arkdaslar ben motor kullanmak istyorum. hevesim cok yakinda da kursa gidip ehliyet alicam ama motosikleti ogrenebilmem icin ne gerekli? yani nasil ogreniirim ben bunu? yardimci olursaniz sevinirim
arkdaslar ben motor kullanmak istyorum. hevesim cok yakinda da kursa gidip ehliyet alicam ama motosikleti ogrenebilmem icin ne gerekli? yani nasil ogreniirim ben bunu? yardimci olursaniz sevinirim
Ehliyet kurslarından bu işi gerçekten iyi öğretenler var o tarz bir kursa gidebilirsin. daha ileri seviyeler için emok un açtığı kurslar oluyor onlara katılabilirsin.(ehliyetini aldıktan sonra)
www.motoregitim.com
bilgi alabilir,eğitimlerine katılabilirsin. :
yok abi al sen çık boş bi araziye kafana göre takıl. kimseden hayır yok..bide donald amcayı dinle soru sor o sana yardımcı olur..
racing racing ve racing.............
Evet ben hazirim... Uzaktan muzaktan dilim dondigi, vaktim oldugu kadar.
Sen once benim imzamdan Motosiklet Teorisi linkini tikla, ve onu bir iyice oku... Orada bir de yeni baslayanlar icin kurs var... 250cc den kucuk bir motorla kollari siva...
Basarilar. :
İkiteker üzerinde durmayı bilmiyorsan önce bisikletle başla. Geri kalan kısmı gideceğin ehliyet kursunda ve bu sitede edineceğin bilgilerle tamamlarsın.
motorize07 [MT Antalya Burada]
Her Tip Yol ve Hava Şartlarının Motorcusu
Gittiğin Yol, Yol Değil. YAMAHA XT600 E
Önce denge şart aythakana katılıyorum.. sonra otomobil tecrüben varsa o da epey yardımcı olur.. önce bir üst mesajın imzasındaki Motosiklet teorisini yala yut .. Sonra motoru iyi bilen bir arkadaşının nezaretinde TAM KUŞAM la boş bir mekanda ufak ufak başla çalışmaya.. ilk 15 dakkadan sonra "Ohoo tamam ben oldum" havasına girebilirsin ama hemen çık tekrar o havadan ve çalışmaya devam et.. Yola çıkacaksan hemen arkandan sana otomobiliyle eskortluk edecek bir arkadaşını ayarla faydası olur trafikteki yontulmamış meşelerin seni sıkıştırıp korkutmasına engel olur.. Biraz da öyle gez.. Gerisi kendiliğinden gelir..
Adam kesin vazgececek
Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”
Sinan Atasoy
dengeyi biliyorum teoriyide okudum simdi ehliyete geldi sira
subattan soraki sinava gircem ama ne zaman oldugunu bilmiyorum suan
ehliyetide cebime koyayim istanbul ayaklarim altinda
Hayırlısı olsun...
Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”
Sinan Atasoy
saol...
sizden gelecek yardım bu kadar olur zatenÖZ_NaRKoZ adlı üyeden alıntı
ne oldu size arkadaşlar ya eskiden burada güzel güzel tarif edilirdi motora nasıl başlanır..
bayağı deişti buraları dimi danger ???
Tanrı motor kullansaydı racing kullanırdı...
üzerine bineceksin bir kaç kez düşecek ve incelikleri kapacaksın hepsi bu suya girmeden yüzme öğrenilmez
R1 baska yok
Arkadasim,teoride doktorlarda ameliyat yapiyor ama is pratige geldigi zaman çuvalliyorlar,insan hayati söz konusu,geç ögren ama inceligiyle,teknigiyle ve her türlü hava sartlarinda bu isi bilen biriyle ögren hayirli sürüsler.Kusura bakma bazi harfleri kabul etmiyor niyeyse :
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
Arkadasim,serci ye katilmiyorum motordan düsmek attan düsmeye benzemez.T eoride doktorlarda ameliyat yapiyor ama is pratige geldigi zaman çuvalliyorlar,insan hayati söz konusu,geç ögren ama inceligiyle,teknigiyle ve her türlü hava sartlarinda bu isi bilen biriyle ögren hayirli sürüsler.Kusura bakma bazi harfleri kabul etmiyor niyeyse :
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
Kendi acimdan yanitlayayim. Her yeni baslayan olmasa bile sanirim her 25 yeni baslayandan biri forumda nasil baslyacagini soruyor. Biliyorsunuz birkac forum daha var bu konuda.leto adlı üyeden alıntı
Geri kalan 24 kisinin en az 7-8 i forumlarda bu basliklari okuyup-takip edip fikir edinmeye calisiyor, gerisininde forum olayindan haberi bile yok.
