Aramizda benim gibi hem motor hem otomobil kullananlarimiz var. Herkesin otomobil kullanan bir dunya akrabasi tanidigi da var. Otomobillere sticker uretilse herkes yakinindaki 20 kisiden bunu arabasinin camina yapistirmasini rica etse kafadan 20-30 bin adet otomobil donatilir. Bu araclar trafikte olacagi icin farkedilme orani milyonlara cikar. Yani herkesin 20 adet stickeri alip dagitmasi yeter. Bu da maks. 20 tl.lik maliyet. Bu stickerlarin basilip motor magazalarina satis icin gonderimini yapacak bir tuccar bulunursa neden olmasin. Belki aramizda bu kisi bile vardir?
Hadi bir yorum da ben yapayım ve bu konuya katkım dokunsun. Bana sorarsanız böyle yazılı bir şey basıp sokak sokak dağıtma yapıştırma işi 90'lı ve 80'li yılların modasıydı.
Peki, davamızdan vazgeçecek miyiz? Elbette hayır! Fakat bunun çok daha pratik yolu olan bir alet yani SOSYAL MEDYA var. Bi tane grafiker arkadaşımız yok mu şöyle güzel bir Facebook ve Twitter için kapak fotoğrafı (profil fotoğrafı değil) tasarlasın? Motosiklet.net yönetimi de bunu üste bir yere tuttursun acil kan duyurularını tutturduğu gibi, bir de Hashtag üzerinden herkes birer paylaşım yapsa ne olur biliyor musunuz?
Sizin o oraya buraya yapıştırarak harcayacağınız efordan hem çok daha azı harcanır hem zamanınızdan kar edersiniz hem de en azından %1000 kat daha etkili olur, nitekim insanlarımız okumayı sevmiyor (bu yazımı uzun yazdığım için kaç kişi okuyacak orası bile meçhul :D ) Fakat kapak fotoğraflarımıza gidip de mangaldaki fotoğrafımızı koymak yerine bunu koyarsak ve belirli aralıklar ile de değiştirirsek emin olun çok çok daha fazla insana ulaşılır.
Hatta şöyle bir örgütlenip bir günde #Motosikletlerifarkedin'i TT yapsak Twitter gündemine soksak? Litrelerce kan ve onlarca can kurtarmış oluruz. Nacizane fikrimdir, sizin yaptığınıza da saygım ve elimden gelse desteğim sonsuzdur. Fakat bu örneğini sunduğum kampanya 0 maliyet demektir, herkesin motosikleti veya arabası olmayabilir fakat unutmayın ki neredeyse herkesin Facebook ve Twitter hesabı var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Süre geçtiği için eski mesajımı düzenleyemiyorum fakat aşağıdaki gibi bir talebi bir de sizler TRT'den isteyebilirsiniz.
Ege gezisinde ANTALYA dan geçerken tüm ışıklar da trafik lambaların üzerinde motorsikletleri fark edin diye levha asılmış çok hoşuma gitti.Başkana çok teşekkürler
Körler görmez daha bugün bi kaza yaptım üstüme kırdı adamın teki Allahtan hasar yok bende bi sinyal değiştim (parasını karşı taraftan aldım) ama motor nasıl devrilmedi o savrulmaya bende anlamadım. Seni görmedim aynada ama bişey yok dedi adam tamam bişey yok da ya olsaydı? ya altına girseydim aracın eve cenazem gitse o zaman da bişey yok mu diyeceksin anneme dedim cevap veremedi.
Adam helallik isterken tekrar ettim senden tek isteğim aynanı kullan motorcuları fark et dedim bakalım ne kadar dikkat edecek başkasının kanına girmez inşallah.
Bu arada kampanya resmini değiştirirsen iyi olur ss üstüne yatmış motorcu resmi çok agresif duruyor scooter resmi filan koyki sübliminal mesaj işlesin bakın biz hassasız diye :D
Benim asıl aklımdaki şu motorcuları fark edin sticklarının kazısanda çıkmayacak bela olanlarından bulacaksın kim önüne kırıyorsa yada ihlal yapıyorsa ilk ışıklarda yanaşıp aracına yapıştıracaksın o ordan çıkmasın gerekirse aracına zarar versin ama kör adamın aklına kazınsın :D
Anadolu yakasinda yardım ederim musait oldukça.
