Dostum bizimle dalga geçiyorsun galiba ? başlangıc olarak 600 cc ha ? benim tanıdığım fırıncılar var gel hemen lahmacun siparişini verelim ;)
Dostum bizimle dalga geçiyorsun galiba ? başlangıc olarak 600 cc ha ? benim tanıdığım fırıncılar var gel hemen lahmacun siparişini verelim ;)
ben de diğer açtığı konuda aynı şeyi diyerek o motor aşağı yukarı 1.25 ton ve 500 bg bir arabaya denktir demiştim. Demek ikna edememişiz.
abi bu arada aman burda yok helvanı yeriz vb diyorlar sen "en sevdiğim şey insanların yapamazsın dediğini yapmaktır" gibi bir motto ile hareket etme. Eminim yaparsın belki %90 başına hiç bişey gelmez ancak 1/10 şansla hayatın üzerine kumar oynamaya değer mi acaba.
burda asıl soru aldığın riske değer mi? yani sürdüğün 20-25 bg lik 250 lik üzerine biraz daha tecrübe kazansan(örneğin hornet gibi 100 bg değil de 50 bg bir motor üzerinde), biraz daha araştırsan okusan, kafana yatarsa bi eğitime de gitsen de başına bişey gelme olasılığı iyice azalsa daha güzel olmaz mı?
Bende cbf 500 ile basliycaktim temizini bulamayinca vazgecip cbr 250 ldim bu motoru aldigimada cok memnunum 250cc sehir icinde ideal arada sehirlerarasida yapiyorum altimdaki makinenin sınırlarını biliyorum bunu bilerek kullanmak onemli altindaki makinenin biraz uysal olup hata kaldirmasi gerekiyo sen hondanin gs1 gs2 egitimini alirsan gun sonunda 1000cc lik makineyle 1 tur atmana izin veriyolar orda kendini bi test et hocalarin gozetimi altinda eger yeterince iyiysen cbf1000 le basla prob olmaz yeterki ne yapabildigini ne istedigini bil...
Tarifine göre Konu hakkında bilgisi yok. 115 bg jetta ile akıl almaz intihar hareketleri yaptım yıllarca ama gecen hafta 100 lük scooterde önüme kedi atlatı kaçıcam diye az daha yuvarlanıyordum. Araba olsa bastıgın gibi durur yada saga sola kırar 4 teker üstüne düşerdim.Apayrı dünyalar.
1)600rr düz yolda kaldırıp 1 km götürmek motosiklet tecrübesi ne yazık ki olmuyor
2)160 hp lik arabayla 100 hp motoru sürebilirim denilemiyor mesela yaklaşık 300 hp lik traktör(masseyin büyük traktörlerindendi) kullanmış biriyim o zaman direk 1000rr alsam yeridir
Hayirlisi be kardesim hornet guzel motor biraz hircindie dikkatli olman lazim...
Horneti mi satıyorum. Ama açıkçası senib gibi tecrubesiz biri motorumu almak istese. Satmam.
bence hornet başlangıç motoru olarak ideal. ilk otomobili honda s2000 olan bebelere başlangıç arabası olarak albea al demiyoruz ya, en kötü 1-2 düşer kalkar devam edersin. tekerin düz bassın
250cc motor ya da 160hp otomobil ile tecrübe edemeyeceğin yeni dinamikler ile karşılaşacaksın. Ve bunlar kapalı alanda tin tin sürerken de karşına çıkmayacak. Buna hazır ol.
İlk aklıma gelen örnek; 1. viteste yüksek devir gidiyorsun, yavaşlaman gerekti. Gazı aniden kapatırsan arka teker kilit.
Vitesi, olması gerekenden çok düşürdün. Debriyajı ani bıraktın. Arka teker kilit.
Sola yatış kontra yaparken, tümsekten geçerken vs sağ bileğini sabit tutamadın. Motor kafana geçti.
Liste uzar gider. Demek istediğim bunlar diğer araçlarda genelde başına gelmez. Yüksek hacimli motorlarda alışman, öğrenmen, dikkat etmen gereken çok daha fazla unsur var.
Kapalı alanda 30-40km/s sürerek vs tecrübe edinilemez.
http://www.cenazemarket.com/tabut.html
Uygun fiyatlıları var. Çok masraf etmene gerek yok.
Seni sevdiğini düşündüğün insanlar varsa bu hayatta 100 beygirlik bir motorla başlama. Arabayla apaçilik yapmaya benzemez, spatulayla kazırlar asfalttan aman haa
dostum kimseye laf anlatmak zorunda değilsin. burda herkes kendi fikrini söyler ama doğru ama yanlış. gönlünden nasıl geçiyorsa nasıl mutlu olacaksan öyle yapmanı öneririm. başkalarının doğrularının üzerine hayatını kurma, kendi doğrularına göre yaşa. hayat kısa zevk almaya bak
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
Isim geregi yilda 60000 km arac kullaniyorum.Trafigi araçların gözünden,araç üzerinde öğreniyorsun.Ama motorsiklet bambaşka..Onu kullanirken trafikle başetmek acemi için daha zor.35 yaşındayım 2000 km tecrübem var.iyi ki 125 cc ile başlamışım diyorum.Bir kere 30-40 km ile düştûm.Emin ol maddi manevi yoruyor.Buradaki tûm arkadaşları doğru yönlendirmeleri sebebi ile kutluyorum.Ben de onlara sordum zamanında..
Firmaların ara segmentlere motosiklet üretmeleri lazım. Bu sıkıntı mevcut çok açık.
Honda japonyada mevcut 400 luklerı getirmeli.
Yamaha mt 25 ardından hayal olsa da mt 400 CC uretmelı.
Küçük ve güzel motosiklet eksikliği var.
Endurolarda ilk motor olarak 600 luk ile başlayan pek çok kişi var ama 4 silindirli makinelerle tavsiye etmem.
2000 km dir Crf kullanıyorum. 10 bine tamamlayınca 600 luk Enduro Tenere veya naked bir motor almak istiyorum. Yine de hornetten mt 07 den daha uslu aletler bakmam lazım farkındayım. Belki Kawa er6 olabilir.
kardeşim ben clio ya biniyorum diye 125lik motora başlamak zorunda mıyım!!!
Katılıyorum asfaltta fotokopin çıkar valla 125cc ile başla ne acelen var??
nasıl olur da araba ile motor arasında eş değer bir bağlantı kuruyorsunuz anlamış değilim?
artık bizlere de herhalde hayırlısı olsun demek düşer.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)