Bir Anda Karşı Çıkan Aile Apaçiler Sağolsun !!!
Reklamlar
-
14 Ağustos 2014, 05:11
Reklamlar
-
14 Ağustos 2014, 05:31
Eğitim işini hallettmediysen Ulusan'dan eğitime kaydolabilirsin. Eğitim verdikleri güzel bir günde eğitim alanı olarak kullanılan okul bahçesine aileni götürürsün. Kaydolmaya gittiğinde olabilir, herhangi zaman olabilir veya sen kendin eğitime başladığında sen korumaları giymiş parkurda dönerken de olabilir. Bu işi ciddi yapan aklı başında insanların da var olduğunu, motor sürmeyi örğrenmek için, güvenli olmak için çaba sarfettiklerini orada görebilirler. Kaan Tuna'yla tanışsınlar. Sormak istedikleri şeyleri sorsunlar, işin bilinçli yapıldığında risklerin kabul edilebilir düzeylere indirilebildiğini fark etmeleri belki kolaylaşır.
Ankara'da düzgün eğitim veren başka yer olmadığından Ulusan diyorum. Alternatif olsa orası da olurdu...
-
14 Ağustos 2014, 05:32
Anlatmaya bi süre daha devam et, ekipmanları alman bi açıdan ciddiyetini gösterir. Kısacası sen devam et anlatmaya
-
14 Ağustos 2014, 05:41
zaferce adlı üyeden alıntı
Eğitim işini hallettmediysen Ulusan'dan eğitime kaydolabilirsin. Eğitim verdikleri güzel bir günde eğitim alanı olarak kullanılan okul bahçesine aileni götürürsün. Kaydolmaya gittiğinde olabilir, herhangi zaman olabilir veya sen kendin eğitime başladığında sen korumaları giymiş parkurda dönerken de olabilir. Bu işi ciddi yapan aklı başında insanların da var olduğunu, motor sürmeyi örğrenmek için, güvenli olmak için çaba sarfettiklerini orada görebilirler. Kaan Tuna'yla tanışsınlar. Sormak istedikleri şeyleri sorsunlar, işin bilinçli yapıldığında risklerin kabul edilebilir düzeylere indirilebildiğini fark etmeleri belki kolaylaşır.
Ankara'da düzgün eğitim veren başka yer olmadığından Ulusan diyorum. Alternatif olsa orası da olurdu...
Dediğiniz gibi Ulusan hakkında olumlu duyumlar alıyorum. Mantıklı geldi en azından başlangıç eğitiminden önce orada yetkili kişiler tarafından bilgilendirilip ikna edebilme şansım artar. Aklıma yattı ekipmanlardan sonra ilk işim bunu yapmak olacaktır. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ikna edici bir yöntem gibi geldi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:38 ----------
Matasah adlı üyeden alıntı
Anlatmaya bi süre daha devam et, ekipmanları alman bi açıdan ciddiyetini gösterir. Kısacası sen devam et anlatmaya
Dediğiniz gibi sürekli devam ediyorum bir ara ben bile bıkar gibi oldum açıkçası artık her yerde konuş konuş :D ama yılmak yok tabi ki de kendilerine de diyorum zaten siz sadece süreyi uzatıyorsunuz öyle yada böyle ben motor alıp kullanacağım engel olamazsınız diyorum.. İnşallah faydalı olur bir an önce motor sahibi olurum .. Çok teşekkür ederim yorumunuz için devam edin kararı çıktığına göre devam edip eninde sonunda aldıracağım
Acemi Birliğine Yeni Üye ..
150 MR VULTURE
-
14 Ağustos 2014, 05:42
Zaferce'nin söyledikleri güzel.
Onun haricinde Serdar kardeşim, ekipmanları alıp, kaskı montu eldiveni giyip, evin içinde turlayabilirsin. Şaka yapmıyorum.
