Çok güzel bir konu başlığı ve yorum gelmiş ardından. Altın Elbiseli Adam'ın dediği gibi " haklı ve ölü olmak ister misiniz ? "
İlk aylarda ben de çok sinirlenip, her önüme kıranla münakaşaya giriyordum. Sinyal vermeyen , sol şeritten sağdaki yola giren taksicileri kovalayıp , ışıklarda yakalayınca sözlü münakaşaya giriyordum. Ama nafile.
Km. arttıkça sözlü sataşmalarım, sinirim azaldı. Bunun nedeni bir gecede tüm insanlar bilinçli sürücü oldukları için değil, trafik dediğimiz kültüre kendimi adopte edip, yol okuyarak olabilecek şeyleri sezmeye başladığım için. Şöyle diyeyim, iyi sürücü olmanız malesef motora ne kadar hakim olduğunuzdan, ne kadar iyi viraja girdiğinizden çok , seyir halinde olabilecekleri tahmin edebilmenizden ve bunun için (yavaşlayarak veya hızlanarak ) tedbir almanızla alakalı bence. Valentiono Rossi Alibeyköy- Eminönü istikametinde benden hızlı gidecektir ama Balat'taki restoranların
kovayla yola su fırlatabileceğini, Çırçır durağından sonraki virajda logar kapağının çökük olduğunu, Pier Loti önündeki asfaltın pörtlemiş olduğunu bbilemez
Taciz etmeden kendimizi gösterip (sürekli korna çalarak değil ) ve onlar bu zevki anlayamaz diyerek sinirlenmek yerine yol vermemiz veya uzaklaşmamız en iyi seçenek bence