Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MotoCross Başlamak istiyorum.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yok henüz
    Merhaba arkadaşlar,
    Ben motocross a başlamak istiyorum. daha önce hiç motor kullanmadım yani tam bir acemiyim. Sizden ricam beni aydınlatmanız. Ne kadar bir bütçe gerekli ? Kask, Zırh, Kıyafet vs.. ve tabi ki hangi motor ve ne kadar? Başlarken nelere dikkat etmeliyim neleri bilmeliyim. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    en uygunlarından alsan en az 1500 tl ful koruma için harcaman lazım. motorsikelt ise senin tercihine kalmış benim kuzenlerim enduro cross işlerine 93 model 2 zamanlı dt 125 ile başladılar ama söküp takacak yerleri imkanları ve becerileri vardı. sende yamaha xt 125 ile başlayabilirsin uygun bir seçenek olur
    halilom bunu beğendi.

afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ne kadar bütçe gerekli demektense bütçeni sen söyle ona göre uyduralım çünkü motor + ekipman 5000 tl ye de bulursun 10.000 de 30.000 de

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------

Benim bütçem 7 bin kadardı çin malı kroslara baktım sonra biraz para geçti elime 9.500 e klx250 aldım kawasaki. Ama ekipmanda çok ucuza kaçma. Ben kötünün iyisi bi kask aldım 450 eldiven 50 dizlik 60 mont 250. Ama bunlar her motorcunun alması gerekenler. Cross a ayrı ekipman da gerek. Ben çok hard takılmadığımdan almadım

Motosikleti
    Yok henüz
    evet biraz araştırdım 60.000 TL yede motor var 3.000 TL yede.
    ekipmana 2.500 TL motor içinde en fazla 12.000-13.000 TL ye çıkabilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------

Marka KTM
    Model 500 EXC
    Tipi Enduro / Off-road
    Yıl 2014
    Km 0
    Motor Hacmi 251 - 650 cm3
    Motor Gücü 26 - 50 hp
    Silindir Sayısı Tek Silindir
    Vites Manuel
    Renk Turuncu
    Buna bayıldım görüntüsüde süper gönül ister bu motora sahip olmayı ama baya bir tuzlu € 13.800 :S

Marka Honda
    Model CRF 250 L
    Tipi Enduro / Off-road
    Yıl 2013
    Km 0
    Motor Hacmi 126 - 250 cm3
    Motor Gücü 26 - 50 hp
    Vites Manuel
    Renk Kırmızı
    Bu uygun geldi bana 12.500 TL. diğerlerine göre daha güçlü gibi 26-50 hp diyor.

birde bu var € 3.000
    Marka Kawasaki
    Model Diğer Modeller
    Tipi Enduro / Off-road
    Yıl 2013
    Km 0
    Motor Hacmi 126 - 250 cm3
    Motor Gücü 25 hp'e kadar
    Vites Manuel
    Renk Yeşil

afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    altanfehmiuslu90@gmail.com facebook adresim. Eklersen ordan daha detaylı anlatayım ben sana.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    motocross derken patikada ,orman içi yollarda trafiğe kapalı alandan bahsetmek istedin bana göre o listeye 500 EXC yi yazdığına göre daha araştıracak çok şeyin var bence
    halilom bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Ktm ye çok paranız varsa bulaşın ve evet hiç araştırmamışsınız bu işleri önce bir ehliyet alın gidin kursa gelin sonra bi güvenli sürüş eğitimine gidin
    halilom bunu beğendi.

halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    seninde yazdığın gibi sana en uygunu honda crf 250L dir.Kawasaki klx 250 de öneririm hondaya göre biraz tuzludur.
    alper_becker bunu beğendi.

atreyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 Ktm EXC 250
    Başlangıç olarak CRF-L dışındakiler speasiyal olarak adlandırılan özel motorlar. Fakat Ktm EXC'ye plaka çıkartılabiliyor. 2 veya 4 zamanlı motor arasında seçim yaparak başlayabilirsiniz. Her ikisininde kendince bakımları masraflıdır. Ecx serisi 2 zamanlı olup başlangıç için biraz fazla gelebilir dolayısıyla dikkatli, adım adım gitmelisiniz. Söz konusu olan 50-60 bg gibi bir güç hiç tecrübesiz ellerde tehlikeli olabilir. Motor tercihinizde motorun agırlık oranlarıda önemli, örneğin CRF-L o bahsettiğiniz diğer önerilere göre yaklaşık bi 30 kg daha ağır ki bunun eksilerini arazide an gelir yaşarsınız. Kros/enduro sporu için 250 cc motor hacminin yeterli olacağı kanaatindeyim. Bir de listenize ek olarak İspanyol malı olan Gas Gas'ıda incelemenizi öneririm. ikinci el piyasası bütçenize uyacaktır. Crf-l 29 bg gibi bir güce sahip diye biliyorum ama tam olarak emin değilim. Ayrıca ''ben bul yola baş koydum'' diyorsanız youtube üzerinden çokca bulabileceğiniz enduro teknikleri ile iligli videoları bolca izlemenizi öneririm. gerçekten an geliyor işinize yarıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------

Bu arada kask, korumalık vs ekipmanı 2000 tl ye halletmen mümkün. Yani belli markaların belli standartları taşıyan uygun ekipmanları mevcut. Burda en fazla tutacak olan kask ve bot olur diye düşünüyorum. Korumalıkların dışında kıyafet tamamen görsel bir unsurdur. Ben kıyafetimi bir Amerikan sitesinden aldım kıyafet+ google ups express kargo ile 310 tl gibi bir fiyata mal oldu. Türkiye'de sadece kros pantalonlar 150 euro gibi bir fiyata satılıyor ;)
    cenkito ve alper_becker bunu beğendiler.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    yeni baslayacak birine KTM EXC 500 ölüm yada sakatlık getirir.

honda crf L ise uygun olabilir

23 bg ve 140 kg civarıdır

agırlıgı arazi için fazla gözüksede enduro cross olarak kullananlar cogunlukta
    atreyu ve ahmetersoz1 bunu beğendiler.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Alıntı kemboo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en uygunlarından alsan en az 1500 tl ful koruma için harcaman lazım. motorsikelt ise senin tercihine kalmış benim kuzenlerim enduro cross işlerine 93 model 2 zamanlı dt 125 ile başladılar ama söküp takacak yerleri imkanları ve becerileri vardı. sende yamaha xt 125 ile başlayabilirsin uygun bir seçenek olur
    Aga 2 zamnli motor kullanmayaniniz su motorlar hakkinda yorum yapmasin lutfen. Bir canin vebalini alıyorsunuz alacaksiniz belki. 40kusur beygir bilmemkacbin devirden sonra tekere gelen bir motor. 85cc 2zamanli 250lik 4zmamanlari dovuyor. Bir zahmet mantikli tavsiyeler verelim. Anlamayanda türlük yapmasin. En cok kizdigim muabbet ya.
    atreyu bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)