dostum senin başına gelen araba da bizim başımıza geldi.araba hararet yapmış motorunu indirmemiz lazım parçasıyla 3000 lira dediler başka tanıdığa sorduk devir daim bozulmuş 400 lira dedi.Kısacası olabildiğince çok ustaya sormakta fayda var.
dostum senin başına gelen araba da bizim başımıza geldi.araba hararet yapmış motorunu indirmemiz lazım parçasıyla 3000 lira dediler başka tanıdığa sorduk devir daim bozulmuş 400 lira dedi.Kısacası olabildiğince çok ustaya sormakta fayda var.
2. el parçaların çalıntı olabileceğini hiç düşünmedim hata etmişim haklısınız. Benim düşüncem bazen motorlar kaza yapıyor kullanılabilir parçalarını satıyorlardır oldu. Ağlayanın malının parçası dahi gülene yâr olmaz. Hatamız varsa affola.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------
Harem garajı bende görmek isterim. Şu an bir şirkette staj yapıyorum 1-2 haftadan sonra bitiyor. sizinle iletişime geçeyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------
Valla arkadaşlar bende bilmiyorum. Dediğim gibi ilk gittiğim usta konjektörünün yan sanayisi 200-250 dedi. grenajlar söküleccek falan 100 tl işçilik alırım dedi. Bu sonradan gittiğim usta ise konjektöre 50 aldı ustalık dahi almadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:59 ----------
Çıkma parçayla motor neden çalınsın o kısmını anlayamadım dostum. Eğer sen çalıntı mal alırsan Allah senden de çıkarır demek istediysen inan hiç çalıntı olacağını düşünmeden aldım. Motor kaza yapmıştır arızası vardır parça parça satıyordur düşüncesiyle toplattım.
Ustanın adı İsmail.
Kardeşim iyi kurtarmışsın. Buji değişimi çok zor değil. Takım çantan varsa buji anahtarın varsa kendin bile değiştirebilirsin(Garantisi varken yaparsan garanti dışı kalır mı onu bilmiyorum). Depoyu söküp takmak için yanında 1 kişi daha bulunursa kolay olur çok zorlanmazsın.
Haklısınız da işte ne bileyim vicdan ettim )
Madem öyle bana yardımcı olan ustanın numarasını da yazayım, bakarsınız belki bir gün işinize yarar.
Moto colours
0216 347 47 22
0535 383 60 74
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------
Siz de ucuz kurtarmışsınız. Ben o an moralmen öyle kötüydüm ki. Motoru yeni almışım aldığım günden beri arıza çıkarmış para vermişim ve gidiyorum adam 600-700 daha masraf çıkar diyor. Sonrasında zaten dayımın oğlu yanımdaydı abi ben mantıklı düşünemiyorum sen karar ver bırakalım mı eve mi götürelim dedim. O da götürelim başka ustaya da bir sorarız deyince dank etti bana. Belki tek olsam o moral bozukluğuyla lanet gitsin deyip orada bırakabilirdim motoru.
2006 Hyosung GT250R >> 2011 Hyosung GT250R EFi
Arkadaş demiş ki; Bugün çıkma diye aldığın parça çalıntı bir motorun parçası ise. Bu hırsızlar çalıntı malların rağbet gördüğünü görünce hırsızlığı arttırarak devam ettirecekler ve yarın çalınan motor da seninki olacaktır ;)
Bence haksız değil.
2. el parça olmaz diye birşey yok. Herkes elindeki ihtiyaç fazlasını satar fakat bu çıkmacılık yapanların %99.9'unun eski mesleği at hırsızlığı olduğu için çıkma parçayı çıkmacıdan değil ilk sahibinden almak en doğrusu.
Haklısınız o boyutlarını düşünmedim işin. Zaten ben ustaya motoru yap dedim o çıkma parçalarla toplayalım orjinali pahalıya gelir dedi. Bende olur dedim. Ama parçayı nereden aldı nereden buldu bilmiyorum. Bana dediğine göre sahibinden.com'dan parça takibi yapıp oradan sipariş veriyormuş. Dahasını da bilmiyorum. Bundan sonra daha dikkatli olurum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)