Ogs arabanın torpido gözünde duruyor oradan bile okuyor Hgs yi kameranin gözüne sokmak gerekiyor ki belki okur diye
Ogs arabanın torpido gözünde duruyor oradan bile okuyor Hgs yi kameranin gözüne sokmak gerekiyor ki belki okur diye
tam türk işi,
web sitesine bilgi için bakıyorsun;
6.sınıf diye bir sınıf yok ama adamlar 6.sınıf diye bir sınıf uydurup kart basmışlar. tarifesi de yok,
1.sınıf üzerinden ücretlendiriliyorsun üstelik web sitesinde 1.sınıfta motosiklet yazıyor. bu nasıl iş yahu.
web sitesi: https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/
bugün itibariyle web sitesi görüntüsü:
Motorsiklet zaten 1 nci sınıf olarak geçiyor, ben hgs etiketi alıp önde bir yere yapıştırmayı düşünüyorum. Etiket vermiyorlar mı bize
bende de hgs etiket var 1. sınıf, nisanda almıştım.
motosiklet için hgs konusu başka bir başlıkta da tartışılmıştı, ben genelde herkes bilgi sahibi diye buraya yazdım.
pttye gittiğinizde kart vermeye çalışıyor, bildiğim kadarıyla kart etiketten daha pahalı.
kartın resmi:
başlığın tartışıldığı konu:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-icin-hgs.html
Ben henüz motorum teslim almadım inşallah engeç salı gününe kadar plakam çıkmış olacak sonrasında hgs ye başvuracağım, PTT değilde Garanti bankasından alacağım sanırım onlar böyle kartla felan uğraştırmazlar beni durumu buradan yine haber veririm.
kart bence çok kullanışlı cepden çıkartıp kafa hizasında tutup cihaza gösterirseniz okuyor 1.sınıf yazıyor ama olsun sonuçda okuyor zaten kart çıkarıp geri koymak hiçde zaman almıyor
Ben etiket alicam diye gittim aslinda ama satici arkadas motorculara bundan satiyoruz cok memnunlar, etiketler islanirsa sikinti yapabiliyor falan gibi soylemlerde bulundu, bende karti aldim... hata oldu biraz. Etiket alip motorun on camina yapistirip ustunede iki kat bant yapilabilirdi dayanikli olmasi icin... aklinizda bulunsun
Bu kartı sistemin illa görmesi mi gerekiyor motorun bir yerine yapıştırsak çalışmaz mı? su toz kir yağmır fırtına deyince kart daha mantıklı gibi geliyo insana
Otoban girişlerin de hiç okumuyor nedense sürekli net den bakıyorum mecburen. Bir daha okumazsa OGS alcam olmuyor böyle
hgs iade yapan varmi okumuyor bu lanet sey ogs alcam
Kaçak geçişlerde arabalarda geçiş ücreti plakaya kayıtlı hgs ye geliyor varsa tabi
Ben geçen hafta köprü geçişinden hemen önce sağdaki HGS gişesinden aldım, kart yerine etiket verdiler. 5 lira etiket, 30 lira minimum ilk dolum. Diğer arkadaşların dediği gibi sudan etkilenmesin diye yapıştırmadım ama bi elle hazırla tekrar gösterdikten sonra cebe koy falan çok uzun işin. O zaman bu işin pratikliği nerede kaldı diyorum kendi kendime. Plastik bir parçanın içerisine koyup şimdilik bantladım.
Okumadığı zaman otomatik kesiyor evet uzun mesafe olarak ama 1.40 olan geçiş den 15tl alıyor 1.80 olan geçiş den 7.25 almış her geçişde arayıp söylemek den bıktım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)