Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ybr 125 Motorun AÇILMASI YARDIM..!!

REKLAM ALANI

Öncelikle S.a forum üyeleri forumu her zaman takip ederim ama üye olmak bugüne nasipmiş. Sizlere motor konusunda biraz uzmanlaşmış arkadaşlara 3 sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden..

1- 2006 model ybr sahibiyim. Motor 28binde motor ısınınca şıkırtı sesi geliyo motordan servise götürdüğümde krank bilyası değişecek dedi, 200tl ye yakın bi masraf dan söz etti o kadar ediyor mu kazıklanıyor muyum ?

2- 2. vitesin 4.400 ile 4.600. devir arasında ince bi uğultu sesi de geliyo rüzgar gibi ince bi ses sadece dediğim aralıkta yapıyor..

3. ve son sorumda bazı yerlerde okuyorum YBR nin motoru 1 kere açıldı mı bi daha hayır gelmez artık o motorda diye söylentiler var ne kadar haklılık payı var bi aydınlatırsanız beni bu 3 soru hakkında çok memnun olurum..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    pek anlamam motordan ama uğultu şıkırtı geldiğine göre motorun açılma vakti gelmiş.

ve

"YBR nin motoru 1 kere açıldı mı bi daha hayır gelmez artık o motordan" diye söylentiler varsa da dikkate alma motosiklet bakımından anlamayan, canını hiçe sayan insanlar diye düşünüyorum..zamanı geldiğinde açılır, bakımı yapılır, devam edilir.. ileride büyük sorunlarla karşılaşmamak için bence, gecikmeye de gelmez...
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

brtvrdrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR150
    Motor isininca sikirti sesi gelmesi benim honda motordada var. bir gun canima tak etti motoru sikistirarak kullandim iyice isindi motor ve sikirti sesi iyice arttigi anda hemen aldim elime aletleri sicak sicak motoru soktum ve gordumki subap araligi normal degerinin cok cok ustune cikmis, bosluk baya fazlalasmisti. Neredeyse aradan bozuk para gececek sekildeydi. Motoru acik halde sogumaya biraktim ve gordumki subap bosligu kapanarak olmasi gereken degere gelmis. Bi cozum bilamadim ve uzun suredir bu sekilde kullaniyorum..
    arslan26 bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Subap ayarı isteyebilir.

Krank bilyasında sıkıntı varsa gaz verince uğultu,yada hırlama şeklinde kendini gösterir. Özelikle yazın subap sesi daha bariz hissedilir ybrlerde. 10 50 yağ ekleyebilirsiniz.

Yine de içiniz rahat etmeyecekse motoru 3-4 ustaya götürün,motorun sesini dinletin. Ama şu sıkıntısı varmış vb. demeyin. Götürdüğünüz ustaların çoğunluğu herhangi bir problemden bahsederse o zaman motor açtırmayı düşünün.
    arslan26 bunu beğendi.

Survivalsyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar
    Ben o kadar anlamam.AEA,motosiklet.net ve diğerleri saolsun birşeyler öğreniyorum yavaş yavaş.Geçen AEA da bahsediyordu 1 nolu sorun gibi birşeyden krank bilyası yada egzantirik ile ilgili olabilir.Bence "Uğur Ak" arkadaşın dediği gibi 3-4 ustaya sorunu söylemeden dinlet.Bakalım ne diyorlar.Motor açmaktan sorun olmaz,yeterki açan usta usta olsun.İşin ehli bir usta bulmak günümüzün BÜYÜK sorunu.Yaşlılar anlatıyorlar öyle ustalar varmışki eskiden açmadan dinleyip şıp diye nokta tespiti yaparmış.Günümüzde iyi ustalar genelde ters oluyor.��Nedendir bilinmez.Ben zamanında traş usturası almıştım zazahan dan 1 Allah'ın kulunu bulamamıştım bileticek.Yaparım diyenler de yapamamıştı.Genel tavsiyem ışinin ehli bir usta bulursanız onu hoş tutun çok 3 e 5 e bakmayın.Hatta tanıdığınız küçük çoçuk varsa verin yanına yetişsin.Yeni nesilleri de düşünmek lazım.
    Bilg.
    Sayg.
    GB79 bunu beğendi.

teşekkürler değerli yorumlarınız için öyle yapıcam bi kaç tane ustaya götürücem dinleticem

ridvan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Benimde motor isininca sikirti sesi geliyor subaplardan ayari duzgun sormak istedigim neden motor isininca subap aralik degerleri buyuyor ? Mobilden giriyorum yazım hatalari icin simdiden ozur dilerim...

adige_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni windy s
    Motor ısınınca subap araliğinin kapanmasi gerekir, bosluk bırakmaktaki mantikta budur. Bırakilan bosluk ısınan subapların uzamasiyla kapanir.

boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    benim tahminimi söyleyeyim. eğer bilya dağıldı ve ya bozuldu ise ses alt devirlerden başlar üst devirlerde daha da artar. şıkırtı sesi genelde subap sesidir bilya sesi uğultu şeklinde olur. belli devir aralığındaki ses için bir şey diyemeyeceğim

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    bir tek ybr deil tüm motorlarda karter açarsan bida hyır gelmez.
    şanzuman grup dişlin değişecek komple değiştir tavsiye. krangıda komple değiştirmeni tavsiye ederim eğer kranktaysa tabi.

ridvan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    mantık o motor ısınıca aralıgın kapanması gerekir ama ısınınca ses artıyor şıkırtı sesi gelmeye başlıyor

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    eğer istanbulda isen p,tesi bir YBR açıcam dilersen gelip izleyebilirsin
    Belki elini yüzünü yağlamak istersin
    Yardımcı olursun parça yıarken

hayat2teker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 250
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer istanbulda isen p,tesi bir YBR açıcam dilersen gelip izleyebilirsin
    Belki elini yüzünü yağlamak istersin
    Yardımcı olursun parça yıarken
    Serkan usta, arkadaşı bilmem ama ben İstanbulda olsam başının belası olurdum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)