Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Yola çıkarmıydınız ?

Katılımcı sayısı
50. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet çıkar keyfime bakardım

24 48.00%
  • Hayır çıkmazdım

26 52.00%
2. sayfa BirinciBirinci 12

Gece Gece motor Alacakaranlık kuşağı.

REKLAM ALANI
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Akşam saat en erken 21!de iş bıraktığım için sadece bu saatten sonra evime 25 kilometre mecburiyetten motor kullanıyorum.

Bırak rodajı motorla gezerken de akşam karanlığı çöktümü mutlaka konaklarım. Ama çadır ama otel-motel veya köy evi. Cami ve kilisede bile konaklamışlığım var Sadece konaklamakla kalmam, sabah kalkıp sporumu ve kahvaltımı yaptıktan sonra mutlaka kendi vücudumu ve sağlık durumumu bir gözden geçiririm. Midemde hafif ekşime olsa bile yola çıkmadan önce kendimi iyi hissetmeme neden olacak şeyleri yaparım. Eğer sağlık durumum hoşuma gitmezse yola devam etmem. Duruma göre yakınlarda daha uzun süre konaklayabileceğim bir yer aramaktan tut ta iyileşene kadar orada kalmaya kadar her şeyi ele alıp ona göre bir karar veririm.

İşten geç çıktığım için mecburen gece yola çıktığımdan bahsetmiştim. Bu durumda bile vücudumun müsait olmadığını hissedersem eve başka araçlarla giderim. Onu göze alamazsam ya bir yakınımın evinde ya da işyerinde gecelerim. Asla yola çıkmam.

Kısacası bugüne kadar arabayla dahi hiç gece yolculuğu yapmadım. Yapmam. Size de tavsiye ederim.
    TimFx bunu beğendi.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Başımdan geçen bir olay,

Sabah evden çıkmadan önce tam takır hazırlıklar yapılır, kıyafetler giyilir, dizlikler takılır, airbag mont çekilir vücuda ve kask takılır kafaya en son olarak da ayakkabılar giyilir. Motosikletin başına geçilir iki disk kilidin açılması o kadar zor olur ki hiç bu kadar zorlanılmamıştır, hele o halat kilit yok mu her gün tik diye açılan şey o gün açılmayacağı tutar ve hatta açıldıktan sonra kitlenmeyeceği tutar. Her neyse hepsini atlattıktan sonra yola çıkılır, istikatim bir bilgisayarcı ofise geçmeden bir parça alıp geçmem gerekiyor ki tanıdık birde ya bilgisayarcı gidip bir bardak çay içilecek. Bilgisayarcıya ulaştıktan sonra motosikletin disk kilitlerini kitlersin bir güzel ( ki sabah açmakta zaten zorlanmıştık ) dükkana girilir alışveriş yapılır ve çaylar içilir bir güzel, sohbetin sonu gelir ve kalkarım sandalyeden tekrar kask takar ve montu giyerim üzerime sonra disk kilidinin anahtarlarını bulmaya çalışırım üstümü başımı her yerimi tarumar ederim fakat anahtarlar piyasada yoktur Meğer yolda gelirken cebimden düşmüş Tabii ki bende sinir harbi yaşanıyor, kafamda şimşekler çakıyor, anlımdan terler boşalıyor Takım taklavatı çıkarttım üstümden başladım bir çilingirci yada artık Allah ne verdiyse o kilidi kesebilecek birilerini bulmaya ki buldum ve kestirdim Sonra çıktım yine yola takım taklavatı giyerek.
    Yıllardır kullandığım evimin yakınlarında ki 4 yol ağzında arabanın biri ile ( amcayı da tatlı dille camını açtırarak uyardım ) de burun buruna gelmem ve kazayı atlatmış olmam benim için zaten varılabilecek en son noktaydı artık " Bir şeyler bana dur diyor, yalnız benim ofise de yetişmem gerekiyor. " diye içimden geçirmiş bulundum ve bir nefes bile almadan yoluma devam ettim. Çevreyoluna bağlandım ve çıktım FSM Köprüsü istikametine doğru giderken birazda trafik olunca emniyet şeridine girdim " eee emniyet şeridi arkadaş bu arızası olanlar çeker orayı yada acil bir geçiş üstünlüğü olan araçların yol aldığı bir şerittir orası ne giriyorsun dimi ? " emniyet şeridinde biraz da hızlı ilerlerken BG ( Bulgar plaka ) bir araba dörtlüleri yakıp emniyet şeridine atlayınca, bende biraz hızlı olunca missss tadından yenmez bir kazaya sebebiyet verdim ki allahtan köprücük kemiği çatlağı ile kazayı atlattım ve motorumda hiç bir hasar olmadı sadece basit tek parça grenajda basit çizikler oldu başka da birşey yoktu şükür

Kısacası anlatmak istediğim, bir daha böyle şeyler başıma gelirse gerçekten ama gerçekten evin önüne çekip arabamla yol alırım yada hiç yol almam
    TimFx bunu beğendi.

