Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

x-ringmi o-ring mi...

REKLAM ALANI
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    arkadaşlar motorumun zincir değişim zamanı geldi..sesten zangırdamadan motor gidemez oldu yağlıyorum 10 km sonra aynen devam zaten 25bin km oldu.
    şimdi asıl soru zincir o-ringmi olsun x-ring mi olsun...şimdiye kadar zincir zincirdir derdim ama başıma gelince araştırmaya başladım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Çok fiyat farkı yoksa X derim

Ben resme bakınca çok bir fark olacağını düşünmüyorum aslında fakat herkesin bildiği güvendiği, kalitesini onayladığı ürünü kullanmanın faydası var derim. Yoksa çin üretimi bir X-ring zincir, Japon üretimi ringsiz bir zincirden güzel olamaz.

Pisman bunu beğendi.

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İkisi arasında bir fark yok, patent farkı gibi birşey... ringlerin şekilleri farklı, fotoğrafta da belirtmiş arkadaşımız.

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı glock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkisi arasında bir fark yok, patent farkı gibi birşey... ringlerin şekilleri farklı, fotoğrafta da belirtmiş arkadaşımız.
    Öyle değil o işte.

O Ring zincirde yağ 2 haznede kalıyor, X Ring zincirde yağ 3 haznede kalıyor.

Daha fazla yağ, daha performanslı zincir olarak geri dönüyor.

Bu nedenle X Ring zincirler, aynı özellikteki metalden yapılmış O Ring zincirlerden daha uzun ömürlü olur. (Aynı kullanım koşullarında.)

---

Aynı markaların aynı teknik özelliklere sahip O Ring ve X Ring zincir fiyatlarına bakarsan, X Ring olanı daha pahalı olacaktır. Tabi bu fiyat farkı x2 şeklinde değildir. O Ring 100 TL ise X Ring olanı 115-120 TL olur. 300 TL'lik zincirde de %15-%20'lik fark olur en fazla. Sırf X Ring diye iki katı fiyat çekiyorlarsa oradan kaçarak uzaklaş.

En fazla %20'lik fiyat farkı da bütçeni çok etkilemiyorsa X Ring almanı tavsiye ederim.
    Arda_Karaca, Shrieker ve glock bunu beğendiler.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    X ring daha iyidir. He tabii ki dandik çan çin çon x ring de olsa o ring de olsa farketmez.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)