Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olucaktı ehliyet kurslarında direksiyon sınavına kendi motorumuzla girebiliyomuyuz cevapsız bırakmassanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olucaktı ehliyet kurslarında direksiyon sınavına kendi motorumuzla girebiliyomuyuz cevapsız bırakmassanız sevinirim şimdiden teşekkürler
As Sürücü Kursu olarak sorunuzu cevaplıyalım
Maalesef hayır.
Çünkü sınav esnasında kullanılan motor kursun adına kayıtlı ve milli eğitim onaylıdır.
Eğer siz kendi motorunuzda bir kaza yaparsanız bunun sorumluşuğunu kimse üstlenmez,
Ama kursun motorunda bu durumlarda sorumluluk kursa aittir.
Saygılarımızla
As Sürücü Kursu
02125092029
iyi forumlar bir sorum olacaktı 6-7 eylülde direksiyon sınavları başlıyor şuana kadar motorla ilgili hiçbir egitim almadım araba sürmeyi biliyorum sadece birde skuter sizce kolayca ögrenebilirmiyim motorsikleti vites yükseltme kücültme yokuşta kaldırma yarı debriyaj
bir an önce kullanın, eskisi gibi şurdan dön gel yok, gözünün yaşına bakmazlar.
kdiner e katılıyorum ben motor kullanmayı bilmesem kursun gösterdiği kadar yani 10 dakkalık eğitimim olsa kaza yapmıştım yol çammur altımdakii motor motor değil 35 le gidiyorum yandan araba fırladı önüme zor durdum dikkat edin
Bakin ben gecen hafta direksiyon sinavina girdim ve gectim, sinav eskisi gibi degil artik zorlastirdilar, uzunve ince bir metal platformdan dusmeden gecmelisiniz, eger teker inerse asagi ve siz tekrar cikmaya calisirsaniz motoru deviriyorsunuz dikkat.. Tum parkuru tamamladiktan sonra trafige cikartiyorlar, arkandan arac ile takip ediyorlar, benim guzergah otomobil sinavininda oldugu acemilerin surdugu ve ustune ustluk yol calismasi olan ve stabilize bir yoldu, yumruk kadar taslarinarasindan kullandigimda oldu, sagimdan solumdan tirlar dolmuslards gecti.. ama sonucta gectim, egitim almaniz sart 2 teker 4 tekerden cok farkli, ozellikle acemilik safhalarinda motoru zaptedmekle vakit geciyor o kafasina gore gidiyor siz saga sola cekistiriyorsunuz, sinavdan once egitm almazsaniz bu heyecanla beraber olumsuzluklari beraberinde getirir.. Tavsiyem sinavdan once bir motor almak ve kapali alanda cok calismak...
kendiniz öğrenemezsiniz eğitim şart. ayrıca sınava girmeden mümkünse birkaç önce sınava gireceğiniz motorla çalışma yapın, her motorun kavraması kontrolu farklı olabilir.
benim sınav cumartesi, eğitim olarak parkuru kurmuşlar üç kere denedim üçündede sıkıntı yok kolay gibi
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
Bende kursa yazıldım sadece bir kere scooter sürdüm.Şimdi 50 tl sınav ücretini yatıracam.Bizim kursun motoru yamaha imiş
örenirsin ben altın elbiseli adamın videolarını izledim öyle bindim motora zaten araba gbi yanına adam oturmuyor interneten videolarını izle örenirsin
Ben Goldwing ile girmiştim sınava.. Çıkamadım...
Kurs Size otomobil de direksiyon dersi vereceğini söyler ama motosikletin de direksiyon dersi var onu söylemez siz isteyin para veriyorsunuz sonuçta.
Değerli Arkadaşlar,@Darkcity2000 arkadaşımızın dediği birebir doğrudur.
Sınav aynen anlattığı gibi olmaktadır.
Eğitim konusuna gelince maalesef serzenişleriniz doğru Yasal olarak 10 saat A2 eğitimi almanız şart.
Bunu kursun siz talep etmeden vermesi gerekiyor.Bu tip kurumlar yüzünden işini doğru yapan kurumlar da aynı muameleyi görüyor maalesef,
Siz değerli arkadaşlarımızın eksik eğitimlerinizi ilçenizde bulunan milli eğitim md. Ve milli eğitim bakanlığının 147 nolu telefonuna şikayet edebilirsiniz.
Hakkınızı aramanız gerekiyor,
Maalesef Bazı sürücü kursları A2 ehliyetlerini ekstra bir gelir gibi görüyor ve bu ehliyet sınıfını ciddiye almıyorlar.
Burada iş sizlerde bitiyor 10 saat hakkınızı söke söke almanız gerekmektedir.
Otomobilde-12 saat zorunlu
Motorda-10 saat zorunlu eğitim vardır.
Sınav aracı yasal olarak sağdan debriyajlı ve vitesli soldan frenli yapıda olması gerekiyor,
Scooter veya çiftçi motoru diye tabir edilen yarı otomotik motorlarla eğitim verilebilir ama sınava girerken muhakkak vitesli motor olması gerekir.
Evet bazı kursların motorları içler acısı bu düşünceye bizde katılıyoruz.
Ama bu duruma yasal olarak yapılacak bir şey yok.
Sizlerin sınava gireceği araç eğer bu durumdaysa başka bir kursun motoru ile sizi snv.yapabilirler.
Ehliyetle ilgili her türlü sorularınızı formdan ve özelden mesaj atabilirsiniz.
Saygılarımızla
As Sürücü Kursu
02125092029
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)