Bence bugun sticker yapistirdik yarin herkes fark edecek diye birşey yok olamaz duzelmez düzelmeyecek diye karamsarlik yapmasin kimse.Bir agac ektiysek hergün sulamak lazimdir.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
abilerim ben motosiklete yeni başlayacağım ve bana yardım ederseniz sevinirim
Sn being, sosyal medyada zaten bu tur paylasimlar yapildi yapiliyor. Ama takdir edersiniz ki sosyal medyada dunya kadar etiket, mesaj ve gonderi mevcut. Dolayisiyla gorunme ve farkedilme olasiligi cok dusuk. Ama araba stickerleri trafikte arac suruculeri tarafindan cok daha fazla farkedilecektir. Onundeki aracin camina ya da tamponuna bakmayan bir otomobil surucusu henuz gormedim. Herkes onundeki aracin cam yazilari ve stickerlarini goruyor ve trafikle ilgili bir mesaj ise trafikteyken daha fazla algi saglanir. Ve ozellikle hedef kitle otomobil suruculeri oldugu icin direkt onlara yonelik bir farkindalik calismasi daha cok hedefe varacaktir. Orn: futbolu seyrederken mi sut cekmeyi iyi ogrenirsiniz yoksa oynarken mi...
Buradan indirip Twitter ve facebook hesaplarımdan paylaştım baştaki o yazıyı ve resmi. Elinize sağlık, bence desteklenmesi gereken bir çalışma. En azından binlerce araç sürücüsüne sosyal medya üzerinden ulaşılabilir. Keşke motosikletlileri farkedin resmindeki ayna sol ayna olsaymış daha iyi olurmuş.
2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
Kampanya çok güzel fakat İstanbulda nasıl hayata geçer bilemiyorum insanlar başka insanların hayatına önem vermiyor ama bende bunu bütçemin yettigi kadar sticker yaptırıp dağıtıcam
Dikkat çekicilik kısmında hiç şüphesiz haklısınız fakat bunu herhangi bir devlet kanalı zorunlu yapmadığı sürece ki, o iş bizim memlekette yaş. Teker teker kullanıcıların bireysel çabası ile bir arpa boyundan öte bir yere varılmaz. Sosyal medya paylaşımları yapılıyor yapılmıyor değil fakat sizinde demek istediğiniz gibi bir örgütlenme yok. Bu örgütlenmeyi de zaten ben veya siz değil bizzat motosiklet.net yönteminin başlatıp desteklemesi gerekir.
üniversite yakınlarında bir fotokopici bul gayet ucuz olur. 1000 adet üzerinde bastırdığın zaman tanesi 5 kuruşa kadar düşer.. ben iki ay önce çektirdiğim için biliyorum.
Peki kendi içimizde ki vurdumduymaz insancıkları nabacaz? Ayna yok,plaka yok,kask yok,şehir mermezlerinde eksozu böğürte böğürte gezen tipleri (küçük cc büyük cc hepsi aynı b.k),kavşaklara,sokkak aralarına,anayollara hız kesmeden zank diye çıkan motorcuları,araba sollamak yerine sağlayan tipleri,200-300 km hızla yanından vınnnnn diye geçen sonra da bizi farkedin aynanıza bakın diyenleri(baksakta görünmüyoki o hızla),125 cc den 600 lük sesi çıkartayım derken bizi motordan soğutanları vs.
Motosiklet tutkudur,ama şu da bir gerçektir ki günlük işleri halletmek için kendisine bile saygısı olmayan,ağzında cigarayla trafiği tınlamayan insanlar dolu etrafımızda.Bu insanlar çoğunlukta olduğu için saygı görmemiz biraz zor.Bu arada yanlış anlaşılmasın arabam yok, 20 yıldır motosiklet tepesindeyim yaz kış.Ama artık arabalardan çok bu saydığım motor sürdüğünü zanneden şahıslardan bıktım.Biz kendimizi araçlara anlatalım diye yırtınırken bu tipler her şeyi bozuyor malesef.
Bu da ayrica ve basli basina ele alinmasi gereken bir problem sn turkish39. Cok haklisiniz.
Bende Gaziantep'ten elimden geleni yarından itibaren yapacağım inşallah
Arkadaşlar nacizane fikrim şöle bu işin 3 sağlam yönü var birincisi her ilin valiliği ile yada kimle görüşülcekse tıpkı antalyadaki gibi trafik lambalarinin altina motosikletleri fark edin tabelasi asilmali sonra atilla beyin dediği gibi yazili yelek iyi olur sonra sosyal medyada olabilir inş hayirlisi olur
saygilarimla.
Konuyu bugun ilk kez gördüm. Her ilden bir grup toplanıp haftada bir broşür dagitip sticker yapistitip trafikte de ufak bir gezi yapip bunu kameraya çekip haber kanallarına gönderebilir. İzmirden yapma isteyen arkadaşlar varsa ben seve seve eslik ederim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)