Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Süper Tenere hakkında.

REKLAM ALANI

Ze ve Z ayrımında çözülecek bir şey yok aslında. ESA, Yol bilgisayarı, vites göstergesi. Fark bu kadar.

Evet F800GT gerçekten pahalı. Bir de karayollarının bölünmemiş, gidiş geliş yolları gerçekten çok kötü semine sahip. Seyahat motoruyla oralarda rahat edilir mi bilemiyorum. Dağ bayır toprak zemin araziye filan girilmeyecekse bile yüksek seyahat motoru kullanmak bu ülkede şart gibi bence. HEr gezimde bozuk zemin, yol çalışması ve benzeri türlü sıkıntıyla karşılaşıyorum. O yüzden F800GT veya benzeri yere yakın seyahat motoru pek almayı düşünmüyorum. Yalnızca güzel zeminli bölünmüş yollarda ve otoyollarda gezilecekse süper olur tabii.

Bursa aslında eğitim konusunda İstanbul kadar olmasa da bereketlidir. İstanbul çıkışlı iki günlük olan yol eğitimleri Yalova Feribottan başlıyor sanırım. Ayrıca Bursa için Paket eğitim programları da açılıyor. OMM Web sayfasındaki etkinlik takvimini, ART Motoakademi eğitim takvimini veya GiS Web sayfasını bir de bunların facebook sayfalarını takip ederseniz mutlaka Bursa Paket eğitimi yakalarsınız.

Eğer eğitim almaya karar veirseniz, kullanmakta olduğunuz motorla 2000 km tecrübe yapıp sonra bu eğitimleri alın. Yenisini alıp sonra eğitim almayı planalarsanız da 2000 km tecrübeyi onunla yapın öncesinden.
    ahmetkorkmaz bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Evet Bursa bir kaç defa eğitim var diye duymuştum ama kısmet olmadı.

Sizi yakalamışken birde şuan aklıma gelen bir soru var müsadenizle onuda sorayım. Ön fren ve debriyaj manetini 2 parmakla mı yoksa 4 parmaklamı kullanmak gerekir.

Birçok yazı okuyorum ama bir çoğu bazı noktalarda çelişiyor. youtube da SS videoları izliyorum 4 parmak kullanan da var 2 parmakta.

Ben şuan 2 parmakla kullanıyorum.

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Ara motor olarak XT 660 Tenere iyi olur. Ikıncı elleri saçma fiyata dolayısıyla sıfır almanızı tavsiye edebilirim.

Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı mephamd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ara motor olarak XT 660 Tenere iyi olur. Ikıncı elleri saçma fiyata dolayısıyla sıfır almanızı tavsiye edebilirim.
    Evet yaa o konuda çok ilginç bir durum var, yenisi 12500 olan moturu 12000 tl ye satmaya çalışan var (çantaları da satıyor sana)

Satanlar acaba hiç düşünmüyor mu 9 taksit 12500 Ben cb125e yi satarken en fazla 3000 desem havada kapacaklar.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    ani frenleme yapmak gerektiğinde iki parmak işe yaramıyor. bir kez iki parmakla sıkmaya başlayınca da dörde geçemiyorsunuz.

buraya gelmeden fren yapma meselesine bakmak lazım. pat diye freni sıkmak yerine giderek artan güçte fren manetinin sıkılması lazım. bu kademeli frenlemede ancak dört parmakla olur.

Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön fren ve debriyaj manetini 2 parmakla mı yoksa 4 parmaklamı kullanmak gerekir?
    Bu türden sürüşe dair önerileri forumdaki yazarlardan değil de eğitmenden almak, ondan öğrenmek gerekli bence.

