Merhaba beyler İlk motorum ve ilk kez zincirimi temizledim.Zincir temizlenmişmi acep?
Merhaba beyler İlk motorum ve ilk kez zincirimi temizledim.Zincir temizlenmişmi acep?
balata spreyini nerden alabilirim yada gaz yağıyla temizlenmezmi oda :D
gaz yağın olur herhalde balata spreyi motosiklet parçası satan yerlerden alabilirsin 1000ml 10 tl ye almıştım
Merhabalar
1 litre mazot al onunla temizle bence.Tabi o sprey de güzeldir.Ama gazyağı eskisi gibi kolay bulunmuyor.Netten akaryakıt markalarının sitelerine bak orada bulunan istasyonlar yazabiliyor.Benzin lastiği bozabilir tavsiye etmem.
Bilg.
Sayg.
Gaz yağı almıştım ben zaten bi iki kilometre ileride satılıyor bizim burda
Evet bunlarda yağladıktan sonraki resimler temizledikten sonra resim çekme fırsatım olmadı hava kararmaya başladı netlik bozuldu tabi Temizlemeyi şu şekilde yaptım beze gaz yağı göküp jantı yağlı olan kısımları falan bi güzel sildim bez ile sonra farklı bi beze su döküp birde o bezle üstünden geçtim.
Yağladım ben bunu ama yağ az geldi sanki aslında bayada sıktım ama bide siz bakın olmuşmu
Edit:Dişlinin orta kısımlarında görünen yağları silmedim silmelimiydim onlarıda ?
motor çalışırken zincir asla yağlanmaz bildiğim kadarıyla rölantide olsa bile (der devrim sirmen )çok dikkat etmek lazım eli kaparsa allah korusun ayrıca motor ace gibi gözüküyor yanlış anlamayında zincir dişli seti ucuz olan motorlar için öyle pahalı spreyler falan kullanmaya (benim cbr nin zincir dişli seti 400 civarı olması lazım 25 tl ye aldığım würth kuru zincir yağı 3 kere hakkıyla anca yağlıyor sanki zincir ömrünü ne kadar uzatacaksa ben bile terddütteyim )gerek yok bence AEA bile 45 bin liralık cbr 1000 rr ı çıkma motor yağı ile yağlıyorsa farklı alternatifler aranabilir
Zamanında ipone zincir spreyine para vermistim yag degil bu zincire yapısan bir sey var ama yag degil cıkma motor yagını fırcayla yediriyorum 1 gun bekliyor bi 250-300 km götürüyor ,
Söylediğim gibi ilk motorum çevremdekiler ipone ile yağla dedikleri için ipone ile yağladım bende zinciri yağladıktan sonra dağılması için rölantide çalıştırdım bi iki dakika motor ace derken ne demek istediğinizi anlamadım. Birde çıkma motor yağı derken ?
honda cb 125 ace modelimi demek istedim çıkma motor yağı derken arabadan veya motordan çıkan eski yağ (km dolmuş artık özelliği kalmamış kararmış )uygulama videosuda var AEA ın http://www.youtube.com/watch?v=GQGIA...YllBZ955fCfa9A
Ha yok ybr 125 benim ki şuan işteyim sabah eve gidince inceliycem videoyu
Lastik gazyağı ile temizlenmez,
Adı üzerinde ''yağ'' kaydırıcı etkiye sahip oldugu için ilk virajda yatma ihtimaliniz var.
Sabunlu sünger ile lastik yanaklarını silmek ve arkasından bol su ile durulamak daha basit ve güvenli bi çözümdür.
foto 2 de zincirin katlanmış yeni gördüm değişme zamanı gelmiş olabilir birde kuru yağ galiba dişliye bayağı gelmiş (boşa gitmiş )sprey kutusunun ucundaki ince plastiği takarak tekerleği elinle yavaş yavaş yedire yedire zincirin altına ve üstüne uygula
tek se daha fazlada götürebilir 3 4 yerinde daha varsa hemen değişmesi lazım
Saydımda iki yerinde var
1 ay götürür bence uzun yola falan çıkma bu zincirle ayrıca
50 bile olmayabilir 15 tl den 45 e(çin malı tabiiki bence olur ) kadar birkaç kalite var bildiğim kadarıyla orjinali kazık http://www.rialli.com/urunler/322_ar...br-125-MS9259/
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)