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aklında olsun;
    kapalı otoparların bariyerlerinin 30 - 40 cm gerisinde yerde dikdörtgen bir kesiklik göreceksin, onun altında sensör vardır.
    sensörün üzerinde bir araç durmadan kartını okutsan da bariyer açılmaz. çoğu bekçi de bilmiyor nedense bunu.
    işin kötüsü çıkışta bariyeri başka bir şekilde açtırsan da sistem kartını çıkarken okumadığı için girerken de sensörün üzerinde dursan bile giriş bariyeri açılmaz, çünkü bilgisayara göre sen zaten içeridesindir.

ben senin yerinde olsam sadece gezmek amaçlı çıkıyorsam eğer, ne geceleri ne de yağmurlu havalarda şimdilik yola çıkmazdım.
    iyice trafikte pişer, sonra çıkardım.
    gece yollardaki hataları görmen zorlaşır, herkes işten güçten çıkıp günün stresini trafikte attığı için sapık gibi kullanan çok fazla, onlarla başetmek de ayrı bir stres faktörü, kısaca keyifli bir sürüş olmama ihtimali çok yüksek.
    geri dönüp iyi yapmışsın.
    Bilgi için sağol, onu daha önce bizim otoparkta tecrübe etmiştim. Görevliler tam olarak nerde durmam gerektiği bana gösterdi. Eğer doğru yerde duruyorsan sistem sesli uyarı ile senden kartı göstermeni istiyor ekranında ikaz yazıları çıkıyor. Bunlar olmazsa zaten kart okuma işlemi başlamıyor. Dün geceki olay benim otoparka yeni abone olmam ve sisteme kaydımın tam yapılmamasıyla ilgiliymiş. Sistem beni içeri sokuyor ama çıkarken izin vermiyormuş. Plakam not edilmiş çıkarken izin verilecek diye bir sürü uğraştan sonra fark ettik.

Yamurlu havada hiç bir zaman süreceğimi sanmıyorum çünkü resmen eziyet ve rezillik, cabası üst başta batıyor. Gece olayına dönücek olursak bu olaydan sonra şimdilik mecbur olmadığım sürece gece çıkmayacağım yola

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

Alıntı dmRhn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başımdan geçen bir olay,

Sabah evden çıkmadan önce tam takır hazırlıklar yapılır, kıyafetler giyilir, dizlikler takılır, airbag mont çekilir vücuda ve kask takılır kafaya en son olarak da ayakkabılar giyilir. Motosikletin başına geçilir iki disk kilidin açılması o kadar zor olur ki hiç bu kadar zorlanılmamıştır, hele o halat kilit yok mu her gün tik diye açılan şey o gün açılmayacağı tutar ve hatta açıldıktan sonra kitlenmeyeceği tutar. Her neyse hepsini atlattıktan sonra yola çıkılır, istikatim bir bilgisayarcı ofise geçmeden bir parça alıp geçmem gerekiyor ki tanıdık birde ya bilgisayarcı gidip bir bardak çay içilecek. Bilgisayarcıya ulaştıktan sonra motosikletin disk kilitlerini kitlersin bir güzel ( ki sabah açmakta zaten zorlanmıştık ) dükkana girilir alışveriş yapılır ve çaylar içilir bir güzel, sohbetin sonu gelir ve kalkarım sandalyeden tekrar kask takar ve montu giyerim üzerime sonra disk kilidinin anahtarlarını bulmaya çalışırım üstümü başımı her yerimi tarumar ederim fakat anahtarlar piyasada yoktur Meğer yolda gelirken cebimden düşmüş Tabii ki bende sinir harbi yaşanıyor, kafamda şimşekler çakıyor, anlımdan terler boşalıyor Takım taklavatı çıkarttım üstümden başladım bir çilingirci yada artık Allah ne verdiyse o kilidi kesebilecek birilerini bulmaya ki buldum ve kestirdim Sonra çıktım yine yola takım taklavatı giyerek.
    Yıllardır kullandığım evimin yakınlarında ki 4 yol ağzında arabanın biri ile ( amcayı da tatlı dille camını açtırarak uyardım ) de burun buruna gelmem ve kazayı atlatmış olmam benim için zaten varılabilecek en son noktaydı artık " Bir şeyler bana dur diyor, yalnız benim ofise de yetişmem gerekiyor. " diye içimden geçirmiş bulundum ve bir nefes bile almadan yoluma devam ettim. Çevreyoluna bağlandım ve çıktım FSM Köprüsü istikametine doğru giderken birazda trafik olunca emniyet şeridine girdim " eee emniyet şeridi arkadaş bu arızası olanlar çeker orayı yada acil bir geçiş üstünlüğü olan araçların yol aldığı bir şerittir orası ne giriyorsun dimi ? " emniyet şeridinde biraz da hızlı ilerlerken BG ( Bulgar plaka ) bir araba dörtlüleri yakıp emniyet şeridine atlayınca, bende biraz hızlı olunca missss tadından yenmez bir kazaya sebebiyet verdim ki allahtan köprücük kemiği çatlağı ile kazayı atlattım ve motorumda hiç bir hasar olmadı sadece basit tek parça grenajda basit çizikler oldu başka da birşey yoktu şükür

