Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

seyir halinde sinirlenince nicin hiz yapar insanoglu ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Bizler seyir halinde iken magandanin veya okuzun birine sinirlenince muhakkak bu siniri bertaraf etmek icin hiz yapariz.
    Sanki hiz yapinca o sinir yok oluyor gibimi hissediyoruz.yoksa rahatlamak icinmi?
    Gercekte ani olaylar karsisinda sinirlenince yuzde kacimiz sinirimize hakim olabiliyoruz.tahminimce yuzde 10 umuz ancak.
    Peki bu anlik siniri anlik hizlarla yok etmenin yerine siz olsaniz napardiniz. Not. beklemek gibi bir vaktinizde yok ise...
    dc05v, Sokollu, babaduru ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CB125 ACE
    Çok ilginç bir konuya değinmişsin arkadaş. Eminim bir çoğumuz aynı şeyleri yaşıyor. Ben henüz 7 aydır motosiklet kullanıyorum ama bir kitaplık malzeme vardır elimde şöyle bir silkelensem. Anlam veremiyorum. Nasıl insan olabilir bunlar diye düşünüyorum bazen. Bazen de sadece daha dikkatli olmaları için hayatları boyunca karşılaşabilecekleri en nazik ifadeyle onları uyarıyorum. "Rica ediyorum motosikletlilere karşı biraz daha dikkatli olun. İyi yolculuklar dilerim" diyebildiğim vukuatlardan sonra bu sefer de çok şükür kimsenin canı yanmadı umarım bundan sonra ben de karşımdaki de bugünü hatırlarız diye umuyorum. Korkmuyor da değilim tabi insanların trafikte çıkan münakaşalardan ötürü birbirini çatır çatır vurduğu memleketteyiz malesef. Ama bir şey yapmalı. O insanlar belli ki yeterince bilinçlendirilmemiş o ana kadar. Sakin olmak lazım. Biliyorum çok zor. Dediğim gibi ben de beceremiyorum bazen ama biz sakin sürmeli ve sakin olmalıyız. Her daim anlayışlı insanlarla karşılaşmanızı ve yolunuzun açık olmasını dilerim.
    Sokollu ve [Turan] bunu beğendiler.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok güzel bir konu başlığı ve yorum gelmiş ardından. Altın Elbiseli Adam'ın dediği gibi " haklı ve ölü olmak ister misiniz ? "

İlk aylarda ben de çok sinirlenip, her önüme kıranla münakaşaya giriyordum. Sinyal vermeyen , sol şeritten sağdaki yola giren taksicileri kovalayıp , ışıklarda yakalayınca sözlü münakaşaya giriyordum. Ama nafile.

Km. arttıkça sözlü sataşmalarım, sinirim azaldı. Bunun nedeni bir gecede tüm insanlar bilinçli sürücü oldukları için değil, trafik dediğimiz kültüre kendimi adopte edip, yol okuyarak olabilecek şeyleri sezmeye başladığım için. Şöyle diyeyim, iyi sürücü olmanız malesef motora ne kadar hakim olduğunuzdan, ne kadar iyi viraja girdiğinizden çok , seyir halinde olabilecekleri tahmin edebilmenizden ve bunun için (yavaşlayarak veya hızlanarak ) tedbir almanızla alakalı bence. Valentiono Rossi Alibeyköy- Eminönü istikametinde benden hızlı gidecektir ama Balat'taki restoranların
    kovayla yola su fırlatabileceğini, Çırçır durağından sonraki virajda logar kapağının çökük olduğunu, Pier Loti önündeki asfaltın pörtlemiş olduğunu bbilemez Taciz etmeden kendimizi gösterip (sürekli korna çalarak değil ) ve onlar bu zevki anlayamaz diyerek sinirlenmek yerine yol vermemiz veya uzaklaşmamız en iyi seçenek bence
    OnurTr, abeciMotoru, [Turan] ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    CB125 ACE
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir konu başlığı ve yorum gelmiş ardından. Altın Elbiseli Adam'ın dediği gibi " haklı ve ölü olmak ister misiniz ? "

İlk aylarda ben de çok sinirlenip, her önüme kıranla münakaşaya giriyordum. Sinyal vermeyen , sol şeritten sağdaki yola giren taksicileri kovalayıp , ışıklarda yakalayınca sözlü münakaşaya giriyordum. Ama nafile.

Km. arttıkça sözlü sataşmalarım, sinirim azaldı. Bunun nedeni bir gecede tüm insanlar bilinçli sürücü oldukları için değil, trafik dediğimiz kültüre kendimi adopte edip, yol okuyarak olabilecek şeyleri sezmeye başladığım için. Şöyle diyeyim, iyi sürücü olmanız malesef motora ne kadar hakim olduğunuzdan, ne kadar iyi viraja girdiğinizden çok , seyir halinde olabilecekleri tahmin edebilmenizden ve bunun için (yavaşlayarak veya hızlanarak ) tedbir almanızla alakalı bence. Valentiono Rossi Alibeyköy- Eminönü istikametinde benden hızlı gidecektir ama Balat'taki restoranların
    kovayla yola su fırlatabileceğini, Çırçır durağından sonraki virajda logar kapağının çökük olduğunu, Pier Loti önündeki asfaltın pörtlemiş olduğunu bbilemez Taciz etmeden kendimizi gösterip (sürekli korna çalarak değil ) ve onlar bu zevki anlayamaz diyerek sinirlenmek yerine yol vermemiz veya uzaklaşmamız en iyi seçenek bence
    V. Rossi örneği çok manidar olmuş. Ağlanacak halimize gülümsetti
    anaconda84 bunu beğendi.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FJR 1300
    Sinirlenince düşünmeden hareket ederiz,motor üstünde düşünmeden yapacağımız en kolay şey gaz açmaktır.vereceğin reaksyonu etrafa belli etme güdüsü

Sen günlük hayatta nekadar sabırlı sakin kendini kontrol eden biriysen motordada bişeye kızınca o gazı çevirmezsin,arkana bakmadan durmazsın,aniden dönmezsin

anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    valla normalde bende sinirlenince hız yapardım motorum varken ancak yarış pistine gider orada yüklenirdim gaza sokaklarda değil sinirim yatılıyormuydu evet hemde %100 yatışıyordu. ancak dediğim gibi sokaklarda değil buradaki drag pistinde.

Motosikleti
    Hornet 650
    Ufak tefek seylere sabır cekiyorum, bosveriyorum. Adam ısrarlar taciz ediyorsa bi el hareketi yapıstırıyorum ki içinde patlasın. Şimdiye kadar yetişen olmadı ama şu sıralar artık durup bekliyecem o kadar doldum. Dalıcam artık. Dövsemde dövülsemde. Hiç mi dayak yemedim sanki. Çocukluğum kavgayla geçmiş.

Ms_TunC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valentiono Rossi Alibeyköy- Eminönü istikametinde benden hızlı gidecektir ama Balat'taki restoranların
    Eyüp iskelesinden sonraki yolun bir tarafının çökük bir tarafının yüksek olduğunu, Havuzun ordaki sıralı mazgalın sürekli havuzdan taşan sudan jilet gibi olduğunu, mısırın oraya giden yolda avm inşaatının olduğu yolda her mazgalın çökük olduğunu, saya yokuşunda yolun her an her saat inşaatlar yüzünden kum çakıl vb etkenlerden beter olduğunu nerden bile valentino :D
    Sokollu bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)