-
14 Ağustos 2014, 05:48
-
14 Ağustos 2014, 06:37
bazı kararları aileni dinlemeden vermek gerekiyor. ailen senin hep iyi olmanı ister ve motosiklete soğuk bakabilir ama motosiklet kullanmak öyle bir ayrıcalıkki kendi motosikletine sahip olduğun zaman anlayacaksın "yaa ailem sıcak bakmıyor bende onları üzmemek için almıyorum motosiklet" dersen büyük hata edersin motosikleti al üniversiteyede götür zamanla alışıcaklar zaten bu ilk verdikleri tepki zamanla azalıcak aileni dinlemediğin zaman kötü durumlara düşmüş olabilirsin ama motosiklet olayı öyle birşey değil motosiklet tehlikeli evet ama önlemleri var önlemleri aldığın sürece problem yok.
yaşlarımız yakın umarım beni dinlersin ben 4 sene motosiklet almayı bekledim ve ailem ne derse desin fikrim hiç değişmedi şimdi hepsi motorun arkasına biniyor gezdiriyorum
-
14 Ağustos 2014, 07:54
zamanla alısırlar ben motoru annemin rızası olmadan aldım 1 ay konusmadı benimle simdi ehliyet ekipman almam için para veriyor hele babam bende işe giderken araba cok yakmasın diye otomatik motor alim hayaline kapıldı
-
14 Ağustos 2014, 08:22
Merhabalar
Serdar Kardeş tavsiyem şudur.Arkadaşlar güzel taktikler vermişler.Ben olaya farklı bir açıdan çözüm önerisinde bulunucam.Ailene motor ile ilgili değil de olgunlukla ilgili ikna etmeye çalış.Sonucunda motor ile ilgili ikna olacaklardır.Onlara ne kadar büyüdüğünü ne kadar olgun,iş bitirir olduğunu göstermeye çalış.Sanki aile babası olup ta 3 çocuğun varmış gibi.(umarım sözlerimi yanlış anlamazsın).Genelde aileler o motorun sorumluluğunu,trafiğin sorumluluğunu kaldıramıyacağız diye görürler.Motorun sorumluluğu derken hızlı gitmek,tehlikeli hareketler yapmak gibi v.b.Trafiğin sorumluluğu derken de malum laf"biz sana güveniyoruz da etrafa güvenmiyoruz.
Onun haricinde motor gerçekten çok tehlikeli.En kral kaska baksan çarpışma testlerini 35-40 km hızda yapıyorlar.Olan kazaların bile büyük çoğunluğu bu hızlarda oluyor.100 km ile sert bir yere fukara sümüğü gibi yapışsak kurtuluşumuz mucize.Yada aracın altında kalsak mafiş.Örnekleri de çok.Bir ara eskiden haberde görmüştüm adamda kask var.Kazada kask sağlam ama kafa kopmuş.Motor sürüceksek ve Allah'a ve cennet cehenneme inanıyorsak.Hayatı doğru yaşayarak,ahirete hazırlanarak yaşamak lazım.Yaşlanınca yaparıma göre yaşarsak hiç motor sürmeyelim bence.Bilmeliyiz ki motora her bindiğimizde son motor binişimiz olabilir.Tabi bunu herşeye diyebiliriz.Ama motorda büyük bir risk almış oluyoruz.
Bilg.
Sayg.
-
14 Ağustos 2014, 09:03
Merhaba arkadaşlar, bu izin konusu zaten fena bi muhabbet bende izin aşamsndayım şuan peder beyi ikna ettik fakat anneyi bi türlü ikna edemedik. Şubata kadar uğraşacam bakalım ikna edebilirsek artık... yoksa gidip motoru alacğm nası olsa oy çokluğu benden yana )
-
14 Ağustos 2014, 10:18
-
14 Ağustos 2014, 10:24
Hayatımda ilk defa motor alırken ailemin sözünü dinlemedim(Isparta'da öğrenci olduğumdan olsa gerek). Aldıktan 1 hafta sonra motor aldığımı söyleyebildim. Diyecek bir şey bulamadılar bari aldın dikkatli sür demeye başladılar. Şimdi ise son durum nedir dersen artçım olmak için sıraya geçiyorlar :D
-
14 Ağustos 2014, 10:36
burak5353 adlı üyeden alıntı
zamanla alısırlar ben motoru annemin rızası olmadan aldım 1 ay konusmadı benimle simdi ehliyet ekipman almam için para veriyor hele babam bende işe giderken araba cok yakmasın diye otomatik motor alim hayaline kapıldı
Serdarcım bence ekipmanları tamamla, uçuk kaçık hevesi bırak, en azından ailenin gözünde ve daha sebatkar ol. Ben ehliyeti yaşım dolunca araba ehliyeti ile aldım ama hem maddi imkansızlıktan hem de ailemin maddi manevi desteklememesinden motorumu 10 yıl sonra alabildim. Motoru almadan da kask eldiven ve bazı ekipmanlarımı aldım. Ayrıca yukarıda alıntı yaptığım mesajın sahibini pek dinleme. Motoru emrivaki almak? Motoru aldıktan sonra ehliyet ve ekipman almak? Kimse alınmasın ama motorunun Kuba olması???
