kışında motora biniyomusunuz ve nelere dikkat ediyosunuz??saygılar
kışında motora biniyomusunuz ve nelere dikkat ediyosunuz??saygılar
hemde kar kış demeden ben ekipmanıma dikkat ediyorum ani manevra veya frenlemelerden kaçınıyorum hızı olması gerekenin biraz daha altına indiriyorum birde virajlara viyadüklere girerken iyice yavaşlıyorum çok şükür bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım kış ile ilgili soğuk hariç
Evet. Sağlam giyinmeye ve motoru kaydırmayacak hızda kullanmaya. Özellikle böbreklerimi sararım. Cafelerde hanımlara verilen şalları kullanıyorum. Hem yumuşak oluyor hem de iki kat yapıp sarınınca böbrekler ve göbek bölgesini arkalı önlü sıcak tutuyor. Havanın durumuna göre ama en alta kadife pantolon fix. Üstüne yağmurluk veya motor pantolonu. Üst tarafta ise boyun sarılmış vaziyette mutlaka beli kapalı kışlık mont. Gerekirse onun üzerine yağmurluk. Kışlık botlarda fix. Alttaki kadife pantalonun paçaları botların ağzına sokulacak.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Evvvvvett kışın daha zevkli yagmur çamur soguk kar kışın bir iclik bir yelek ve mont yetiyor mont hariç iclikler decathlon dan bulabilirsiniz ruzgariniz bol olsun
Binilmezmi hiç bu aşk yazlık kışlık bir aşk değil ömürlük bir aşktır.gerçekten aşık olanı mevsim ayıranaz motorundan,ekipmanımı alırım kar dışında ayrı kalmadım motorumdan şükür
Çok kar yağmadıkça devamlı binerim. Kar buz çok olursa da gerekirse izin alırım işe gitmem
Ekipman ve lastik durumu önemli tabi. Bir de yazın kullanıdığımız tempoda kullanırsak filmin sonu iyi bitmez.
En önemlisi su geçirmeyen bot-çizme sanırım. Su alırsa hiç iyi olmuyor.
Kiyafet olarak termal kiyafer ve içlikleride tavsiye ederim üsümemek için birebir
Kontrol edemediğin güç , güç değildir.
Şu hani sıcak su torbaları var ya;
Sırt çantasının en arka gözüne koyup, sırtınıza takın.
Hem yoldaki çamurlar çantaya geliyor, montun arkasını temizlemekle daha az uğraşırsınız hem de kısa mesafelerde sırttan ısıtma ;)
Iki sene önceki bir kış; mesai bitimi scooterimla eve gitmeye çalışıyorum , yollar beyaz, hava soğuk, trafik durmuş. Yedi kilometrede belki 15 defa yatırım motoru, inanın çok ızdırapli ama muhteşem zevkli idi, biz majosist miyiz arkadaşlar.
tatlı su motorcusu ne ya :D :D
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
Ben çekiyorum bodruma sıcak yerde yatıyor Kendime güvenmiyorum. Tutamam ben kendimi hızlı giderim sonu vahim olur.
abi nerdeyse yorum yazanların hepsi istanbuldan. İstanbulda son 4 senedir falan adam gibi kış olmuyo zaten yüksek bölgeler haricinde. Bu sene ben de kullanmayı düşünüyorum o yüzden verdiginiz bilgileri takip için bu yorumu atıyorum teşekkürler bilgiler için
Kışın nasıl kullanılırı değil de nasıl kullanılmazı iyi bilirim Yıllar önce ehliyet kursunun motorsikletini -15 derecede kot pantolon ve çok kalın olmayan kumaş montla oldukça uzakta bulunan sınav yerine götürdüm ve getirdim. Kursun hocaları teklif etti ben de motorsiklet kullanma hevesiyle atladım. Kursa geri döndüğümde motordan inemedim, ellerim de açıktaydı anahtarı çevirip de çıkartamadım kontaktan. Ama motor kullanmıştım ya mutluydum Hatırladıkça ne salakmışım diyorum
soğuk pek etkilemez ama yer ıslak olunca 100 le gideceğim yerde maksimum 60 la gidebiliyorum full yağmurda 3 kere falan sürdüm (oda yağmur yakaladı beni )yer ıslakken çok sürdüm ama hızı bayağı düşürüyorum zaten motorun ve kendim pislendiği için ıslakta çok sürmek istemiyorum ama bir şekilde asfalt ıslakken sürmeye alışmak lazım bakalım bu kış ne olacak
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
ben yazın binemiyorum. Kışın çok iyi (bodrum)
kışında motora binem diye 450 tl lik elbise aldım. Botlarıda çekiyorum ayağıma. Kask rüzgar geçirmez maske sağlam eldiven içlik. Olay tamamdır.
Pek tad almıyorsun ama bir yerden bir yere gitmek için donanımlı olmakda fayda var.
yağmurlu çamurlu havalarda zevk alamadığım için binmem motor ve kendim kirlenince hoş olmuyor, gv 650 ile parlayarak gezilir çamurlu çamurlu gezilmezki
EK OLARAK;
Havalar ısınınca gevşedik, dün yazmayı unutmuşum;
Göğüsten soğuk almamak için en az 4 yaprak ikiye katlanmış gazete fix.
Tavsiye ederim. İnsanı her türlü hastalıktan korur.
Dalga geçmek yok ama Biz bandana yerine anasının okunmuş yazmasını boynuna dolayan motorculardanız
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Kar yağmadığı sürece binerim, yağmur sorun değil, ancak mormalde kullandığım hızlardan daha düşük tempoda.Ayrıca sabahları buzlanma durumuna karşı yoğun trafik akışı olan yerleri tercih ediyorum. Ekipman olarak mont, pantolon motosiklet botu ayrıca korumalı değil ama thcibo dan alınma kayak eldiveni kışın baya iş görüyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)