Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Başka almam gereken bir koruyucu varmıdır?

REKLAM ALANI
    puyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba değerli MT sakinleri.İlk motosikletimi alıcam.Koruyucu olarak bunları almayı planlıyorum.Motosiklet için de ayrı konu açıcam.125 cc veya 200,250 cc lik bir naked motosiklet almayı düşünüyorum.

İyi forumlar...
    tiawern bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    efizikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xcg 100>Pulsar 200NS>xtreme max200>Dominar400
    Bunlar ekime kadar sıkıntı yaratmaz da sonra havalar soğursa kışlık mont gerekebilir yoksa bunlar şimdilik tamamen yeterli hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim.

Şimdi beni linç edecekler ancak, giysilere adapte korumalıklara güvenim "0" sıfır, estetik olmalarından başka bi artıları yok bence, ve düşük hızlarda belki koruma sağlarlar diye düşünüyorum.

Bu arada zandona'ya ne olmuş böyle piiuuuuvv, sırtlığı geçen sene almıştım 1006B tipini şimdi kontrol ettimde altın gibi değerlenmiş

Doğru diyorsun.Alpinestars da alabilirim.Yukardakileri illa alıcam diye bi kural yok.Zaten zandona nın sırtlığı en 1621 e 1 .Alpi ise 2 yani 2 daha iyi onuda alabilirim ama arada fark var.Kask hariç Alpi lerden yazlık ne önerebilirsin?

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Bot ve pantolon çok güzel yerli üretimler var. Cari açık bu kadar fazlayken yerli almak mantıklı olmazmı

Bot yds
    Pantolon tech 90
    Carbondioxid ve dockerengin bunu beğendiler.

Alıntı mephamd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bot ve pantolon çok güzel yerli üretimler var. Cari açık bu kadar fazlayken yerli almak mantıklı olmazmı

Bot yds
    Pantolon tech 90
    Çok ince ve beğendim, katılıyorum önerilere.

Bot yds
    Pantolon tech 90
    Antalya da Tech 90 yok.İnternetten de alışveriş yapmam.

motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi beni linç edecekler ancak, giysilere adapte korumalıklara güvenim "0" sıfır, estetik olmalarından başka bi artıları yok bence, ve düşük hızlarda belki koruma sağlarlar diye düşünüyorum.

Bu arada zandona'ya ne olmuş böyle piiuuuuvv, sırtlığı geçen sene almıştım 1006B tipini şimdi kontrol ettimde altın gibi değerlenmiş
    Motogp yonetim kurulu bu yazindan cok etkilenip yariscilara gundelik kiyafet kiydirip ustune dirseklik ve dizlik monte etme karari almislar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

Bot yds
    Pantolon tech 90
    Hem ulkeye hemde kendi adina yarar. Tech90 hem daha ucuz hemde diger kot markalarindan kat kat daha saglam.

Alıntı motorcu adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motogp yonetim kurulu bu yazindan cok etkilenip yariscilara gundelik kiyafet kiydirip ustune dirseklik ve dizlik monte etme karari almislar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

Hem ulkeye hemde kendi adina yarar. Tech90 hem daha ucuz hemde diger kot markalarindan kat kat daha saglam.
    Onore oldum, gereksiz mesajı boşverip, siz "Moto Gp" yönetim kuruluna üstte örneği verilen, markaları ve modelleri birebir tavsiye/salık verin, madalyayı siz alın

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Botu uzun alırsanız bu yetersiz. Pantolon çok pahalı. Sırt korumada öyle aynı korumada daha ucuza bulursunuz.

orbues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom DL 650
    Eğer 250'lik bir motosiklet almayı planlayarak korumalar için bu kadar masrafı göz önüne aldıysanız sizi tebrik ederim. Örnek davranış.

Ancak Motosiklet koruma ekipmanlarında hep koruma kısımlarına dikkat çekilir. Bu koruma kısımları darbeler karşısında sizin zarar görmenizi engeller. Peki ya darbe sonrası asfalt üzerindeki sürtünmeler ??? En büyük yaralanmalar bu sürtünmeler yüzünden oluyor. Asfalt üzerindeki sürtünme etkisi anlık olarak 700°C ısı demektir.

Bu yüzden diğer korumalar için birşey demeyeceğim. Belki ısıya dayanım ve sürtünme etkisi vardır. Ancaaaak. Kot pantolondan motosiklet pantolonu olmaz. Bunlar tamamen ticari amaçlı çıkartılan ekipmanlardır. Isıya dayanımları yoktur. Sürtünmelerde çok kolay parçalanır ve 1-2 mt sürtünme sonrası deriniz ile asfalt teması başlar. Sonrasını siz düşünün. Düzgün, ısıya ve sürtünmeye dayanan gerçek bir motosiklet pantolonu almanızı tercih ederim.

EK BİLGİ: Botun özelliklerini bilmiyorum ancak Motosiklet botunda BAĞCIK OLMAZ.... Bağcıklar açılma riski ile karşı karşıyadır. O açılan bağcık zincire dolandı mı... Gerisini sen hesapla... Buna dikkat etmeni salık veririm.

Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Alıntı orbues adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer 250'lik bir motosiklet almayı planlayarak korumalar için bu kadar masrafı göz önüne aldıysanız sizi tebrik ederim. Örnek davranış.

Ancak Motosiklet koruma ekipmanlarında hep koruma kısımlarına dikkat çekilir. Bu koruma kısımları darbeler karşısında sizin zarar görmenizi engeller. Peki ya darbe sonrası asfalt üzerindeki sürtünmeler ??? En büyük yaralanmalar bu sürtünmeler yüzünden oluyor. Asfalt üzerindeki sürtünme etkisi anlık olarak 700°C ısı demektir.

