Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Rüzgarlı Havalarda Motor Kullanımı Hakkında Fikirleriniz (!)

REKLAM ALANI
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Şu ana kadar okuduğum en yararlı konu benim gibi bir acemi için çok güzel bilgiler.Sağolun beyler.
    OnurTr bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    dün köprüden geçerken çok şiddetli rüzgar vardı ben herzaman köprüden geçerken ağır ilerleyen otobüs metrobüs ufak kamyonet gibi araçların peşinden gidiyorum köprüden çıkar çıkmaz emniyet şeridine giriyorum motor 125 lik olunca mecbur böyle yapıyorum rüzgar varken yavaş gitmek daha güvenli

evilded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Delight
    motor yerine vucudu rüzgarın estiği yöne doğru yatır, köprü ayaklarında rüzgarın kesileceğini hesapla anlık düzel tekrar yatır, yagmurlu havada rüzgar varsa köprü üstündeki metal plakalarda kayma artıyor. normalden de 10-15km yavaş gidersen bir şey olmaz.

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    benim eski cub ruzgarın estiği tarafa yatıyordu bide yakınından kamyon gecerse ona doğru
    yeni motorumda sallanıyor sanırım biraz da rüzgara doğru yatıyor belki benim duruşumla alakalıdır

efizikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xcg 100>Pulsar 200NS>xtreme max200>Dominar400
    Gerçekten son 2 gündür esen rüzgarların etkisinden zorlanıyoruz harika bir başlık olmuş bende bir acemi olarak zorlanıyordum dün buradan biraz fikir edindim bugün sancaktepe tarafları uçuruyordu bir de şile otobanına çıkmak zorunda kalıyorum gitmek için motoru 6-7 bin devirde kullanarak gitmek gerçekten etkili oluyor hızın arttıkça rüzgarın etkisi azalıyor ve bacaklarla depoyu sıkmak ağırlık merkezini daha çok oraya yönlendiriyor ve daha iyi denge kuruluyor ama daha da fazla rüzgarda ya 2. vites fır fır ya da kapıda bırakıp tabanvay gitmek daha mantıklı

Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaşlar birde gece yol tenha ve rüzgar daha sert aklınızda olsun direk rüzgar koridorları oluyor. Dün gece yarısı ben spor motorla bile baya sallandım.

Motosikleti
    dealim daystar 250
    Bugün ki rüzgar dan sonra dayak yemiş gibiyim, fren kaliperim de kopmasa idi iyiydi, canım sadece ona sıkkın.

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Bizim buralarda 'yarık kaya' adı verilen gavuruna bi rüzgar vardır saglam estiği zamanlar motor degil arabayı savurur ve tokatlar şekilde eser bende ona göre yorum yapayim. Rüzgarın geldiği yönden geçen araçlara dikkat etmek gerekiyor. Hali hazırda düz yolda yan yatmış şekilde ilerlediginden rüzgarın kesilmesi aniden şerit degistirmene ve sonrasinda ruzgardan bir daha tokat yemene sebep oluyor.
    Sürüş için de en güvenli yöntem düşük vites yüksek devir. Başlarda korkutmasi çok normal ama biraz tecrube edersen yolda şuan senin gibi tereddutle suren onlarca motorluyu sırıta sırıta geçeceksindir

mystic80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Sportster 883 2004
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün köprüden geçerken çok şiddetli rüzgar vardı ben herzaman köprüden geçerken ağır ilerleyen otobüs metrobüs ufak kamyonet gibi araçların peşinden gidiyorum köprüden çıkar çıkmaz emniyet şeridine giriyorum motor 125 lik olunca mecbur böyle yapıyorum rüzgar varken yavaş gitmek daha güvenli
    Büyük araçların arkasından gitmek bildiğim kadarıyla hava boşluğuna düşürebiliyor aynı zamanda bilgi olsun arka ve yan çantalı motorlarda da belli bir hızdan sonra hava boşluğu oluyor diye okumuştum.

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Sevimsiz ve sert ruzgar devam ediyor. Haftasonu motor keyfime limon sıktı resmen. Bu ruzgarda keyif alinmaz diye motora binmiyorum.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)