Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İlk Motorum

REKLAM ALANI

Bence ninja 300 olabilir, 250'lik ninja yada cbr'lar ile arasında ahım şahım bir fark yok, hatta ben aprilia rs 125 ile başladım, 2 zamanlı. şuand 37-38 beygir gibi bir güç üretiyor. Ben aldığım ilk hafta sadece geceleri sürdüm boş yollarda sürdüm, iyice hakim olduktan sonra trafikte sürdüm ama asla aralara girmedim. Gazı açınca tekere gelmiyorsa motor bence sıkıntı yaratmaz, çünkü ninja 300 ün frenleri olsun amortisörleri oturuş pozisyonu, aynaları, göstergesi olsun çok özel ve güzel. Arkadaş yeni ve vitesin kaçta olduğunu karıştıracak daha, bence ekranda görmesi çok güzel bir ayrıcalık. Zaten sıfır motor alırsan rodaj yapcaksın ve 500 km kadar basamayacaksın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Abs için ninja 300 alınır ancak aynı miktara mt07 varken ninja 300'e 18bin vermek mantıksız. Güç 30hp civarına düşürüldüğü taktirde hangi motor ile başlandığının önemi yok. Abs'siz motor almayın.

asit_1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Daelim S3 Adwance
    Diğrek 300 lük motor seni üzer diye düşünüyorum, arkadaşlarında dediği gibi motoru yatırdığın zaman o masrafın altından kalkması zor olur. Sen bence ufaktan başla sonra zaten yükselmek isteyeceksin...Kazasız sürüşler

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Sadece senin sağlığın için düşünüyorum. Önce bir scooterla birkaç bin km yapıp acemiliğini at daha sonra ucuz bir 125'lik commuter alıp, vitesli motorda en az bir 10000 km yapmayı düşün. Öncelikle kalabalık ve hızlı akan trafiğe çıkmamanı (E-5 gibi), çıkmak zorunda kalırsan da bir bisiklet gibi en sağdan gitmeni öneririm. Kesinlikle korumaların tam olmalı. Vitesli bir motoru kullanmak ne kadar düşük CC olursa olsun, kesinlikle bir otomobil kadar kolay ve az riskli değil, motosiklette her şeye her an hakim olmayınca (gaz-vites-gidon-fren-denge) en ufak hatada başına iş açarsın. Bunun viraj dönüşü var, artçılı kullanması var, var Allah var. Marka vermiyorum, başlangıçta ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Yaşın küçük, heyecanlısın, nasıl olsa çok düşüreceksin motoru.

http://www.yamaha-motor.eu/tr/experience/get-out-there/riding-academy/index.aspx
    yada,
    http://honda.com.tr/motosiklet/motosiklet-egitim-merkezi

Buraya kayıt olup eğitim alıyorsun.
    Aksi takdirde 300 cc ile sakın başlama.
    Bugun yine bir kişiyi kaybettik

Panther38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R25 MİDNİGHT BLACK
    2.ci el yada 0km honda cb125e yada yamaha ybr125 al başla.
    Sonra racing motor bak.
    Commuter ile motora alış .
    Ninja 300 deli motor başlangıç motoru değil ve olmayacakta...

Peki başlangıç için KTM DUKE 200 nasıl eğitimi alıcağım yeri buldum vede eğitimi KTM DUKE 200 le eğitimi veriyorlar 200cclik motor genemi çok gelir 200cclik motorla eğitim aldıktan sonra kawaya geçebilirmiyim ozaman eğitimi iyi alıcağımdan şüpheniz olmasın dediğim gibi gece sürücem acemiliği atana kadar ankarada yaşıyorum evimin dibi çevre yolu geceleri kimse yok bazılarınız eğitimle kawasakiye başlayabilirsin demiş

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    Alıntı Reaper66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ben bisiklet sürerdim ama pek sevmezdim çok sürmedim bisikleti ama motoru çok seviyorum ehliyet alıcam şuana kadar motor kullanmadım ilk motor olarak kawasaki ninja 300 almayı düşünüyorum
    kızıcaksın belki ama nerden tutsan elde kalır bir ifade olmuş.

- öncelikle motosiklet sürmeden motosiklet sürmeyi çok seviceğini nerden biliyosun?
    - daha hiç motosiklet kullanmadan hangi motosikletin kendine uygun olacağını nasıl bilebilirsin?
    - bütçe yok, tek alayım 300 cc Ninja alayım diyorsun da bu motosikletin parça/bakım fiyatlarından ve 300 cc olduğu için yüksek vergi dilimine girdiğinden haberin var mı?

