başlıığn sonundaki ünlem işaretinden umduğumu bulamıcağımı tahmin etmiştim sitesinde yok yalnız
başlıığn sonundaki ünlem işaretinden umduğumu bulamıcağımı tahmin etmiştim sitesinde yok yalnız
Buna oha diyenler şundan dolayı diyor. şimdi buna 9900 vercez alcaz 1000km dolmadan 11500 yazıp ilana koyacaz. oha karımız arttı demek için diyorlar
Bi bardaklık motor için Ne kadar da uygun fiyatlı bu aman allahım
DÜŞERSEN ÖLÜRSÜN DEMEDİMMİ !!!
Mondial gibi yada hintli huntlu markaların 5 6 binliralara motor sattığı bu ülkede Yamaha bu motoru hertürlü 10bin liraya satar, zaten yzf R 125 yada wr125 x - r da bu fiyatlarda , piyasadaki bu cc sınıfında ktm gibi markaların 125 cc motorlarıda bu fiyat aralığında . Fiyat elbette çok ama piyasaya bakarsan 6/7 binlirayada satacak değillerdi.
ULKEMIZDE TUTULMASI COK ZOR BENCE 3 DAHA KOYUM 250 CC INSANLARA DAHA CAZIP GELEBİLİR
ortam fiyatı taşlayanlardan geçilmiyor. Arkadaşlar motorun İngiltere satış fiyatı 3.900 Sterlin yani, 14.000 TL. Motorun Almanya satış fiyatı 4.095 Euro yani 12.000 TL.
Kısaca Yamaha Türkiye, motosikleti çok güzel bir fiyattan getirmiş. Paranız vardır alırsınız yoktur almazsınız o ayrı tartışma ancak lütfen vergi dezavantajlarına rağmen yurtdışı satış fiyatlarının altında ülkemize getirilen motosikletlerin fiyatını körü körüne eleştirmeyelim.
Duke 125, Mt-125, YZF 125, WR 125 gibi motosikletler çok kaliteli başlangıç motosikletleri. Parası olan alır, olmayan veya parasını buna harcamak istemeyen de almaz ama Yamaha Türkiye'nin koyduğu fiyat kesinlikle tepkiyi haketmiyor.
Fİyat politikası evet biraz yanlış sonuçta pulsar gibi düşük fiyatlı da yapabiliyor firmalar ama malzeme kalitesi düşüyor , 9900 tl evet çok 8000-8500 tl olsa herkesin altında görürdük pulsarda olduğu gibi
Yamaha mt 07 yi öyle bir fiyata getirdi ki kafalardaki dengeleri bozdu. fiyat rakiplerine göre normal ancak mt 07 gibi rakiplerden hem üstün hem bariz ucuz bir motor olmamış. makul bir motor olmuş.
İmzamı atarım bu sözlerinizin altına.Bir türlü "anlayamadık" yüksek cc-fiyat kıyaslamasının aslında mantığa aykırı bir davranış olduğunu sanırım küçüklükten geliyor "almışken büyüğünü alalım seneye de giyer" mantığı gibi..motosiklette bu tür fikirler zikredilince komik oluyor
...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı
pulsar 7.000 lira iken marka sevdalisi motora baslayacak imkanli arkadaslar icin albenisi cok olan guzel bir motora benziyor. inazuma geldigindede topa tutulmustu ancak begenen aliyor. buda oyle olur bence.
ic piyasada ybr yi ekmek gibi satan firma bu motoru renkli bir secenek olarak sunuyor olmasi onlarin opsiyonudur.
Rakiplerinden bariz ucuz bir motor olamaz çünkü bizde zannedildiği gibi aslında aynı teknolojiye sahip büyük hacimli ve küçük hacimli motorların maliyetleri arasındaki fark o kadar büyük değil. Mesela Fransa'da KTM Duke 125 ile Duke 390 arasındaki fiyat farkı 1100 €. Türkiye'de bunu olması gerektiği gibi yansıtan tek firma Yamaha olduğundan bize ortada bir anormallik varmış gibi geliyor. Halbuki diğer markalar büyük hacimlerde fiyatı şişiriyorlar.
