Yamaha servisini şikayet etmelimiyim bir fikir verin
Reklamlar
-
17 Aralık 2014, 13:47
Sıkıntıyı hallettiler büyük ihtimal zincir yağındandı. Yada zincir gerginliginden.
Ses yine yapıyor ama zinciri yağlayınca geçiyor. Yağlamakta çok önemli akşam gaz yağı ve fırçayla temizliyorum sabah wurtle yağlıyorum. Sesiz gidiyor kısaca her 300 km de bir yağlamak şart.
Yav bu mersin ekintaş motor nekadarda yobaz ybr bakımına 75 tl istiyor. Silifke bayine sordum 40 tl dedi.
Reklamlar
-
17 Aralık 2014, 14:13
ahmet0021 adlı üyeden alıntı
Sıkıntıyı hallettiler büyük ihtimal zincir yağındandı. Yada zincir gerginliginden.
Ses yine yapıyor ama zinciri yağlayınca geçiyor. Yağlamakta çok önemli akşam gaz yağı ve fırçayla temizliyorum sabah wurtle yağlıyorum. Sesiz gidiyor kısaca her 300 km de bir yağlamak şart.
Yav bu mersin ekintaş motor nekadarda yobaz ybr bakımına 75 tl istiyor. Silifke bayine sordum 40 tl dedi.
Her 300 km de şart diye birşey yok. Zinciri yağlama aralığı hava şartından,yolun tozlu topraklı oluşundan ötürü bile değişir,haliyle yağlama aralıklarıda değişir.Sen ıpone zincir yağı ile yağlarsın, zincirine yağ daha çok yapışır ,zincirden atmaz bir başkası başka marka bir yağla yağlar,çabuk atar zincirden ..E haliyle de tekrar zinciri yağlama zamanı gelir. Kullanılan zincir yağı bile etkiler yağlama aralığını değiştirir.
En garantici yolu ise,belirli aralık gözetmeden,zinciri ara ara kontrol etmektir bence. Ancak genellemelerin olduğuda bir gerçek.
Ek olarakta,
Yaşadığınız tarzda bir ses değişikliğini bende yaşadım,serviste ses yok normal demişlerdi ama siz sürücüsünüz ve ilk günden itibaren sürüş esnasında ister duyduğunuz sesin farklı bir sebepten ötürü değiştiğini fark edebiliyorsunuz. Demekki servis bile olsa motoru kontrol etmeden teslim almamak gerekir diyelim...
Keyifli,kazasız-belasız sürüşler
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
-
17 Aralık 2014, 14:38
mithrelios adlı üyeden alıntı
Bak yetkili serviste yaşadığım ufak şeyler:
1- Kitapçıkta yapılmaması gerektiği açıkça yazmasına rağmen, hava filtresine basınçlı hava tuttular.
2- Kitapçıkta yıllık veya KM bakımlarında yapılması gereken tüm adımlar belirtilmesine rağmen ve ben bunları tek tek söylememe rağmen bana "abi onların yazdığı herşeyi yapsak bakımı bitiremeyiz, çok abartıyorlar" dediler.
3- Fren hidroliğini değiştirin dememe rağmen, gerek yok ona diyerek yapmadılar. (arkadaş parasını da vericez neticede anlamadım ki nedir dert)
4- Motosikleti sıfır aldığımda teslim ederken izlemeleri gereken prosedürü kesinlikle izlemediler. Aldın motoru bin git naparsan yap tadında bir yaklaşım ile.
Ortadoğu kafasıyla iş yapmanın sonucu bunların hepsi. Memeleketin genel meselesidir, şaşırmamak lazım. Gerekirse kendin öğrenip yapıcaksın tüm bakımları. Hatta teknik manueli bulup diğer herşeyi de sen yapıcaksın. Yoksa kanser olmak işten değildir.
Yamaha servisini şikayeti düşündüm ben de ama ne burdaki dağıtıcıda ne de global yamaha motors sitesinde bir şikayet linki maalesef bulamadım. Şikayet edersen nasıl ve hangi kanalla ettiğini haber edebilirsen sevinirim.
ceo larının mail adresine ingilizce mail at
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)