Hayallerine dokun... Honda CBR 1000RR - BirAdamBinRR
Reklamlar
-
09 Ağustos 2014, 20:45
Tüm iki teker sevdalılarına selamlar,
Uzun zaman ve nice kilometreler sonrasında nihayet hayallerimi süsleyen bir motora kavuştum. 2005 model, sınırlı sayıda üretilmiş mavi renkli honda 1000rr'ımı temmuz ayı sonunda aldım. Forumdan yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum. Kazası olmayan ama ufak tefek bakıma ihtiyacı olan bir motor.
Eve gelişte 460KM yol yaptım ve 155 liralık yakıt harcamam oldu. Ortalama yakıt 100km'de 6.5 litre. (33kuruş)
Dönüş yolundaki çekimlerden derlediğim bir çekim.
(Forumdaki konu: http://www.motosiklet.net/forum/moto...e-ne-olur.html)
Vakit buldukça birşeyler yapmaya devam ediyorum.
- Radyatör suyunu komple değiştirdim.
- Radyatörü söküp güzelce temizledim.
- Debriyaj, ön-arka fren hidroliklerini değiştirdim.
- Hava filtrelerini değiştirdim
- Yağ ve yağ filtresini değiştirdim. (Castrol 10-50W)
- Bosch marka akü taktım
- Ön lastiğimi değiştirdim.
- Katlanır plakalık yaptım.
Yapılacaklar;
- Bujilere bakacağım.
- Zincir, dişliler yeni. Temizleyip, yağlayacağım.
- Amortisör yağlarını ve keçelerini değiştireceğim.
Motorun halen bakım yapılmadık yerleri var diyerek rahat durmuyorum ve kuyruk bölümünü söküyorum. Amacım katlanır plakalık yapmak. Henüz motora plaka takmadım halen
Orjinalini kesmişler fakat düzgün kesmemişler. Onları aynı hizada kesiyorum.
Kesiyorum dediğime bakmayın işte düzeltiyorum
Gördüğünüz gibi birebir aynı oldular
Ölçülerimizi alıyoruz, araya bir parça yapacağım çünkü
Tam bu esnada egsoz üstündeki bölümün boyasının kötü durduğuna kanaat getirip mat siyah ile boyamaya karar veriyorum.
3-4 kat boya atıyorum.
Plakalık için uğraştığım parçayı yaptım.
Bu haliyle az çok ne yapmaya çalıştığımı anlamışsınızdır. Anlamayanlar batman'in yüzündeki maskeyi yaptığımı hayal edebilirler
Katlanır plakalık için kullanacağım şey 2 liralık kapı dolabı şeysi. Yaklaşık açık hali böyle olacak. Bu arada 2 lirada vermedim, dolapların birinin kapısından söktüm
Bu da plakanın yaklaşık kapalı hali olacak.
Montajını yapıyorum fakat henüz plakam olmadığı için plakayı takamıyorum
Toplam maliyet 2 lira + yarım saat emek. Ayrıca kuyruktaki aparatın renginin böyle daha iyi durduğunu düşünüyorum.
Plakam gelince onunda fotoğraflarını koyarım inşallah. Boş yere 50 lira vermeyin dandik katlanır plakalıklara Taş gibi katlanır plakalık işte
İşte BirAdamBinRR macerası bu şekilde başladı ve devam ediyor. İnşallah uzun zaman boyunca nice gezilere, değişikliklere imza atabiliriz.
Herkese kazasız, belasız, cezasız, arızasız günler diliyorum.
Reklamlar
-
09 Ağustos 2014, 20:55
hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin
DÜŞERSEN ÖLÜRSÜN DEMEDİMMİ !!!
-
09 Ağustos 2014, 21:11
Allah kaza bela vermesin tekeriniz düz bassın.
-
09 Ağustos 2014, 22:20
Ellerine sağlık Allah kaza bela vermesin.
-
09 Ağustos 2014, 22:28
Hayırlı olsun , tekeriniz yere düz bassın
Motorunun bakımını onarımını vs. insanın kendisi yapması apayrı bir zevk olsa gerek
-
09 Ağustos 2014, 22:40
hayırlı olsun kazasız belasız kullan o süratlerde inşallah. Videonun amacı varmı. Keşke komple yolu kaydedip koysaydın öyle yazılar falan baya alengirli olmuş ama beklentimi karşılamadı.
-
09 Ağustos 2014, 22:56
tasarım on numara, metalik mavi en çok beğendiğim renk ,son model makinalara göre daha heybetli bir görünüş, chopper sevdalısı olmasaydım,buna aşık olabilirdim
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güle güle kullanın
-
09 Ağustos 2014, 22:58
acmimurt31 adlı üyeden alıntı
hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin
dogus2006 adlı üyeden alıntı
Allah kaza bela vermesin tekeriniz düz bassın.