...diye yazıp durmam lazım aslında. Ama kendimi tutacak iç disiplinim olmadığı için malesef devam edeyim. Yol eğitimi veren her eğitmen katıldığım eğitimlerde 4 parmağı vurguladı. MT-03'te de V-Strom'da da zaten acil durum freni yaparken maneti elciğe dayıyorsunuz. Sağdaki iki parmağınız manetle elcik arasında iken maneti o kadar çekemezsiniz zaten. Dolayısıyla ben 4 parmak kullanıyorum. Ha spor motor srüüyordur vatandaj, Bileği Bükmek 2 kitabında yer alan ön freni sıkıp aynı anda debriyaj ve ara gaz ile vites düşürme işleri yapıyordur. O durumlarda iki parmak sıkar. Veya motorunun freni, manetinin boyutları 2 parmak fren yaparken stoppie yapacak kadar uygundur, o adam da iki parmak fren yapar. Siz stoppieyi iki parmakla yapabiliyorsanız veya acil durum freni çalışırken (çalıştığınızı varsaymak istiyorum) 2 parmak ve 4 parmak ile aynı mesafede durabiliyorsanız 2 parmak yapsanız da olur.

"Ben sadece genel kullanımda 2 parmak kullanayım sonra acil durum olursa 4 parmak yaparım." düşüncesi becerilebilecek bir iş değil çünkü acil durum bir anda karşınıza çıkar ve o olayların oluş hızı ve adrenalinle birlikte beden alışkanlıkları, pratik yaptığınız onlarca kere tekrarladığınız şeyleri yapar. O yüzden genel kullanımda 2 oarmak kullanan birisi acil durum freni yaparken 4 parmağa geçemez, vücudu alışık olduğu 2 parmağa devam eder. Ama dediğim gibi 2 parmak ile de 4 parmakla durduğunuz kadar kısa mesafede durabiliyorsanız no problem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

Az önce facebook'ta şunu gördüm: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...73040853_o.jpg

Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu türden sürüşe dair önerileri forumdaki yazarlardan değil de eğitmenden almak, ondan öğrenmek gerekli bence.

...diye yazıp durmam lazım aslında. Ama kendimi tutacak iç disiplinim olmadığı için malesef devam edeyim. Yol eğitimi veren her eğitmen katıldığım eğitimlerde 4 parmağı vurguladı. MT-03'te de V-Strom'da da zaten acil durum freni yaparken maneti elciğe dayıyorsunuz. Sağdaki iki parmağınız manetle elcik arasında iken maneti o kadar çekemezsiniz zaten. Dolayısıyla ben 4 parmak kullanıyorum. Ha spor motor srüüyordur vatandaj, Bileği Bükmek 2 kitabında yer alan ön freni sıkıp aynı anda debriyaj ve ara gaz ile vites düşürme işleri yapıyordur. O durumlarda iki parmak sıkar. Veya motorunun freni, manetinin boyutları 2 parmak fren yaparken stoppie yapacak kadar uygundur, o adam da iki parmak fren yapar. Siz stoppieyi iki parmakla yapabiliyorsanız veya acil durum freni çalışırken (çalıştığınızı varsaymak istiyorum) 2 parmak ve 4 parmak ile aynı mesafede durabiliyorsanız 2 parmak yapsanız da olur.

"Ben sadece genel kullanımda 2 parmak kullanayım sonra acil durum olursa 4 parmak yaparım." düşüncesi becerilebilecek bir iş değil çünkü acil durum bir anda karşınıza çıkar ve o olayların oluş hızı ve adrenalinle birlikte beden alışkanlıkları, pratik yaptığınız onlarca kere tekrarladığınız şeyleri yapar. O yüzden genel kullanımda 2 oarmak kullanan birisi acil durum freni yaparken 4 parmağa geçemez, vücudu alışık olduğu 2 parmağa devam eder. Ama dediğim gibi 2 parmak ile de 4 parmakla durduğunuz kadar kısa mesafede durabiliyorsanız no problem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

Az önce facebook'ta şunu gördüm: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...73040853_o.jpg

Bursa telefonları yoktu aramadım ama adres yakın yarın uğrarım teşekkür ederim.

Evet fren denemesi yaptım 2 parmakla çok az bir fark var, neredeyse aynı.

Aslında motorum yüzünden iki parmakla kullanmaya başladım, debriyaj telini koparınca fark ettim maneti çok çekince tel içerde yüzüğe sürtüyor ve zamanla kopuyor.

Eskiden debriyajı 4 ön freni 2 parmakla kullanırdım. Dün 4 parmakla kullanmayı denedim ama alışmam gerekiyor (sanki yıllardır kullanıyorum dimi)

Ama bence avantajlı abs olmayan bir alette HART diye asılamıyorsun yaa, düşme riski baya azalıyor.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)