyonun değişecek bir de muhtemelen aldığın 600cc'ye göre (SS alırsan mesela).
Buna alışmak için de zaman tanı kendine.
eğitim alarak 600cc geçiş yapıcam teşekkürler
valla hocam bu devirde bu benzin fiyatlarında 600cc nekadar mantıklı bilemiyorum, ekonomik bir 250 cc size yeterli olabilir.
Sadece ileri sürüş eğitimi alarak geçebilirsiniz. Temel esaslar her cc için zaten geçerli. Onun dışında ilk 15 gün motoru tanıma, alışma şeklinde geçer. Bu sürede çok dikkatli ve temkinli olun. Hemen gaza gelmeyin. Onun dışında söylenecek bir şey yok. Yalnız dikkat edin. İnsan kendi kendini bile gaza getirebiliyor. Aşırı güven her zaman tehlikelidir. Ben hala motorun üzerine otururken korkarak oturuyorum ki hata yapmayayım.
Doğru sürekli gerilim ve stresi yaşatır 600cc. Yaş ilerledikçede bırakasınız geliyor. Ama bırakamıyorsanız
Yamaha R6 al bence cbf 150 den sonra hiç fark hissetmezsin neredeyse.
:D
Şaka bir yana 600cc lik 4 silindir almadığını sürece sorun olmaz diye düşünüyorum.
Zaten 600f demişsin
600 f 4 silindir değilmiydi birde yanlış olmazsa 105 bg diye biliyorum
birde konu sahibine şuna demek isterim alışmışsın gariban (güç olarak )cbf le tapa gaz gitmeye 600 f gibi makinalar 2. viteste yapar cbf in gördüğü hızları bence erken 600 f için ,250 cc her türlü gider cbf ten sonra yetmez diye bir şey yok cbr ,hysoung ,sym vb sen sürebildikten sonra hertürlü 130-140 hızları görür buda bana göre heryerde yeter şu aşamada
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
mevcu ne biliyormusun??sen 600cc bir makına suremezsın veya kontrol edemezsın gıbı bır durum değil.alırsın kullanırsın zorlanmazsında.fakat.aldıktan 5 gun sonra bıraz gazlım dersın bı vıraja denk gelırsın virajı alamazsın o suratte yahut heycanla frene asılırsın sonu kötü olur.yoksa 600cc dedıgın makınanın bıseyı yok kullanırsın hemen.1 saatte usta oldugunu sanırsın ama yok yani...Dikkatli olmak gerek.ben sana 100 bin km tecrüben olsun desemde boş.1 anlık hata ölümü getirir.bu soyledıklerımın hepsi benim içinde geçerli
600 cc racing makine için konuşuyorum burda denmedi ama bazı arkadaşlar ben gazlamam yavaş giderim 120 yi geçmem falan diyorda 600 cc olupta gazlamamak Adriana lima ile evli olup onla yatmamaya benzer yatmada görelim
600f de cbr 600 f mi
cbf600f mi hangisi?
biri iki silindir biri dort
biri 2ooo cc turbo araba (cbf600)
digeri Lamborghini Gallardo ile kafa kafa yuruyor boyle bak mevzuya.
iki senede motosikleti nasil kullandin şehir ici arkadaslarinin yanina mi
gitmeye yoksa
Viraj surat gezi amacli mi ?
15 000km cok bi tecrube degil kendim 60 000 e yakin yol yaptim ve cbr 125 e geceli daha 2500km oldu
cbf 150 de 5000km kadar kullandim cbr ile arasinda bariz fark var oturus viraja giris lastik ebati olRak
bobutlenmek değil kastım soru sormuşsun ve gercek bi cevap aradigin belli
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)