Motor Tercihi ve Diğer Tercihlerde Yardımlar!
Reklamlar
-
09 Ağustos 2014, 18:52
Merhabalar, 21 yaşındayım 1.80 boyum var 75 kiloyum. Uzun zamandır yaklaşık 1 senedir motor almayı düşünüyorum. Ve şu an bu düşüncem daha ciddi bir boyuta geldi, baya bir para biriktirdim. Öğrenciyim alacağım motoru genelde evden okula, okuldan eve gitmek için kullanacağım. Yaklaşık 6 km falan bir mesafe var. Bursa'da okuyorum İstanbul'da yaşıyorum. Sonradan tecrübe kazandıktan sonra gaza gelip deniz otobüsü ile motorla birlikte istanbul'a da geçebilirim uzun tatillerde.
Konuya gelecek olursam öncelikli planım A2 ehliyeti almak ve örneğin hondanın motor kurslarından birine katılmak. Bu durumdan sonra motor ekipmanları ve motoru alacağım. Motor ekipmanları için neler gerekli , hangi markalar tercih edilmeli ve benzeri püf noktaları siz tecrübeli kişiler benimle paylaşırsa çok sevinirim.
Bu durumun haricinde motorda yüksek hız gibi bir isteğim yok. Düşündüğüm modeller Honda Cbr125r ve Yamaha ybr125. Daha güçlü bir motoru kesinlikle düşünmüyorum. Aldığım motoru en az 2 sene kullanmak gibi bir niyetim var. Bunun yanında öğrenciyim masrafı az olmalı. Daha önce hiç motor tecrübem olmadı. Biraz korkum da var o yüzden. Bir kaç motor kullanan arkadaşım masraf yapma ybr125 al dedi. Motoru sıfır almayı düşünüyorum. Para konusunda ise her şey birlikte 10000 tl gibi bir param mevcut. Aile ek bir bütçe de getirebilir ancak fazla olacağını sanmıyorum. Yani aldım mı güvenliği olan, biraz güzel gözüken ve işimi görecek bir motor alıyorum. Yaklaşık 2 aydır youtubedan ve başka yerlerden motor kullanımı hakkında yolda nerede durulmalı nasıl gidilmeli gibi videolar izliyorum ama tabii ki bu tecrübe sayılmaz.
Önerilerinizi bekliyorum hangisini tercih etmeliyim. Hangisinin masrafı daha çok olur. Alternatif motor tavsiyeleri de olabilir. Her konuda yardımlarınıza açığım. Hatta motor kursu dışında yakınımda bulunan abilerim veya kardeşlerim öğrenme aşamsında yardım ederlerse de sevinirim.
Şimdiden ilginize teşekkürler.
Reklamlar
-
09 Ağustos 2014, 19:08
Cbr 125 mis gibi başlangıç motorudur hemde güzel görünür yakışıklı motor en azından ybr gibi tipsiz değil, zaten açtığın konuya ve duruma yaklaşımına bakılırsa motoru adam gibi kullanmak niyetindesin bilinçlisin , Ben CBR öneririm benim fikrim bu ; Cbr alma düşücen kalkıcan masraf olur ybr al diyenler cıkacaklardır muhakak , seçim senın tabikide kazasız belasız sürüşler..
-
09 Ağustos 2014, 19:11
Hızlı motor istemiyorsanız seçenekler'den CBR125R'ı çıkarın, sebebi kendisi hızlı olduğundan değil, o motor ile ileride mutlaka etrafınıza Racer'ci bro'larımız eşlik edecektir(kimse kızmasın , bu işleyiş tam olarak böyle çalışıyor), yahut tam tersi siz onlarla daha çok olmak isteyeceksiniz, bu durumda o " sincap CBR125R " ile arada kalacaksınız, derhal satıp kallavi 600'lük olsun broom broom, diyeceksiniz eminim.
Hasılı kelam, YBR 125 gayet güzel seçim olur, fıtı fıtı 6 kilometre git gel, yaparsınız, çevrenizde bunu görür, bu durumda satacağınız zaman, naif kullanılmış güzel bir YBR'yi herkes 2. elde almak isteyecektir, gücüde gayeet yerinde alet yeni başlayan ve boy 180 civarı içinde gayet uygun.
Koruma ekipmanlarında belli markalar seçin, bu forumda arama yaparak bilgilere ulaşırsınız, ancak dizlik konusunda kesinlikle mafsallı dizlik tercih edin.
Kampüse full koruma ile girdiğinde, pofff kızlar'ın dibi düşecek ( öte taraftan kıskanılan kişi olacaaan de hadi baaalım )
Kask / Eldiven / Dizlik / Göğüs / Sırt / Dirsek , korumaları diye bir yelpaze çıkıyor.
Evvela Ehliyet, Güvenli sürüş kursu, sonrasında ekipmanlar vee motor.
