Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Selamun Aleykum

REKLAM ALANI

[IMG][/IMG]

Selamun Aleykum arkadaslar yeni uyeyim adim huseyin 18 yasindayim izmir torbalida oturuyorum. motorsiklete yeni basladim tutkudan daha cok ihtiyactan dolayi cok hiz yapsinda istemiyorum yani 2 kisi rampalarda sorunsuz cikarsada iyi olur yolda birakmasin mahcupta etmesin yani bugun motoru aldik Motoran Torro 100 cup bayramdan sonra kısmetse teslim alacam . Kullanan varsa görüşü nedir saygilar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Hoşgeldin kask koruma bunları sakın ihmal etme şimdiden hayırlı olsun motorun.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    hoş geldin torbalıda sağlam apaçiler var onlara uyma
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

Eyvallah saolsin kask yaninda verilecek zatende nasil anlatsam ben kaskli motor suremem cunku kask benim gorus alanimi kisitlio bide icinde rahat olamiyom nefes darligi var

tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200ns
    Alıntı dequel35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah saolsin kask yaninda verilecek zatende nasil anlatsam ben kaskli motor suremem cunku kask benim gorus alanimi kisitlio bide icinde rahat olamiyom nefes darligi var
    ozaman motor almaktan vazgec kardeşim

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Kask olmazsa Allah korusun nefesin ebedi kesilebilir, çene açılır yada yarım kask kullanabilirsin. Hayırlı olsun.

Hoşbulduk dogrudur heryerde oldugu gibi burdada mevcut

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

Motorla zaten hız yapmicam sehir ici normal sürat ama dunyanin heryerinde oldugu gibi sinyalsiz ve dikizlere bakmaktan mahrum otomobil suruculeri oldugu surece isimizde zor ne diyeyim

Motork08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Enmaaahss
    Ayni durum benim başımada geldi sanki görüş alanim kisitlaniyo gibi oluyordu.Tamamen psikolojik bence kaskida alırken yanaklarını sikicak şekilde al.Zamanla geçiyor o durum ben ilk bi ay düzenli kullaninca alıştım şimdi bazen takmadigimda korkuyorum takma ihtiyacı duyuyorum.ilk kazamda kaskim takiliydi ama kafami bir yere carpmadim düşünüyorum ya daha hızlı olsaydim motorum ustunden ucsaydim kafamda kask olmasaydi... Cok şükür sadece maddi hasarla atlattim ancak herkes bu kadar şanslı olmayabilir.
    .
    Birde derlerki motosiklete basladiginda bi kap dolusu şans ve boş bir tecrübe kabin olur.
    Şans kabin boşalmadan tecrübe kabini doldur.
    Şans kabin bitmedende ekipmanini tamamla. Sevdiğim bi örnektir.

Hayırlı ugurlu olsun.

Alıntı Motork08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayni durum benim başımada geldi sanki görüş alanim kisitlaniyo gibi oluyordu.Tamamen psikolojik bence kaskida alırken yanaklarını sikicak şekilde al.Zamanla geçiyor o durum ben ilk bi ay düzenli kullaninca alıştım şimdi bazen takmadigimda korkuyorum takma ihtiyacı duyuyorum.ilk kazamda kaskim takiliydi ama kafami bir yere carpmadim düşünüyorum ya daha hızlı olsaydim motorum ustunden ucsaydim kafamda kask olmasaydi... Cok şükür sadece maddi hasarla atlattim ancak herkes bu kadar şanslı olmayabilir.
    .
    Birde derlerki motosiklete basladiginda bi kap dolusu şans ve boş bir tecrübe kabin olur.
    Şans kabin boşalmadan tecrübe kabini doldur.
    Şans kabin bitmedende ekipmanini tamamla. Sevdiğim bi örnektir.

Hayırlı ugurlu olsun.
    Allah razi olsun saol denicem dedigin gibi psikolojik bir durum
    Motork08 bunu beğendi.

mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    full face kask almaya gerek ön tarafı komple cam olan kasklar var, geniş açılı varlığı bile belli değil. sonuçta altınızda bir canavar olmayacak. 70 i geçme tekerin düz bassın hoşgeldin.

