arkadaşlar ecza deposunda iş buldum güzel maaşı ve sigortası var motosikletle ilaç dağıtımı işi acaba sizce scooterla dağıtım yapabilirmiyim teknik açıdan çok sorun yaşarmıyım yardımcı olurmusunuz bana...
arkadaşlar ecza deposunda iş buldum güzel maaşı ve sigortası var motosikletle ilaç dağıtımı işi acaba sizce scooterla dağıtım yapabilirmiyim teknik açıdan çok sorun yaşarmıyım yardımcı olurmusunuz bana...
Neden olmasın?Tabii bu noktada mesafe önemli; devamlı uzun mesafelerde motor şişebiliyor o nedenle çoğu kurye firması scooter kullanmamaya özen gösteriyor.Aracınıza güveniyorsanız...
Valla bence scooter'la olmaz çünkü kuryeci dediğin daha çok şehiriçi dağıtımda yer alır o yüzden kıvrak olmalıdır.Bir scooter'la da bunu yapman imkansız tekerlekleri küçük olduğu için normal motorlar gibi viraj alamazsın bence olmaz
niye olmasın, hemde daha iyi olur bence!
daha az yorar sürücüyü...
Scooter kulllanan kuryeler görüyorum...bence yapılabilir...
olabilir neden olmasın üztelik ilaç firmaları genelde honda yada ona benzer japon motorları kullanıyo şehiriçi olursa mesafede 50 km yi geçmeyen mesafelerde sorun olmaz bana göre
0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta
teknik açıdan hiçbir mahsuru yok. sadece biraz daha maliyetli olur. Bir YBR ile 125 cc'lik bir scooter arasında büyük tüketim farkı var.
I'M BACK !!!
benzin tüketimi ve tekerlekleri düşününce kuryecilik için ybr 125 en ideali derim.
scooter'a göre tek dez avantajı kendine ait bagajı yok. mecburen çanta takacaksın bir şeyler taşımak için.
kurye için scooter lar ideal bence ama yakıt konusunda bi daha düşün derim.bende 125 lik yamaha cygnus var.valla nerdeyse tüplü bi arabaya yakın yakıyo.kurye için vitesli motosikletler dah iyi olur...
bence yapılır tabi scooterına bağlı şu dandirik çin mallarını tavsiye etmem yolda bırakır seni ancak tahmin edersinki iyi scooterlarda pahalı commuter sınıfı motorlara bak derim bu işi için yapılmış
Kask tak!
Buradaki bazı ECZA kooperatifleri , scooter kullanıyo...
Scooterların en önemli avamtajı gaz & fren olduğu için trafikte zorluk çekmezsiniz...
Yani , yeri geldiği zaman iki ayağını da yola koy , ilerle ...
Yakıt olayını bilmem ama yoğun trafikte kolayca sıyrılmak , scooterlar için daha ideal oluyo.
Ama öte yandan uzun yol yapacaksanız , biraz sıkıntı olur , pek hızlı gitmezler...
yaw tamda böyle bir başlık aramak için geçtim bilgisayarın karşısına..
azönce gazetedeki kurye ilanlarından birini aradım ve görüşmeye gittim şimdi oradan geliyorum, herşeyi konuştuk, daha önce kuryelik yapmadım dedim sorun değil dediler, 900ytl maaş+yakıt+ssk+yemek imkanlarıyla işe girebileceğimi söylediler ama motorun ne diye bir soru sordular honda beat dedim motorunu değiştirmen şartı ile işe girebilirsin dediler yaw adamlara ben çok hızlıyım vitesliye gerek yok zaten sizin açınızdan sorun olmaz dediysemde motoru değiştirmemi şart koştular yani adamlar scooter ile kuryelik yaptırtmıyorlar, adamlar yarına kadar cevap bekliyorlar vitesli motoruda 1 günde nasıl alayım.. iş yattı..
arkadaşım ben eczacı kalfasıyım. kesinlikle yapılır senin gibi örnekleri her gün onlarca kez görüyorum. kesinlikle iyi bir scooter'le yapılabilecek bir iş.
Burada 125 cc lik çin malı bir scooterla 5 aydır kuryelik yapan birisiyle konuşmuştum.
Adam ybr alacaktı. Scooteri 5 ayda ruhunu teslim etme seviyesine gelmiş.
Karar senin
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim ben honda activa ile yamaha ybr arasında kaldım hiç vitesli motor kullanmadım çinlide düşünmüyorum rezil eder beni :-) acaba honda activa çok yakar mı?
bu arada benim bulduğum iş ilk üç ay deneme süresi 600+ ssk veriyolar sonra maaş 900 oluyo hemde motorum olacak belki diyorum güzel bi cross da olabilir mi acaba...
valla arkadaşım hiç düşünme hatta başka adam lazımsa bende geleyim olmazmı ya canavar gibi olur ben kanuni sucooter la 2 defa çanakkaleye gittim geldim sevgilerimle
çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......
Eczacı kalfasıyımslayer adlı üyeden alıntı
Ama anlayamadım, depoların kendilerine ait motorları var.
Bizim burda genelde YBR lerle çalışıolar.
Bi depo var o sırf Honda Aktiva.....Depodan depoya değişio sanırım.
Problem olmaz yani,,scooterla dağıtım yaparsın
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Yapana ve yaptırana bağlı...Benim bulunduğum ilçede Selçu ecza deposunun bölge bayiisi var .. oradaki arkadaşlardan bir kısmı scooter lı.Gayette başarılılar.
[FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]
kardeşim karşı da oturuyorsun ama bi gireyim senide sokarız neden olmasındesparadost adlı üyeden alıntı
demek ki benim bulduğum firma motorlarla uğraşmak istemiyor zaten böle daha iyi bahaneyle motor da almış olurum bakalım inşallah olur..dishy adlı üyeden alıntı
ya arkadaşlar boşverin scooterleri ben izmirliyim vede hergün bu tür depoların önüden geçtim bir tane bile scooter görmedim adamlarda hep ybr var
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)