Arkadaş ne zor bir iştir bu yahu. Tek başına bunu yapabilen kaç kişi var merak ediyorum. Motorum da çok ağır bir motor değil yani PCX 125.
Arkadaş ne zor bir iştir bu yahu. Tek başına bunu yapabilen kaç kişi var merak ediyorum. Motorum da çok ağır bir motor değil yani PCX 125.
elinle kaldırmaya calısırsan zor ayaklıgın üstüne yükünü ver zıpla hafiften kalkıcak
ben 1 ay boyunca arka canta demirini kaldırıyodum motoru park ettigimde 2 3dk motoru kaldırmakla ugrasıyodum yandan gecen motorcu bırak bırak beceriksiz dercesine bak böyle kaldırılır deyip öğretmişti
Gidonu sola kır sol elinle sol gidonu tut sağ elinlede artçı tutamak demirinden tut sağ ayağının ucu orta sehpada olsun sehpayı yerle temas ettirdikden sonra tek hamlede geriye doğru it ağırlığı eşit dağıtırsan sol el sağ el ayak ucuna kolaylıkla sehpaya alabildiğinin farkına varacaksın sen genede her fırsatta pratik yap
Arkadaslar yazmış, tekniğini kapsan bebek oyuncağı. Çok cılız bir yapım var. Ben motoru ilk aldığımda orta sehpaya almayı bırak düz bir şekilde zor tutardım. Hatta nasıl moralim bozulmuştu bunun zincirini yağlarken hep başkalarını mı çağıracağım diye. Bi arkadaş sağolsun gösterdi. 1 gün sonra her şeyi kaptım canım sıkıldıkça orta sehpaya almaya başladım demem o ki halledersin kafaya takma.
Motosikleti orta sehpaya alırken en çok yapılan hata, orta sehpanın tek bir ucunu yere değdirmek ve o şekilde kaldırmaktır.Orta sehpanın her iki ucunuda yere değdirtip o şekilde yüklenirseniz çok kolay kalkacaktır. Ki pcx 125 çok hafif bir motosiklettir. teknik doğru uygulandığında 250 kg lik motosikletler bile kolaylıkla orta sehpaya alınır.
Motoru tam teraziye al. 90 derece dik açıyla dursun. Sol elinle sol gidonu, sağ elinle artçı tutamağını tut. Sıkmana gerek yok. Sonra orta sehpa demirinin üzerine çık. (Dikkat : Ayağınla bas demiyorum, üzerine çık.)...
Ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksın.
Aynı sorun bende de var. 250 kg motoru orta sehpaya alırken belim çıkacak gibi oluyor.
orta sehpaya almak bu kadar mı zor abi bas kaldır güç harcamana bile gerk yok
Bugün itibari ile kaldırmaya alıştım motoru ulan kalkmıyor diyip sinir oluyordum kendi kendime meğer viteste kalmış hemen debriyaj takviyesi ve ayağımla güçlüce sehpaya basarak kaldırdım
bilmeyince elbette çok zor gibi görünebilir ama aslında çok basittir , yılların motorcusu dediğimiz bi abi ye motorumu vermiştim bi tur attı geldi sehpaya alırken gidonu koparcaktı o zaman anladımki bu işte yılların pek bi önemi yok sadece bilmediğini bilmek kabullenmek gerekiyormuş arkadaşların dediği gibi bi elle gidona bi elle arka tutmaca tut ayağınla bastır sehpaya hoop bu kadar.
motoru ilk aldığımda bende burda aynı konuyu açmıştım hey gidi günler. orta sehpanın üstüne sağ ayağınla çık motoru belirtilen şekilde tut ve geriye çek
Abi pcx hayatımda gördüğüm en kolay orta sehpaya kalkan motordur. Senin sehpanin ayak basma cubugu falan yamulmus olabilir mi? Pcx'i orta sehpaya alirken neredeyse ellerinizi kullanmazsiniz.
Sağolun arkadaşlar, çocuk oyuncağı olmasa da ben de artık motorumu orta sehpaya alabiliyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)