Bu yüzden diğer korumalar için birşey demeyeceğim. Belki ısıya dayanım ve sürtünme etkisi vardır. Ancaaaak. Kot pantolondan motosiklet pantolonu olmaz. Bunlar tamamen ticari amaçlı çıkartılan ekipmanlardır. Isıya dayanımları yoktur. Sürtünmelerde çok kolay parçalanır ve 1-2 mt sürtünme sonrası deriniz ile asfalt teması başlar. Sonrasını siz düşünün. Düzgün, ısıya ve sürtünmeye dayanan gerçek bir motosiklet pantolonu almanızı tercih ederim.

EK BİLGİ: Botun özelliklerini bilmiyorum ancak Motosiklet botunda BAĞCIK OLMAZ.... Bağcıklar açılma riski ile karşı karşıyadır. O açılan bağcık zincire dolandı mı... Gerisini sen hesapla... Buna dikkat etmeni salık veririm.
    Motosiklet kot pantalonlari (tech90 icin konusuyorum) kaza aninda surtinmenin olucagi muhtemel yerlere kevlar kumas yerlestiriler. Su sayede surtunme sonuca yirtinma acilma ihtimalleri cok dusuktur. Cogu tekstil motosiklet pantalonundan daha dayaniklidir. Tabi eger yok kardesim ben deri pantalon giyicem dersen baska.

orbues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom DL 650
    Alıntı motorcu adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet kot pantalonlari (tech90 icin konusuyorum) kaza aninda surtinmenin olucagi muhtemel yerlere kevlar kumas yerlestiriler. Su sayede surtunme sonuca yirtinma acilma ihtimalleri cok dusuktur. Cogu tekstil motosiklet pantalonundan daha dayaniklidir. Tabi eger yok kardesim ben deri pantalon giyicem dersen baska.
    Sürtünme için MUHTEMEL YER yoktur. her yer o sırada sürtülebilir. Tech 90 bu çalışması ile bir adım öne geçmiş olabilir. Takdir ederim.
    Herşeyin çakması var. Tekstil pantolonların da. Ancak gerçekten ısıya dayanıklı pantolonlarda var. Ben kullanıyorum. üzerine çakmak tut. Bacağım ısıyı çok geç farkediyor.
    YAŞ 35 YOLUN YARISI DEDİLER. BENDE KALAN YOLU MOTOSİKLET İLE GİTMEYE KARAR VERDİM.
    Keeway Superlight 150 - (2006) / Kawasaki ER-5 - (2005) / Suzuki V Strom DL650 - (2007)

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Çok saçma kimse 1200 liraya boyunluk almaz zengin değilse. Yarı fiyatınada gayet sağlamı alabilir her pahalı ürün en sağlamı olmaz. Diğer linklerde arkadaş için saçma olmuş.

Tech 90 kot sürtünmeye karşı dayanır cunku kevlar kumaştan üretilir.

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yds diablo 11 bot daha mantıklı olur...birde softshell bir yelek sizi akşamları rüzgardan korur malum file mont akşam olunca biraz ürpertiyor...kot pantolonu denemeniz önemle rica olunur dizliği falan tam oturuyor mu kontrol edin..ayrıca bu listedeki diğer ürünleri de deneyerek alma şansınız varsa çok daha güzel olur...
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Konu güvenlik ise, 2000 TL lik kask kullanılmaz.
    Şöyle 8000 TL lik kask alın ki değsin.

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Arai-Kask-RX-7-RC-Carbon-Full-Karbon-Fiber-Motosiklet-Kaski_9209.html?gclid=CPzX_f-mpMACFUXLtAodljkAtA

Ekipmanların koruyucu özelliklerini fiyatları belirlemez,
    Çok pahalı olan bi ekipman sizi çok iyi koruyacak diye bi kural yok.
    OnurTr bunu beğendi.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Ali agaoglu da bizim forumdaymis megersem hahaha. 8 bin liralik mont alcak olsa 125 cc lik motara binmezdi herhalde arkadasimiz. Burdaki butun ekipmanlar pistlerde kullanilmaya uygun olup sehir icinde kullanilamaz. Kask ve boyunlugun aerodinamik yapisi sebebiyle naked motor oturusunda kullanicak olursan direk boyun fitigi olursun. Deri tulum icin zaten yorumumu yaptim. Milyarder bile olsan pist disinda kullanmak sacmalik olur. Eger poponu 100 dolar banknotlarla siliyosan ayakkabi ve eldiven mantikli bi secim olur senin icin ama normal bir insansan benim gibi bot olarak yds kullanabilirsin.

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı sinanaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu güvenlik ise, 2000 TL lik kask kullanılmaz.
    Şöyle 8000 TL lik kask alın ki değsin.

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Arai-Kask-RX-7-RC-Carbon-Full-Karbon-Fiber-Motosiklet-Kaski_9209.html?gclid=CPzX_f-mpMACFUXLtAodljkAtA

Ekipmanların koruyucu özelliklerini fiyatları belirlemez,
    Çok pahalı olan bi ekipman sizi çok iyi koruyacak diye bi kural yok.
    Kaskın benim motordan çok özelliği var yaw
    Sinan Aksu bunu beğendi.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Kask olarak mt revenge kaskinida incele. Uygun fiyatina ragmen bircok milyarlik arai kaskindan ustun gelerek 5 yildiz almistir. Motosiklet ekipmanlarinda bazen fiyat ile koruma dogru orantili olmiyabiliyor. Bunun sebebi ise marka degeridir. Sen arai kask aldigin zaman onun sponsor oldugu kisilerinde kaskini sen odemis oluyosun.
    Sinan Aksu ve Ertugyigit bunu beğendiler.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)