Ama motorun kalitesi tartışılmaz 125 cc 15 beygir (14.8) ve son hız 135 km , ve herşey son teknoloji. bu sene değil ama seneye motor alacağım ve almak istediğim motor bu yakıtı az frenleri sağlam malzeme kalitesi iyi , ve tip olarak da gayet güzel yeterli özellikle beyaz rengi daha bi güzel mavi jant falan
ybr125'in, parası çok olanlara hitap eden versiyonu olsa gerek
Bu motora oha diyen, ybr cbf kullanıcısı için değil bu motor. Duke125, hatta belki Duke200'ü baltalamak için yapılmış bir motor. Siz oha deye durun, hedef kitlesi alıcak bu motoru. Çünkü parça sıkıntısı olan Duke yerine, Yamaha güvencesi alıcak, 4500 euro luk Duke125 yerine 10 bin küsür TL lik (sanırım 2 bin TL civarı uygun fiyat) MT125 alıcak. Yakından görün, MT07 kadar büyükçe görünen bir alet. Alet on numara beş yıldız, tabi ybr,cbf alıcısı değil hedef kitlesi. Fotoğraftaki gibi değil, çok şık ve büyük bir alet.
MSX125'e de atıp tutuyorlardı, Barkın'ın videodan sonra kesildi sanırım işkembei kübradan sallamalar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------
Ayrıca KTm kampanya yapmış, kask eğitim sticker veriyor, neden acaba? Onlar oha demek yerine, rekabete hazırlık yapmış olabilirler mi?
fish does not think, cause fish knows everything
herkese slm,
arkadaslarin cogu yazmis, yok soyle pahali yok boyle diye. bu yaz basinda motor sevdam basladi ve arastirirken MT07 ye gercekten hasta oldum.
gidip egitimde aldim, uzerinde bir tur da attim. Egitime gitmeden once MT07 alirim, nolcak yavas yavas ogrenip kullanirim demistim ama egitimi alinca ve MT07 nin uzerine binince hic de oyle olmadigini gayet anladim. bir anlik hatada yeni baslayan biri icin kaza yapmama riski cok az. bunlari neden yaziyorum cunku burada uzerine 7-8 daha verip MT07 alirim diyen arkadaslar belki yillardir motor kullaniyor, ama yorumu yaparken birde hepimizin bildigi bu riskleri yazmak lazim.
evet bir bucuk ay once gidip kaporami verdim ve motor bugun bayiiye geldi
http://www.youtube.com/playlist?list...zJWd7I-CMELpP3
yarin insallah teslim aliyorum.
ilk gordugumde 07 ye hasta olmustum demistim ya, valla galiba buna asik oldum cunku motora bakmaya gittigimde bir tane de 07 vardi, sanki bu daha bi sekilli olmus
hee bi de yeni baslayanlar icin yok gidin yzf alin cb alin diyen arkadaslara, boy 1.95 olunca bayaa bi kucuk kaliyo alet altinda ve sikiyor gercekten bi sure sonra. bu alet gercekten hem goze doyum veriyo hemde uzerine binince gercekten Yamaha kalitesini anliyosun ;)
pahali mi evet bence de pahali, ama en azindan bir iki sene goturur diyorum
baslangic icin gercekten guzel motor, hele uzun boylu arkadaslar icin motor gercekten iri duruyor,
gidiyo mu derseniz, daha binmedim ama, zaten cok fazla uzamayacagi belli. bence de yeni baslayanlar icin uzamasin zaten, gerek yok
Son olarak ogrendigime gore su an marmara bolge sadece 5 adet geldi, 4 kaldi bir iki gune biter cunku deli bir talep oldugunu soyluyorlar.
bu arad lansmanda 21 inde...
herkese kazasiz belasiz surusler...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)