Şu ana kadar okuduğum en yararlı konu benim gibi bir acemi için çok güzel bilgiler.Sağolun beyler.
Şu ana kadar okuduğum en yararlı konu benim gibi bir acemi için çok güzel bilgiler.Sağolun beyler.
dün köprüden geçerken çok şiddetli rüzgar vardı ben herzaman köprüden geçerken ağır ilerleyen otobüs metrobüs ufak kamyonet gibi araçların peşinden gidiyorum köprüden çıkar çıkmaz emniyet şeridine giriyorum motor 125 lik olunca mecbur böyle yapıyorum rüzgar varken yavaş gitmek daha güvenli
motor yerine vucudu rüzgarın estiği yöne doğru yatır, köprü ayaklarında rüzgarın kesileceğini hesapla anlık düzel tekrar yatır, yagmurlu havada rüzgar varsa köprü üstündeki metal plakalarda kayma artıyor. normalden de 10-15km yavaş gidersen bir şey olmaz.
benim eski cub ruzgarın estiği tarafa yatıyordu bide yakınından kamyon gecerse ona doğru
yeni motorumda sallanıyor sanırım biraz da rüzgara doğru yatıyor belki benim duruşumla alakalıdır
Gerçekten son 2 gündür esen rüzgarların etkisinden zorlanıyoruz harika bir başlık olmuş bende bir acemi olarak zorlanıyordum dün buradan biraz fikir edindim bugün sancaktepe tarafları uçuruyordu bir de şile otobanına çıkmak zorunda kalıyorum gitmek için motoru 6-7 bin devirde kullanarak gitmek gerçekten etkili oluyor hızın arttıkça rüzgarın etkisi azalıyor ve bacaklarla depoyu sıkmak ağırlık merkezini daha çok oraya yönlendiriyor ve daha iyi denge kuruluyor ama daha da fazla rüzgarda ya 2. vites fır fır ya da kapıda bırakıp tabanvay gitmek daha mantıklı
Arkadaşlar birde gece yol tenha ve rüzgar daha sert aklınızda olsun direk rüzgar koridorları oluyor. Dün gece yarısı ben spor motorla bile baya sallandım.
Bugün ki rüzgar dan sonra dayak yemiş gibiyim, fren kaliperim de kopmasa idi iyiydi, canım sadece ona sıkkın.
Bizim buralarda 'yarık kaya' adı verilen gavuruna bi rüzgar vardır saglam estiği zamanlar motor degil arabayı savurur ve tokatlar şekilde eser bende ona göre yorum yapayim. Rüzgarın geldiği yönden geçen araçlara dikkat etmek gerekiyor. Hali hazırda düz yolda yan yatmış şekilde ilerlediginden rüzgarın kesilmesi aniden şerit degistirmene ve sonrasinda ruzgardan bir daha tokat yemene sebep oluyor.
Sürüş için de en güvenli yöntem düşük vites yüksek devir. Başlarda korkutmasi çok normal ama biraz tecrube edersen yolda şuan senin gibi tereddutle suren onlarca motorluyu sırıta sırıta geçeceksindir
Sevimsiz ve sert ruzgar devam ediyor. Haftasonu motor keyfime limon sıktı resmen. Bu ruzgarda keyif alinmaz diye motora binmiyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)