KocaReiSs adlı üyeden alıntı
Ellerine sağlık Allah kaza bela vermesin.
Allah razı olsun. Rabbim hepimizi kazadan beladan korusun.
jagerbull adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun , tekeriniz yere düz bassın
Motorunun bakımını onarımını vs. insanın kendisi yapması apayrı bir zevk olsa gerek
Aynen güzel bir uğraş oluyor. Emin olun klimalı yerde oturmaktansa, sıcakta, ter içinde motorla uğraşmanın zevki bambaşka
alper_becker adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun kazasız belasız kullan o süratlerde inşallah. Videonun amacı varmı. Keşke komple yolu kaydedip koysaydın öyle yazılar falan baya alengirli olmuş ama beklentimi karşılamadı.
Edirne otobanda kısa süreli olarak o hızlarda kullandım. Onun haricinde genelde sakin bir sürücüyümdür.
O videoyu imovies'teki hazır bir şablon kullanarak yaptım. Daha uzun bir video için biraz daha çekim yapmam lazım. Bakımdır, hava durumudur derken malesef fazla gezemedim. Güzel bir klip yapmayı planlıyorum nasipse yeterli görüntüyü topladıktan sonra. Bunlarda videolardan birkaç görüntü
-
09 Ağustos 2014, 23:23
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
-
09 Ağustos 2014, 23:35
Maşallah 41 kere hayırlı olsun
-
10 Ağustos 2014, 00:12
Hayırlı olsun tekrardan kazasız belasız bin,tekirdağdaykende çok hoşuma giden bir motordu
-
10 Ağustos 2014, 00:22
Kocaeli İl Temsilcisi
Hayırlı olsun , kazasız belasız .
-
10 Ağustos 2014, 11:07
Hayırlı uğurlu olsun, hayallerine kavuşmak nasıldır bilirim ayrıca yetenekli bir arkadaşsınız elinizden herşey geliyor. Bravo!!!
-
10 Ağustos 2014, 11:32
Siz gibi insanları gördükçe aynı aşkı başka iki tekerlilerde bulmuş aynı insanlar gibi hissediyorum kendimi. İyi sürüşler.
-
10 Ağustos 2014, 11:41
Motor 10 numara çok beğendim. Hayırlı olur inşallah Allah kaza bela göstermesin..
-
10 Ağustos 2014, 12:21
ufukk adlı üyeden alıntı
tasarım on numara, metalik mavi en çok beğendiğim renk ,son model makinalara göre daha heybetli bir görünüş, chopper sevdalısı olmasaydım,buna aşık olabilirdim
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güle güle kullanın
Bu Fireblade modeli hoşuma gidiyordu zaten, Allah nasip etti. Allah herkese hayal ettiklerine kavuşmayı nasip etsin.
Karalı adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
prixpax adlı üyeden alıntı
Maşallah 41 kere hayırlı olsun
initial-D adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun tekrardan kazasız belasız bin,tekirdağdaykende çok hoşuma giden bir motordu
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun , kazasız belasız .
Eyvallah arkadaşlar, saolasınız.
68charger adlı üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun, hayallerine kavuşmak nasıldır bilirim ayrıca yetenekli bir arkadaşsınız elinizden herşey geliyor. Bravo!!!
Yapa yapa öğreniyoruz diyelim. Küçükken dağıtıp toplayamadığım ütü, radyolardan sonra bu aletleri dağıtıp toplamayı başarıyorum az buçuk
Ahmetd20 adlı üyeden alıntı
Siz gibi insanları gördükçe aynı aşkı başka iki tekerlilerde bulmuş aynı insanlar gibi hissediyorum kendimi. İyi sürüşler.
erhan540 adlı üyeden alıntı
Motor 10 numara çok beğendim. Hayırlı olur inşallah Allah kaza bela göstermesin..
Teşekkür ederim.
-
10 Ağustos 2014, 12:54
Mavi en sevdigim renk cok yakisikli bir motosiklet hayirli olsun allah kaza bela vermesin.a....nun hirsizlarindanda korusun gözü olanin gözü kopsun patlasın kör olsun...
-
10 Ağustos 2014, 13:37
Herşey çok güzel ama video'da ki müzik berbat
-
10 Ağustos 2014, 22:49
Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.. Blue blue blue.. Kocaman maşallah..
-
10 Ağustos 2014, 23:04
hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)