-
09 Ağustos 2014, 19:13
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
09 Ağustos 2014, 19:49
ronnytechno adlı üyeden alıntı
Cbr 125 mis gibi başlangıç motorudur hemde güzel görünür yakışıklı motor en azından ybr gibi tipsiz değil, zaten açtığın konuya ve duruma yaklaşımına bakılırsa motoru adam gibi kullanmak niyetindesin bilinçlisin , Ben CBR öneririm benim fikrim bu ; Cbr alma düşücen kalkıcan masraf olur ybr al diyenler cıkacaklardır muhakak , seçim senın tabikide kazasız belasız sürüşler..
görünüş olarak ben de cbr istiyorum ama sıfırları arasındaki fiyat farkı çok fazla görünüş için değer mi diye de düşünmüyor değilim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
ronnytechno adlı üyeden alıntı
Ekipman dizerken sizlerin başını baya bir ağrıtacağım zaten. Şu an ybr nin fiyatı cbr nin görünüşü beni çekiyor. Detaylı teknik farklılıkları var mı peki mesela hangisi daha az yakar ? Bir de parça fiyatları ybr de daha ucuz sanırım
-
09 Ağustos 2014, 21:45
2 sinin ortası bence TVS apachi 150 şekil ve fiyat konusunda bence ideal bakman gereken modellerden hayırlı olsun şimdiden kazasız sürüşler .. Bu arada kask konusunda ve diğer ekipman konusunda baya bi konu mevcut bütçen gayet yeterli sıfır bir ybr - tvs alırsan sağlam ekipman + ehliyet + kursu çıkarabilirsin bence..
-
10 Ağustos 2014, 14:01
teşekkürler motora karar verdiğim an ekipmanları ayarlamaya başlayacağım
-
10 Ağustos 2014, 14:12
bende almayyı düşünüyorum arkadaşlar biraz motor kullan mışlığımvar 10 000 km ninjazx6r almayı düşünüyorum acaba nasıldır
-
10 Ağustos 2014, 18:30
Serdar06 adlı üyeden alıntı
2 sinin ortası bence TVS apachi 150 şekil ve fiyat konusunda bence ideal bakman gereken modellerden
hayırlı olsun şimdiden kazasız sürüşler .. Bu arada kask konusunda ve diğer ekipman konusunda baya bi konu mevcut bütçen gayet yeterli sıfır bir ybr - tvs alırsan sağlam ekipman + ehliyet + kursu çıkarabilirsin bence..
TVS apachi 150 yi araştırdım biraz da aklıma o da yattı. Kafada 3 motor var şimdi :D
-
10 Ağustos 2014, 19:34
(mobilden yaziyorum)
Eger motorda duse kalka iki yil bineceksen eger birseylerde ogrenmek istiyorsan mondial 125 mh drift al (135cc). Sifir fiyati 3.167 tl ve parca olarakta ana bayilerde cok ucuz ve orjinal fiyata alirsin.
Bakimi sökumu kolaydir seklide guzeldir bir bak arastir derim.
Parca konusunca ucuzdur yakit deposuda genistir 16 lt gibi yakit aliyor e gitmeside guzel binmeside guzel ve tipi kiligida guzel bir motor. Sehir disina saga sola gayette guzel gidip geliyorsun bende kullaniyorum ve forumda tek basina ve artcili olarak km lerce yol yapip gezenler var.
Elinde ki makinanin huyunu suyunu bildin mi ve bakimini yapip ilgilendin mi yolda kalmazsin merak etme.
Bende senin gibi hiz duskunu olmadigim icin orta yollu bir makine aldim isimi goruyor. Ekipmanim montum cantam dizligim kaskim takim cantam herseyimi ozenerek hazirladim ve en onemlisi ehliyetimi almadan asla sehir disina cikmadim.ha ilerde seyahetlerim artarsa chooper tarzi rahat yolda sakince kendime gidecegim motor alabilirim ama tabi ilerde olacak seyler bunlar suan icin erken.
Benim actigim konularima bakip motorumu gorebilirsin gayet sade ve guzel gorunuyoe makinem. Ha cin malidir vs diye dusunuyorsan sen bilirsin bise diyemem.
Hadi kal saglicakla.
-
10 Ağustos 2014, 21:02
Tamamen kendin ayırdığın bütçeye bağlı, mesela ehliyet kursu ortalama 800tl'ye gelicek her şey dahil.Hadi 1000 tl diyelim net rakam olsun.
Koruma ekipmanlarına 500tl'de ayırabilirsin, 1000tl'de, 2000tl'de.Diyelim ki 1500tl ayırdın, kaldı 7-7500 tl.
Kursların fiyatları hakkında bi bilgim yok ama 500-1000 arasıdır heralde( Bilmeden sallıyorum bu fiyatı.).
7000 tl'ye sıfır bi cbr125 alabilirsin, ybr 125 alabilirsin, cbf 150 alabilirsin, apache alabilirsin, mondial drift 125 veya vulture 150 alabilirsin.
Senin yerinde olsaydım elimde 7000tl olsaydı sanırım Apache veya Ybr alırdım.Sebebiyse cbr'a o kadar para vermezdim çünkü muhtemelen sonra büyütmek istersin kalan paranın üstüne biriktirmeye devam ederdim.
Bende araştırma yapıyorum başlangıç için benim koruma ehliyet falan hariç 3000tl bütçem var motor için.Drift veya vulture 150 düşünüyorum mesela.
Yardımım dokunabilmiştir inşallah.
İyi forumlar herkese.
-
11 Ağustos 2014, 22:39
şu an da ybr ağır basıyor. Eylül gibi kurs ehliyet vs. durumları halledip ekimde motoru almayı düşünüyorum. Bakalım hala tam bir karar vermiş değilim
-
11 Ağustos 2014, 22:46
ybr oturusu kullanimi cok rahat bir motor, millet ybr ile dunya turuna cikiyor,eger tipten yana takintiniz yoksa ybrgizel makine..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)