Bak bunlar 300cc ile başlanır/başlanmaz tartışması değil daha.

Bence en ideali güzel bir eğitime gidip hem motosiklet sana uygun mu hem de eğitime başlayacağın düşük cc motosikletler nasıldır sana yeter mi az mı gelir fazla mı gelir bi bakmak.

Sen biraz motosikletin sürüşünden ziyade şekline odaklanmışsın gibi. Bak şöyle düşün, Ninja 300 aşağı yukarı 1.2 tonluk 175 bg bir binek araba ile aynı güce sahip. Böyle bir arabayı ehliyeti yeni almış birine önerir miydin? Ayrıca motosiklet arabaya benzemez, ölme/ciddi yaralanma riskin arabalara göre 30 kattan fazladır. ufak düşmeleri berelenmeleri saymıyorum bile.

atgatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alacagin motorun abs li olmasi en onemlisi baslangic icin.
    iyi bir motor egitimi alirsan, full korumali olursan ve sorumlu bir sekilde baslarsan yollarda surmeye, ninja 300 sorun olmaz bence. arti ninja 300 iyi motor. kotu cilki cikmis motorda ogrenecegine, iyi bir motorda ogrenmeye baslaman arti bisey.
    yinede motora koruma demir falan cekersen iyi olur

Haklısınız ilk önce eğitime yazılmam gerek sonra tercih yapıcam sizden öneri bekliyorum 200cclik bir motor fazla olurmu yeni başlayacak olan için.

tt768 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    Alıntı Reaper66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısınız ilk önce eğitime yazılmam gerek sonra tercih yapıcam sizden öneri bekliyorum 200cclik bir motor fazla olurmu yeni başlayacak olan için.
    Bence cc kararından önce tarzına karar vermen gerekli. motosiklet ile ne yapmak ,istiyorsun, asıl amacın ne? Tecrübeni artırdıktan sonra uzun geziler mi? Doğayla iç içe off-road sürüşleri mi? Otomatik vitesin rahatlığı önemli mi? Yoksa otobana çıkıp bir SS ile gazlamak mı?

Bu sorulara yanıt aramanı tavsiye ederim öncelikle. Ben bu foruma 2006 yılında üye oldum. İlk konu başlığımda 1000 cc racing kullanmak için hangi motorları tercih etmeliyim olmuştu. Sonra yaş ilerledi, chopper tutkusu başladı. Sonra birkaç chopper sürüşünden sonra asıl aradığımın hız ya da gürültü değil, konforlu, keyifli, yavaş ve uzun sürüşler olduğunu anladım. Oldu olacak vitesle de uğraşmayayım, nasılsa touring tadında maxi scooterlar var diyerek başlangıç için bir Honda PS150i aldım. Sonra İntegra 750D ya da T-Max 530 alacağım...

Dikkat et. Nereden nereye...

Soruna ise net yanıt vereyim. 200 cc uygundur başlangış için. Ama kendini bilmezsen 125 cc bile fazladır. Fazla alım satım yapmak istemediğin için mümkün olduğunca çeşitli tarz motor kullanıp ne istediğini bulman daha önemli.

Harika görünüşlü bir SS seni birkaç ay sonra bel ağrılarından öldürebilir...

Cevabınız için çok teşekkür ederim chopper tarzı motorlara ilgim hiç olmadı vede bana uzak motorlar benim için motorun dış görünüşü vede gücü önemli yani aşırı hız tutkunu değilim ama o basığım zamanki o gücü o keyfi tatmak istiyorum amacım 300cc alayım ilerde 600 e 1300e çıkarım değil bana hayatım boyunca 300 400 cc motor yeterli olacaktır kendimi bildiğim için aşırı hız tutkum yok 300cc nin gücü bana yeterli olacak diye düşünüyorum.

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Bajaj pulsar al. Ucuz kaliteli ve güzel görünüşlü.

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Eğer ilk motosiklet deneyiminiz olacaksa vitesli motosiklet tavsiye etmem. Bunun yerine Maxi Scooter tercih edebilirsiniz. Böylece vites, debriyaj gibi unsurlarla uğraşmadan dikkatinizi sadece trafiğe verirsiniz.

Maxi Scooter düşünürseniz;

Kawasaki J300
    Piaggio X Evo 250 (veya X Evo 400)
    Yamaha X-Max 250
    Suzuki Burgman 200 (veya Burgman 400)
    Sym joymax 250i

vb. modelleri inceleyebilirsiniz.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)