Kısacası anlatmak istediğim, bir daha böyle şeyler başıma gelirse gerçekten ama gerçekten evin önüne çekip arabamla yol alırım yada hiç yol almam
    Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Bu paylaşımı görünce verdiğim karardan daha çok memnun oldum teşekkürler.
    dmRhn bunu beğendi.

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Şahsen üst üste bu kadar aksilik başıma gelse sinir katsayım bu kadar aksiliğe dayanamayacağından şartellerim atardı ve bu halde de motosiklet sürmem çok tehlikeli olacağından dolayı sakinleşmek için gider yatağımda mışıl mışıl uyurdum...
    maktama bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Bir tanesi kainatın verdiği mesaj demiş , Cenabı Allah diyeceksin..
    Maslak ve RAMİREZ bunu beğendiler.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı clabber adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana bak yorumunu kendine sakla, kainati kim yaratti, o bir deyimdir adami hasta etme.
    RAMİREZ bunu beğendi.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aklında olsun;
    kapalı otoparların bariyerlerinin 30 - 40 cm gerisinde yerde dikdörtgen bir kesiklik göreceksin, onun altında sensör vardır.
    sensörün üzerinde bir araç durmadan kartını okutsan da bariyer açılmaz. çoğu bekçi de bilmiyor nedense bunu.
    işin kötüsü çıkışta bariyeri başka bir şekilde açtırsan da sistem kartını çıkarken okumadığı için girerken de sensörün üzerinde dursan bile giriş bariyeri açılmaz, çünkü bilgisayara göre sen zaten içeridesindir.

ben senin yerinde olsam sadece gezmek amaçlı çıkıyorsam eğer, ne geceleri ne de yağmurlu havalarda şimdilik yola çıkmazdım.
    iyice trafikte pişer, sonra çıkardım.
    gece yollardaki hataları görmen zorlaşır, herkes işten güçten çıkıp günün stresini trafikte attığı için sapık gibi kullanan çok fazla, onlarla başetmek de ayrı bir stres faktörü, kısaca keyifli bir sürüş olmama ihtimali çok yüksek.
    geri dönüp iyi yapmışsın.
    isparkı kullanıyorum iki günde bir açılmaz o bariyer
    disk kilidi motor üstünde yağmur yedi e paslandı, bazen 3-5 dakika uğraşıyorum açmak için.
    siyah vizör, hiç kullanmam geceye ne zaman kalacağın belli olmadığından hiç de kullanmayacağım

isteyen allahın hikmeti desin isteyen de ekipmanını doğru seçip, bir terslikle karşılaştığında nerede hata yapıyorum diye sorsun. ben ikinciyi tercih ediyorum, buluncaya kadar da bırakmıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------

Alıntı clabber adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yüce Zeus diyecektin sanırım? Yoksa Gök Tengri mi? Yoksa Ra babamız mı? ya da ne bileyim Brahma falan... insanlara ayar vermeden önce biraz teoloji bilgisi lütfen.
    braveguy bunu beğendi.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Gece yolculuğunun zevki başka ama abi. Uzun yolu genelde gece yaparım. Daha rahat oluyor.

tt768 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    İlahi uyarılara falan inanmam. Ancak örneğin bu hafta motoruma hiç el sürmedim. İşe arabayla gidip geliyorum. Neden? derseniz bir nedeni yok. Duayen motorculardan bir ağabeyimin bana tavsiye ettiği her şeye uymaya çalışıyorum. Çok kere başıma gelecek kötü şeyleri bu yüzden engelledim. Bunlardan bazıları şunlar:

* Yavaş git, her zaman durabileceğinden emin ol.
    * Motoru kullanırken hep "-mış" gibi düşün. O araba oradan çıkacakmış gibi, Sağdaki araba kapıyı açacakmış gibi, benzinlikten biri önüne atlayacakmış gibi vs.. vs..
    * Canın o gün motosiklete binmek istemiyorsa binme. Neden istemiyorum diye düşünme, sorgulama. Sadece binme.