Hosbulduk saolasin motoru severim ama tutkusu degilim işe okula 1 dag yolu ilerimizde denize köye gitmek icin aliyorum 100 cc bana uygun oyuzden bunu sectim

murad13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DERBİ GPR 125
    kardeşim hayırlı olsun sen boş sozler dinleme kafa tasın ne kadar önemliyse çenen de o kadar önemli heralde olası bi kaza durumunda (allah korusun) çeneme bişey olsun demezsin heralde ;) sen al tam kapalı kaskını her zamanda kafana kasktan başka bişey takma ben şu kask için kafa patlattım motordan çok diyebilirim ayrıyetten motoran ilk kullandığım 100lük motor her işe yarar bakımını yap fazla yorma gitsin

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    o yanında verecekleri kask 15 lira motorun üstünden düşürsen derin çatlaklar meydana gelecektir bütçe yoksa ls2 4 yıldız kask almanı tavsiye ederim
    murad13 ve dequel35 bunu beğendiler.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Kasksız gezersen tüm rüzgar burnunu mahfeder sen o zaman gör nefes darlığını .

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Motorun fazla süratli bir motor değil o yüzden çene açılır ya da yarım kask işini görecektir.Benim şahsi tavsiyem çene açılır kask. Çünkü daraldığında yani mola falan verdiğin zamanlar kaskı fullface gibi tamamen kafandan çıkartmana gerek kalmayacaktır.Çeneyi açman yeterli olacaktır.Yarım kasklarda ise yine az çok rüzgar alabilirsin. 70-80 km bile aldığın rüzgar seni mahvetmeye yeterli olacaktır. Bir de uzun yola çıktığın zaman malum sinek böcek ya da öndeki araçtan gelen taşları çenene ve boyun kısmına darbe olarak almak istemiyorsan yarım kaskı düşünme bile. Çene açılır iyidir.

İlerde sürat motoru almayı düşünürsen (ki bence gerek yok) o zaman fullface kaskdan başka bişey düşünme.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Carpisma testleri 60 km hiz ile yapiliyor, o yuzden bayinin verecegi kaski alma, dedikleri gibi LS2 tam koruma al, unutma ne kadar zayif noktan varsa kaza aninda o tarafa dogru duseceksin bu murphy kanunudur..

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Kask görüş alanını kısıtlamaz bizde kullanıyoruz bizim niye kısıtlamıyo ? ve nefes almanıda kesinlikle engellemez en azından çene açılır kask tavsiye edilmesede ondan kullanabilirsin. Ama belliki sen selenin en ucuna oturan egzosu alttan matkapla deldirip sokak aralarında gerziceksin o zaman kaska falan gerek yok yola devam
    Eğer kask takmıyosanız koruyacak bişeyiniz yok demektir!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ben cene açılır kask kullanıyorum gdr marka yeni kask alıcım bu sefer sağlam birşey bakıyorum hangi marka model olabilir bütçe 300 400 tl gözlük kullandığım için çene açılır kullanıyorum genelde full kapalı kasıklarda gözlük zor sığıyor. 150 ilk motor kullanıyorum daha sonra 250 like geçiş yapacağım.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    http://lastvoyager.blog.com/2010/03/03/motosiklet-suruculeri-icin-koruyucu-giysi-ve-ekipmanlara-bir-bakis/

Kaskın yan ve ön yüzeyinde darbe ve çizikler, vizörde ise sadece çizikler mevcut. Kaza öncesinde ve sonrasında baş ve boyun bölgesinde hiçbir darbe hissedilmedi. Şuraya dikkat: ön yüzeyde yer alan izler çene ve ağız hizasında. Yarım bir kaskta bu darbe ve izlerin nerelere denk gelebileceğini dikkatle değerlendirmek gerekir.

Eldivenlerin avuç içinde ciddi sürtünme izleri mevcut. Ellerimde ise hiçbir yara, bere, ağrı meydana gelmedi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)