Ben sahsen hic utanip sikilmaya gerek olmaksizin herkesin sormasini istiyorum... Ancak herkese de ayni seyleri temcit pilavi gibi anlatmak istemiyorum. Sebebi sıkıcı olmasi bir yana, her seferinde insan aynisini anlatamiyor. Bir seylert her zaman unutuluyor. Eh konu da "buzdolabi nasil kullanilir" olmadigi, hayat memat meselesi de oldugu icin buna kalkismiyorum.
http://donald.hypermart.net/Teori/GIRIS.htm
Bu linkte, ve o web sitemin tamaminda bu isin teorisi ile ilgili ne biliyorsam yazdim. Nasil pratik yapilacagini da yazdim. Bu topigi acan arkadasa da bu linki salik verdim zaten. Bence en iyisi bu. Diger arkadaslar nasil diliyorsa yazar tabii ki. Abuk subuk "atla motora gerisi allah kerim" falan gibi yaklasimlara zaten akli basinda, bu soruyu foruma sormus birisi guler gecer.
Onun disinda kafa karistirici, yanlis olmakla beraber mantikliymis gibi gorunen (mesela 250cc ile baslamak iyidir, gel sana bendeki 250cc racing i vereyim gule oynaya ogren) seylere gozden kacirmazsam mudahale ediyorum tabii.
Yukarda bir arkadas teorik bilgiyle ameliyat yapilmaz filan gibi hamasi birseyler yazmis...yanlis bir yaklasimdir. (yanlis anlmiyorsam "teori meori bosver al bir motor duse kalka ogrenirsin" demek istiyor)
Kafanizdan cikartin bunlari.
Verilen ornekten hareketle, operator doktor olabilmeniz icin herseyden ONCE teorik bilginiz olmasi gerekir. Ilkokuldan baslayarak universite son sinifina kadar yillar ve yillarca teorik bilgi almazsaniz ve BUNDAN SONRA once kadavralar ustunde, sonra basitten baslayarak gercek ameliyatlara girip pratiginizi gelistirmezseniz, ve bir taraftan da habire gelisen teknolojiyi takip edip, teorik bilgilerinizi de beslemezseniz operasyon odasinda isiniz yoktur.
Yani once teori, sonra pratik. Bunlar zincir halkalari gibi pespese siralanir gider.
Pratikte de once ufaktan, kolaydan...sonra daha beceri isteyenler... cocuk oyuncagi degil ki bu....ustelik amacimiz da spor, keyif. Niye gereksiz risk alalim
D.D teşekkür ederim diyecek birşey yok.. saygılar
Ben başlarkende çok yardımcı olmuştun, halada yardımcı oluyorsun.
Her gelen (kullanmayı bilmeyen ) arkadaşlarada elinden geldiğince yardımcı olmaya calışıyorsun teşekkür ederiz.
Ben senin için birşey söylememiştim ayrıca diğer arkadaşlar içindi. Benim başladım zaman herkez öğüt veriyordu şimdi şimdi baladı bu moda bin bas marşa yürü git ben buna anlam verememeye başladım da..
Tanrı motor kullansaydı racing kullanırdı...
bence de önce teoriyi öğren.. ben motor kullanmaya başladıktan birkaç hafta sonra Donald Duck teorilerini okumaya başladım ve İNANILMAZ faydası oldu.. özellkle viraj almayı oradan öğrendim ve de swerving tabii ilk haftalar tam kelle koltuk binmişim ben..
çok faydası oluyor.. saol DD..
peril'in dediği gibi teoriyi öğrenirken gerçekten motoreğitim.com'dan (veya benzer eğitimlerden) da faydalanabilirsin.. pratikte acaip faydası olur.. hatta alacağın motor konusunda da yardımları olur. oradaki arkadaşın adı Eralp ve bu işi iyi bilen bir arkadaştır..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)