Arabada radarı tespit eden cihazla yakalanma cezası
Reklamlar
-
21 Ağustos 2014, 12:14
Bir arkadaşımız aracında radarı tespit eden cihazla Ankara'dan Elmadağ'a doğru yol alırken trafik polisleri tarafından tespit edilmiş.
Radar cihazıyla yakalanma cezası olarak, 1462tl hafif hapis cezasının para cezasına çevrilmesi hakkındaki kanun gereği Mamak kaymakamlığı idari para cezası kesmiş, ek olarak 2400tl cumhuriyet başsavcılığı idari para cezası kesmiş. Toplam 3862tl ceza kesilmiş.
Radar tespit cihazı kullanmanın sonuçları size kesilecek cezalardan çok daha ağır oluyor. Kullanmamak daha mantıklı görünüyor.
Reklamlar
-
21 Ağustos 2014, 12:50
Polis cevirmeden camdan assaya salla cihazi. ( neye benziyor bilmiyorum gerçi )
-
21 Ağustos 2014, 12:55
kötü olmuş
-
21 Ağustos 2014, 13:29
İyi arabayi cekmemisler. Araci trafikten men ediyorlar diye biliyordum ben.
En azindan cok fazla bir meblag gitmemis. Yine az degil de, yapacak bisey yok ,gecmis olsun.
-
21 Ağustos 2014, 13:57
Ithali de yasak. Yani ebayden sipariş verip de posta gümrüğü farkederse hakkınızda suç duyurusunda bulunuyor. Yine de duyduğum kadarı ile internette planları varmış ve eli yatkın olanlar kendisi yapabiliyorlarmış
-
21 Ağustos 2014, 14:42
Mahkemeye çıkma durumu var mı? Benim bildiğim mahkemeye de intikal ediyor.
-
21 Ağustos 2014, 15:34
qezgin adlı üyeden alıntı
Savcı ceza kesemez. Savcı Türk milleti adına davacı olur, mahkeme suçlu bulursa ceza keser. Eğer 2400 lirayı mahkeme kesti ise tekrar yargılanmaz.
-
21 Ağustos 2014, 16:18
Telefonda çalışan paralı gps programlarıda bütün eds ve mobil radarların yerlerini gösterip ses ile uyarabiliyor ekstra bir cihaz alarak riske girmeye gerek yok
-
22 Ağustos 2014, 01:38
qezgin adlı üyeden alıntı
Sanmıyorum idari para cezaları gelmiş lakin henüz Emniyet Trafik Şube tarafından kesilen bir ceza yok, onunda geleceğini düşünüyoruz.
2 ceza aynı anda gelmedi, aralarında 1 hafta var, daha ne olur bilinmez, bilindikçe paylaşırım
-
22 Ağustos 2014, 13:32
İnternete satılan ses görüntü sistmelerinden aracınıza alacaksanız dikkat edin, cihazın özelliği olarak geliyor...
-
22 Ağustos 2014, 14:20
hafifnhapis cezasi var 6 ay.ama tekrar yakalanirsa.paraya cevrilmez direk yatar.. riskli seyler ancak bu cihazlat pasof calisir yani uzerine gelen sinyalleri algilar sinyal vermez bu yuzden tespit edilemez, eger mal gibi on kosola koyduysa o zaman goruruler yada rutin aramada bulurlar...
bu cihazlarada guven olmaz ortalama hiz yada kamerali sistemlerde calismaz en iyi efendi efendi kurala uygun surun
-
22 Ağustos 2014, 15:08
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Telefonda çalışan paralı gps programlarıda bütün eds ve mobil radarların yerlerini gösterip ses ile uyarabiliyor ekstra bir cihaz alarak riske girmeye gerek yok
cobra iradar var. Onda önce ebay.com dan 80 dolarlık bir cihaz alıyorsun, sonra telefona bluetoothla bağlıyorsun. O cihazda arabanın ön camında duruyor.
