motoruma daha 2 hafta önce 5000 bakımı yapıldı yağı değişti ama dün yağa bakayım dedim çubuğun en dibinde. heryerine baktım akıntı sızıntı yok. anladığım o ki yağ yanmış. sebebi ne olabilir??
motoruma daha 2 hafta önce 5000 bakımı yapıldı yağı değişti ama dün yağa bakayım dedim çubuğun en dibinde. heryerine baktım akıntı sızıntı yok. anladığım o ki yağ yanmış. sebebi ne olabilir??
Öncelikle yağ kontrolünü yan ayakta yaptıysanız öyle gözükür, yağ kontrolü orta ayakta, yani motor dik konumda yapılır. Büyük ihtimal bundan dolayı yanılgıya düştünüz.
motosiklet düz bir zemine çekilir,
ORTA SEHPA 'ya alınır.
motor yoldan geldiği anda yağ kontrolü iyi sonuç vermeyebilir,
sebebi ise yağ halen kanallarda süzülmeye çalışmaktadır,
motor durdurulduktan en az 10 15,dk bekledikten sonra kontrol edilirse kesin sonucu verecektir,,,
orta sehpada iken motoru 2 dk rölantide çalıştırdım sonra 3-4 dakika soğumasını bekledikten sonra kontrol ettim. ayrıca motoru 8-9 saat bekledikten sonrada hiç çalıştırmadan kontrol ettim gene aynı. 2 haftada yağ nereye gider ya 5000 km deki yepyeni motosiklet yani :(
Yağ seviyesine bakarken vidalıyomuyuz yoksa daldırıp çıkarıyomuyuz? Motor Apache(2008)
Vidalamadan kontrol edilir. Apache nin haznesi 1 litreden fazlaydı galiba. 1200 cl olabilir. İstanbulda isen bir servis tavsiye ediyim oraya götür. En hakiki ustadir. Ihya motor yılmaz usta. Pendik sanayi sitesinde.
Hocam bi katapçık buldum(internetten)Vidalanır yazıyo başka bi tane daha var onda vidalanmaz yazıyo ben vidalamadan bakıyorumda doğrumu yapıyorum tereddütte kaldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------
Tam 1 litre alıyor apache.
Üç silindirli olsun maket olsun...
En sevdiğim konu başlığı..Ayrıca vidalanmadan bakılır..
bakımda nereye kadar yağ konulduğunu gördünmü...belkide adam baştan beri böyle koymuştur.
motor soğukken birde parmağınızı egzoza sokmanızı öneririm, yapış yapıs ıslak kurum gelıyosa ciddi sekilde yağ yaktıgınıda anlarsın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)