Kendisini sevgiyle anıyorum...

Eğer o kadar olay canınızı sıkıp keyfiniz kaçırdıysa en güzelini yapmışsınız. Yok, gülüp geçmeyi başardıysanız ama altında ilahi mesaj aradıysanız keşke çıksaymışsınız.

Genelde bende olaylar ters gittiğinde evdeysem eğer çıkmam, fakat başka yerden eve dönmek zorundaysam paranoyak bir şekilde çıkarım yola. Buna rağmen başıma hep bir şey gelmiştir, ya yürek patlatan bir korkuyla atlatmışımdır ya da ufak ama can sıkan sıyrıklarla.

rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Gece sürüşü özellikle yazın güzel oluyor. Ama senin durumun farklı. Dur demiş biri sana iyi yapmışsın.

efizikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xcg 100>Pulsar 200NS>xtreme max200>Dominar400
    Ben baya dedim ki galiba bu kadar şeyin üstüne çıktı birşeyler oldu diye okuyordum en iyisini yapmışınız ben bir kere öyle aksilikleri yaşayıp yola çıktım düştüm şimdi daha bırak vizörü felan ayakkabımı tek seferde giyemessem çıkmam
    TimFx bunu beğendi.

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Olayda bir sürü mesaj var ama hiç biri burada senin ve arkadaşların bahsettikleri gibi değil.
    Dur ben sana verilen mesajları yazıvereyim:

1. Kaskın daha iyisini al ve/veya bakımlarını yap.
    2- Disk kilidinin daha iyisini al ve/veya bakımlarını yap.
    3- Otoparkçı emmi de bariyerin arada bir kontrollerini ve bakımını yapıversin bi zahmet. Alet bozulmak üzere.
    4- Her diyalog halinde olduğun adama da öyle "arkadaş" falan deme. Arkadaşlık farklı bir şey.

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eve çıkıp kuru kalan yer olma ihtimaline karşı tekrar gusul alırdım

serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlahi uyarı veya değil ben bilemem hatta kimse bilemez.Sen nasıl düşünüyorsan odur.

Ancak, bende motor kullanmaya başladığım yıldan şu ana kadar,geceleri motosikletle bir yerlere gitmeyi hiç ama hiç sevmem.Neden derseniz bende bilmiyorum öyle oturup düşünmedimde ama bilmiyorum,sevmiyorum.Zaten gündüz zor farkediliyoruz birde gece risk almaya değermi? Ama bir yerdeysem ve geceye kalmışsam,KESİNLİKLE reflektörlü yeleğimi giyerim(gerekirse takım elbise üstüne bile).Her gördüğüm arabaya beni görmesini sağlayana kadar kornaya basarım ve en dikkatli ama hızlı şekilde gideceğim yere ulaşırım.Sizede önerim budur.
    braveguy bunu beğendi.
    Akıl Adama Sermaye...

Remember remember the fifth of november

Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    İlk motorsa benim için bende bukadar tersliğe karşı çıkmazdım herhalde . Çünkü içindeki korkuya kılıf uydurmakta üstüne yoktur beynin. Dinlemektede fayda vardır. Ama ben ilk aldığım zamanlarda hep gece çıkardım yola sakin diye yollar.Şimdiyse o motor gidecek aga Bozulunca diyorum ben vardır bi hayır tamir olana kadar motorsuz kalacaz demek diye.

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana bak yorumunu kendine sakla, kainati kim yaratti, o bir deyimdir adami hasta etme.
    Kapı orda çık dışarı

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    isparkı kullanıyorum iki günde bir açılmaz o bariyer
    disk kilidi motor üstünde yağmur yedi e paslandı, bazen 3-5 dakika uğraşıyorum açmak için.
    siyah vizör, hiç kullanmam geceye ne zaman kalacağın belli olmadığından hiç de kullanmayacağım

isteyen allahın hikmeti desin isteyen de ekipmanını doğru seçip, bir terslikle karşılaştığında nerede hata yapıyorum diye sorsun. ben ikinciyi tercih ediyorum, buluncaya kadar da bırakmıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------

Yüce Zeus diyecektin sanırım? Yoksa Gök Tengri mi? Yoksa Ra babamız mı? ya da ne bileyim Brahma falan... insanlara ayar vermeden önce biraz teoloji bilgisi lütfen.
    teolojiye gerek yok broo Allah'a iman yeterli..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)