Youtube'da gösteriyor zaten. Saklaması kolay aslında telefona benziyor. Gps gibi birşey sonuçta hiçbir polis radar tespit cihazı olduğunu anlamazki.
http://www.youtube.com/watch?v=aMcjzV-8fFc
-
22 Ağustos 2014, 15:26
alper_becker adlı üyeden alıntı
Sen radarın olduğunu nasıl anlıyorsan, polis araçları da sende radar tespit cihazı olduğunu anlayabiliyor. Yani o cihazı ön konsola gömsen bile polis seniin arabanda radar tespit cihazı olduğunu anlar.
-
22 Ağustos 2014, 15:52
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Sen radarın olduğunu nasıl anlıyorsan, polis araçları da sende radar tespit cihazı olduğunu anlayabiliyor. Yani o cihazı ön konsola gömsen bile polis seniin arabanda radar tespit cihazı olduğunu anlar.
Bazı radar tespit cihazları polisin radarını yanıltmak için polis aracına doğru lazer ve infrared ışın gönderiyor. Yeni çıkan radarlar bunu tespit edebiliyor. Ancak sadece sinyal taraması yapan bir radar tespit cihazının uzaktan farkedilmesi mümkün değil.
-
22 Ağustos 2014, 15:55
Yanlışlık veya yanlış anlatım var.
Mesajda belirtilen durumların belirtilen kurumlarca gerçekleştirilmesi hukuken mümkün değildir.
Yıl olmuş 2014, Hafif hapis cezası nedir arkadaş?
-
22 Ağustos 2014, 16:03
kurubuz adlı üyeden alıntı
Bazı radar tespit cihazları polisin radarını yanıltmak için polis aracına doğru lazer ve infrared ışın gönderiyor. Yeni çıkan radarlar bunu tespit edebiliyor. Ancak sadece sinyal taraması yapan bir radar tespit cihazının uzaktan farkedilmesi mümkün değil.
Sadece sinyal taraması yapan cihaz, zaten radara yakalandıktan (radarın menziline girdikten) sonra radarı fark edeceği için hiçbir işlevi olmayacaktır .
Radar Detector, RDD, hatta RDDD bile hali hazırda var. Yine de geçen gördüğüm listede fark edilmeyen ama fonksiyonel radar detektörü kalmamıştı.
-
22 Ağustos 2014, 17:23
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...za_da_yok.html zaten artık devlet uyarmadan radar cezası kesemeyecek , bu cihazında bi işlevi yok
-
22 Ağustos 2014, 21:47
Bana da Amerika ya giden bir abim getirmişti(Cobra XRS-930 14-Band 7-Signal Radar Laser Detector).Ozamn istemiştim o zaman 100 dolar civarıylı tam hatırlayamıyorum ama.Ben bir iki sefer kullandım.iki modu var şehir içi ve oton modu.Yaklaşık olarak 1,5 km net oalark algılayor.Ama karşı tarafa asla sinyal göndermiyor.Yani sinyal gelinse sesli uyarıyor sende hızını azaltıyorsun.açık alan bu menzil daha da uzuyor.Sinyal alınca sizi uyarıyor ve kendi kapanıyor.Ben öyle hatırlıyorum.Ama sonra gerek duymadım. Hala duruyor şimdi konuyu görünce bir bakim acaba nerye koymuştum diye.
-
22 Ağustos 2014, 22:06
Muhahah
Yaran yanlış okumaya bak;
Arabada rakı tespit etmeye yarayan cihaza yakalanma cezası.
İlk 5 saniye anlam veremedim sonra patlattım kahkahayı.
Konuyla ilgili olarak da mesele radar tespit cihazı taşımak değil taşımaya gerek duymayacak hızlarda sürmek olmalı.
Öyle saçma sapan aletlerle uğraşıp trafiğin düzenini tehlikeye at sonra da yakalanınca vay babanın kemiği polis buna ceza kesmemeli de.
Olmaz o işte! Adam gibi trafik adabını ve insanları tehlikeye atmadan araç kullanmayı sürmeyi öğretecek cezalar verilmeli bence de.
Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)