Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hız korkusu

REKLAM ALANI

Herkese selamlar.Motorları özellikile ss motorları çok sevmeme rağmen,belli bir hızdan sonra istemeden kendimi kasıyorum,nefesim kesiliyor gibi oluyor ve korkuyorum.Motoru kendim sürerkende bazen oluyor bazen olmuyor bu olay.Yani içim çok tuhaf oluyor.Bu olayı nasıl atlatabilirim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    imtarky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R 2014
    Bu sıkıntı bende de var ben CBR125r kullanıyorum birde düşün, o kadar temkinliyimki aklım çıkıyor bomboş yolda 70'e 80'e sabitliyorum adamı çileden çıkarıyorum. 2 motor çıktığımız zaman yanımda kim var ise çılgına dönüyor. Dün sabah 4-5 gibi köprüden geçiyorum yol bomboş dedim bi gazlıyım yok altunizade girişine kadar kendimi tuttum oradan ümraniye'ye bağlanan yolda biraz zorladım 110 gördüm dedim olm napıyorsun sen

Sanırım bu zamanla alışılacak vie durum.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    alışa alışa sonra 90 100 110 yetmemeye başlayacak 140 150 de korkmaya başlayacaksın sonra onlarda yetmeyecek 200ü göreceksin böyle böyle devam eder
    RAMİREZ bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Kontraya iyi hakim olman önemli dahada önemlisi virajlara girmeden nerde ne zaman nereye bakacağın daha önemlidir bunlara hakim oldukdan sonra hız korkuna baya faydası olur gis akademiden felan bi eğitim alırsanda çok faydası olur düz yol bile olsa nereye bakacağımızı iyi bilmek gerekir
    murad13 bunu beğendi.

RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Yüksek süratten korkmak iyidir. Tabi şehir içinde kullandığın zamanlarda. Gerçi daha tecrübeli arkadaşlarında dediği gibi belli bir zaman sonra yavaş yavaş sürat üst eşiği artıyor insanın. Ben, ister yol bomboş olsun, ister sabah saatleri olsun şehir içinde 90-100 arası kalmaya gayret ediyorum. Uzun yolda zaten ister istemez gazı açıyoruz. Oralarda da radar falan deyip kendimi frenliyorum.
    İşin özü zamanla hızlanacaksın. Ama hızlanacağın zamanın gelme süresini hızlandırma. Kendiliğinden olsun.

SUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley-Davidson 1200 Nightster
    Korku iyidir.
    Hayatını kurtarmada büyük etkisi vardır.
    loop bunu beğendi.

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    fazla hız iyi değildir motorla uufak bi hata taklalara getirir uzun yoldada 120 geçmeki bidaha motorunu görebilesn
    mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bendeki mevzu dediğim gibi tuhaf.Yani buradada tam anlatamadım.Yani aniden gazı açarken hani bi geri atıyor ya seni motor,işte o andan itibaren kasılıyorum,nefes alamıyorum sanki.Ama gazı bıraktıktan sonra isterse 200 de olsun ibre sıkıntı olmuyor.O gazın açıldığı andaki çekişinde ne oluyorsa oluyor.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    bu anlattıkların hangi marka motorda oluyor

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    normal şartlarda yavaş sürmeniz hızlı sürmenizden iyidir.
    lakin "korkmuşluk" motor sürmek için uygun bir ruh hali değil, hata yaptırır.
    güvenli sürüş eğitimi almalısınız galiba.
    orda alıştırırlar

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Hemen hemen bütün motorlarda.Hatta arabalarda bile oluyor.Aslında 11-12 yaşlarında hiç böyle bir sorun yoktu,şu an yaş 20.(amcam kuryeidi çok küçük yaşlardan beri motora binerim)Ne olduysa ilerleyen zamanlarda başladı.Şöyle benim gibi olupta atlatan kimse yokmu:S.

Edocaz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 600rr
    Landon panik atak mı var sende ? Neden korkuyosun bende 600rr var sufak gazda 120e cıkıyo anında.. Kendini cok rahat bırak kasma insanlar konuşur boş boş takma kimseyi temkinli ol dostum.. Gaza bastıgında hiç aklına kaza galan getirme.. Zevk al yoksa korkarsın.. Hem korkup hem zevk alamayacağına göre sevgili dostum, boş yolda bas gitsin ama motorunu tanı durabilirmi lastikleri ne durumda.. Motoruna güvenirsen korkuların zevke dönüşecek dostum..

Yok hocam çok şükür panik atak falan.Dediğin gibi yapmaya çalışıyorum kendimi kasmamaya çalışıyorum.Ancak istem dışı gerçekleşiyor.Nekadar kendimi bırakıyım nefes alayım falan desemde bir anda kitleniyorum.Aklıma kaza anı falan getirmiyorum.Çok şükür onlarla ilgili bir durum değil.Yani bir anda sanki organlarım sırtıma yapışıyor gibi geliyor nefesim gidiyor.

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    En fazla kaza yaparsın.
    En fazla sakat kalırsın.
    En fazla Hayatını kaybedersin.

Kendimde bu görüşte değilim lakin.
    Korkunuzu yenemezseniz motosikletten vazgeçin derim.
    Yukarıda saydığım riskleri alıp motosiklete biniyoruz.
    Ve bu alet korku ile kullanılamaz.
    Kaza yaparsınız. Bu siyah ile beyaz kadar net.
    Güvenli sürüş eğitimini 3. seviye ile birlikte bitirmenizi tavsiye ederim

motosiklette sürekli 70km kazaya davetiye bile olabilir 3 şeritli yollarda.

Tekeriniz düz bassın.

Cevabınız için çok çok teşekkür ederim.Çok güzel yazmışsınız ancak ben galiba kendimi pek anlatamadım.Aklımda ne kaza korkusu var çok şükür nede başka birşey.Tek sıkıntım bu seri kalkışlarda veya gaz açmalarda belli bir hızdan sonra kasılıyorum hiç birşey düşünemiorum zaten.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)