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
-
14 Ağustos 2014, 11:18
Zorlama da olsa ailenin onayını alman faydalı olacaktır. Sonuçta üzerimizde o kadarlık hakları var.
-
14 Ağustos 2014, 11:25
Ben senin yerinde olsam laftan çok icraat yaparım. Konuşmaktan çok daha etkili olur. Giderim eğitim akademisine yazılırım, eğitimlere başlarım. Bilgisayarda motor resimlerini değil ekipman resimlerini açık bırakırım, mesela önce birkaç gün kask resimlerine bakarım ondan sonra kask alırım, bir kaç gün eldiven bakarım sonra gider eldiveni alırım. Hem kararlılığını, hem de bu işi güvenli şekilde yapacağını anlatmış olursun.
-
14 Ağustos 2014, 11:39
Yurt dışında kask takmayanın motorunu bağlıyolar keske ülkemizdede boyle yasa cıksa apaçi falan kalmaz :D Dün akşam facebookta 20 yaslarinda bi apaçiye denk geldim fotografini koymus aynaları cikarmiş abimiz. Dayanamayip yorum attım aynaları neden cikariyosunuz anlamiyorum ? Diye. Cevabi şu oldu; Ustune binmeyen anlayamaz kardes. Ulan ne alaka :D Bunlarin soyu ne zaman tukenicek :(
-
14 Ağustos 2014, 11:49
Ekipmanlarını tamamla evde giy ve koşup koşup kendini duvara vur sonra dönüp bişey olmadıkiiii de güvenli olduğuna inanmasalarda motorsuzluk başına vuracak çocuğun diyerek almana razı olacaklardır :D
-
14 Ağustos 2014, 12:38
yunusus adlı üyeden alıntı
Ekipmanlarını tamamla evde giy ve koşup koşup kendini duvara vur sonra dönüp bişey olmadıkiiii de
güvenli olduğuna inanmasalarda motorsuzluk başına vuracak çocuğun diyerek almana razı olacaklardır :D
Süpermiş hatta ev alt katlarda ise ekipmanlarla camdan aşağı atla acımadıki acımadıki de, kesin ikna olurlar
-
14 Ağustos 2014, 13:47
Ben annemle birlikte kaza yaptığım halde biniyor hala.Tamam,ne kadar dikkatli olursanız olun kaza riski var.Bunu telafi etmek içinde korumana eğitimine önem vermen lazım bunları ailene uygun bir dille anlatırsan zaten razı olacaklardır.
-
14 Ağustos 2014, 14:34
yunusus adlı üyeden alıntı
Ekipmanlarını tamamla evde giy ve koşup koşup kendini duvara vur sonra dönüp bişey olmadıkiiii de
güvenli olduğuna inanmasalarda motorsuzluk başına vuracak çocuğun diyerek almana razı olacaklardır :D
Hahaha çok güldüm :D
Neyse kardeşim politikan çok güze sürekli ''şuan yıldırma politikasını izliyorum. Sürekli güvenli kontrollü bir motorcu olduğumda çokta tehlikesi olmadığından ekipmanların ve eğitimin öneminden bahsediyorum. Türkiye'de sadece motorlu taşıtların değil Yayalarında risk taşıdığını ve en önemlisi hız yapacak motorla başlamadığımı ayrıca küçük şehirde süreceğim den dolayı Ankara'ya göre çok çok rahat edeceğimden bahsediyorum.
'' bunlardan bahsetmeye devam et.Elbet ikna olurlar.Ama dediğin gibi gönülsüz de olsa rızalarını almadan sakın hareket etme.Mesela küçükken hep anneler çıkarken hırka al der biz inat eder almazdık, her seferinde de yağmur yağardı.Annem bi şeye izin vermediğinde hep bunu hatırlarım.Bi şekilde ikna etmenin yolunu bul.İyi forumlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)